Nej inte nu...

Nej nej nej, vill inte må illa idag!! Vaknade bredvid hjärtat med grymt ont i magen... Han började betydligt tidigare än mig så jag åt några värktabletter och gick och la mig igen. Vaknade med en liten förbättring men inget vidare... Steg upp och åt lunch vilket resulterade i illamående, magvärken släppte lite efter ett toabesök och jag hoppas det släpper ännu mer inom en timma. Är så himla sugen på att hoppträna ikväll, vill verkligen inte missa den. Sen måste jag vara frisk imorgon då det är prov sen ska jag ju till Stockholm med Moa på lördag, ber till gud att jag får må bra, på riktigt nu, ge mig lite tur nu!! 

Nu ska jag plugga lite matte med musik, vi hörs senare... 

Mysonsdag!

Huvudvärk och magont stoppade mig för att fara till skolan i morse... Kan äntligen somna på kvällarna men då går det inte att sova på natten istället och det förstör allt... Mattias kom i alla fall när han slutat skolan sen var vi bjudna på middag hos mormor och morfar. Nu sitter vi och väntar på att PH ska börja efter att ha varit och köpt godsaker. 

Imorgon är det torsdag och hoppning som gäller, sjukt taggad är jag trots min hopprädsla. Men med tanken att kanske få komma ut på hopptävling igen får mig att tagga till lite extra! Låt detta bli ett bra år. :)

Hoppas i alla fall att ni får en trevlig fortsatt onsdag!






Tisdag 28 Januari 2014

Socit så sjukt dåligt i natt, somnade nästan direkt men har sovit dåligt, vaknat om varannat, drömt en jävla massa osv. Det resulterade till extrem huvudvärk i morse och lite ont i magen. Börjar vara grymt less på det här nu... Huvudvärken har äntligen släppt så tänkte ta tag i lite matte plugg nu. Har ni tur kanske jag uppdaterar mer sen ikväll, så håll utkik! :)

Saknar ponnyn lite extra idag, print från film på instagram...
 

Mina outfits - Häst

Vitt Mias schabrak, vita Protector damasker och Catago silverboots


Grått scapa schabrak m. turkos passpoal/brodyr och marinblå KL tröja.
Har även ett par turkosa benlindor som fungerar till och ett bra turkosa JW ridbyxor.


Orange schockemöhle schabrak, fungerar med vita/gråa benlindor (ska köpa orange)


Vinrött schabrak + matchande benlindor, broderat "Tove Söderström" på schabraket


Svart schokemöhle, har även matchande huva. (Lånade svarta benlindor)


Tävlingsoutfit dressyr, schabrak från Anna Scarpati, Pikeur kavaj och Charles Owen Leather Look.


BR schabrak färg offwhite m. matchande huva, har även benlindor till.


Mias schabrak blått med brodyr + matchande benlindor


Lamicell schabrak + benskydd och marinblå hööks huva


Grått schockemöhle schabrak + huva och matchande benlindor från hööks!


Dyón schabrak med matchande huva från hööks.


Brunt Jacson schabrak med matchande huva från hööks, schockemöhle & hööks lindor.

Brunt dressyrschabrak från hööks m. matchande benlindor


Ljusrosa Jacson schabrak m. matchande benlindor.

Så mycket kärlek!




Blev en stallkväll!

Åkte till stallet nu ikväll och hjälpte Kajsa lite, gav lite tips som jag tyckte fungerade bra på Totte när jag hade honom. Jag byggde även fram en bra markarbetsövning åt henne med tre travbommar sen en kloss några meter bort sen lika långt åt andra hållet tre travbommar. Mellan bommarna och klossen ställde jag ut två koner som hon skulle bryta av och fatta galopp vid. Lite rörigt att bara förstå med text kanske. Men mer som en lydnadsövning! Träna på fattningar och avbrott helt enkelt. Jättebra övning verkligen!

Kajsa sa även att han kändes jättemjuk och frågade vad jag hade gjort med honom i helgen, hihi, jättekul att höra såklart. Men enkelt för att få hästen mer lösgjord, va mjuk själv, inte knipa och bli fast i handen, utan bara följa med och vara mjuk. Bästa övningarna tycker jag är serpentinger och åttvolter, man kan aldrig få nog av de! Varvbytet gör grymt mycket med lösgjordheten så länge man gör det rätt och nogrant, inte bara vänder över utan rider in, räta ut, sitt om, byt varv. Var noga med rakriktningen och se till att hästen följer dig.

Kajsa och Totte skötte sig super, fick mycket att slipa på, man kan aldrig vara nog bra! Men vi fokuserade mest på att hon skulle vara mjuk själv, lätta direkt efter avbrott och halvhalter så inte Totte hann bli stark. Kommer bli riktigt bra det där tillslut, himla fin ponny! :)

- Kajsa och Totte för två veckor sen!

Världens finaste ponny!


Nu kan ni nå mig på mobilen igen!

Tanken var att gå ner på stan och fixa min mobil idag. Men var alldeles för otaggad på det... Jag kände att jag måste prova fixa det själv en gång till först. Tog ut simkortet, stängde av mobilen, startade den efter några sekunder, väntade en stund och tillslut kom det upp att simkortet saknades och då stoppade jag in det igen och fick slå in pinkoden och sen funkade det, YES! Slapp gå ner på stan och det gjorde min dag bokstavligt talat!

Idag ska jag ta tag i matten och göra Test 1, matteprov på fredag så nu ska jag vara duktig och verkligen försöka klara det här. Skulle kännas surt som bara den om jag fick F igen. Sist var jag ju bara ett poäng ifrån på kursprovet, vilket sög. Men det betyder om jag satsar lite mer nu borde jag i alla fall klara E och förhoppningsvis ännu bättre!

Kan även meddela att jag lämnar staden på lördagmorgon för att åka med Moa till Stockholm för provridningar, vi ska även åka ner till Jönköping är det tänkt. Så det blir spännande! Dock har jag redan lite ångest då jag tycker det är sjukt hemskt att flyga, hehe... Men bäst att träna för om 32 dagar ska jag flyga till Göteborg och då ska vi mellanlanda i Stockholm, så det blir att stiga och landa två ggr när vi åker dit och samma hem. Hjälp. Men jag har klarat det förr så då lär jag väl göra det nu! :)

Pappa kom hem med lite roliga saker till kameran idag, ska försöka hitta information och ta bilder på dem så ni kan få se. Hihihii, lite roligare är det att fota närbilder nu ska ni veta! :')

- Jag och Wendy, Mars 2013

Film från lördagens ridpass


Tyvärr blev det nästan ingen film från höger varvet... Men det är det sämre varvet så det kanske inte spelar så stor roll! Ni ser tydligt i galoppen att han tycker att det är jobbigt i höger varv... Men han jobbade på bra fina Totte! ♥

I m i s s y o u .


Jag saknar dig varje dag. ♥

Veckans vill ha...

Jag är så himla sugen på en svart kavaj med bling, tittat på många men ingen faller mig riktigt i smaken... Men såg på Rebeckas blogg för ett tag sedan nu att hon hade köpt en jättefin blå kavaj och man kan tydligen beställa den efter sina egna önskemål! Hur snygg är den inte? Den heter Deserata Tävlingskavaj och kostar 4500kr... Lite mycket för min plånbok dock, men man kanske kan önska sig lite pengar i födelsedagspresent eller något, typ hälften av priset och betala resten själv, hihi! Dock måste jag nog hitta en häst som jag kan tävla först...

Jag skulle vela ha en som den på bilden med svart innertyg också. Asså shit! Jag vill ha den här och nu! Hoppas den finns på GHS för då måste jag prova den, tänkt om den sitter som en smäck, då kommer jag inte kunna låta bli att beställa en sen, haha. Men nej, gud vad fin den är! Snälla tomten höll jag på att skriva...

 




Svar på frågestunden!

Eftersom jag inte verkar få fler frågor på frågestunden tänkte jag ta och svara på de frågor jag har fått i alla fall. Ni som missat/vill fråga något är det bara att skicka iväg en kommentar eller liknande. :)

Anonym: Vad har du för material på dina benlindor? Och har du padd under?:)
Svar: Jag använder helst fleece och oftast paddar under i alla fall när jag rider dressyr. Använder jag lindor vid markarbete eller hoppning brukar jag sällan använda padd. :)

Anonym: Skulle du vilja ha en egen häst? varför, varför inte? 
Svar: Jaa det skulle jag vela ha, dock tror jag inte att jag riktigt skulle palla med det nu då jag mått så pass dåligt. Anledningen till att jag inte har egen häst är att jag varken har råd/tid... Ganska skönt att bara vara medryttare 2-3ggr i veckan och rida lektion en gång i veckan.

Vad skulle du vilja göra efter gymnasiet? jobba med hästar? 
Svar: Jag vet faktiskt inte... Jag har alltid haft funderingar om att gå på Strömsholm, typ hippolog utbildningen eller något efter gymnasiet, bara för att lära mig mer och känna efter. Annars vill jag ha ett bra jobb och få ihop bra med pengar så jag kan resa och ha kul. Känns mer som jag vill ha hästar som hobby på fritiden än att jobba med dom. Men man vet aldrig vad framtiden visar!

Vilken klass går du i nu? trivs du bra i den klassen? =D Du har en fin blogg!
Svar: Jag går nu i TE1C och jag tycker att det verkar vara en riktigt fin klass, har inte riktigt kommit in i klassen än vad jag känner själv. Men ger det några veckor. Tack! :)

Jossan: Hur många schabrak har du?
Svar: Haha oj... 14st vad jag kan komma på nu! :)
 
Favorit outfit? (Häst) 
Svar: Av mina outfits? Tycker om alla på olika sätt, men den här kanske...

Favorit häst blogg? 
Svar: Sara Carlsson, carlssonpataket.se - Helt klart! Dock har hon varit lite snål om inläggen senaste tiden men väntar ändå spänt på nya hela tiden! :)

Favorit låt? 
Svar: Bra fråga men "How long will I love you - Ellie Goulding" och "Say something - A great big world & Christina Aguilera" är två låtar som jag tycker om lite extra mycket just nu! :)

3 bästa köpen i ditt liv? 
Svar: Oj... Min TV, min mobil kan jag inte säga för den började ju lagga igår, men min GPA och... mhm... Min KL jacka som jag har till vardags kanske. Tycker om många av mina grejjer...

Vem tycker du om mest i paradise hotel? 
Svar: A-K var min absoluta favorit, men nu när inte hon kan vinna ska Niklas göra det!

Ellen: Vad tycker du om ridtravare?
Svar: Inget illa egentligen, jag tyckte om Camillas Lukas jättemycket men nu är han tyvärr i himlen. Men jag som är mer som dressyrryttare vill ju ha "rena" gångater, stor och luftig galopp, taktmässig trav och mer lite kraftiga hästar som Wendy typ. Men jag tycker absoult inget illa om dom, de kan ju vara fina och trevliga ändå. Måste bjuda på två bilder på mig och Lukas för ganska länge sen när frågan ändå kommer upp...


Anonym: Hur många läsare har du per dag ca? :)
Svar: Mellan 50-100 med några högre toppar ibland, varierar rätt mycket på hur ofta jag skriver och om jag blivit länkad någon stans. Men ungefär 50st tappra läsare tittar in även om jag inte skriver något. :)

Tack till er som tagit er tid och ställt frågor. Hoppas ni blev nöjda med era svar! :)

Munsboro Macintosh - 25 Januari 2014


Linnea Enmark & Avalanche


Förlåt för min frånvaro!

Ville så gärna blogga igår, men tiden räckte inte till. Åkte till stallet på morgonen och släppte ut hästarna, gjorde klart stallet och red Totte i manegen. Gick sådär, han har några småsår i mungiporna så jag red ganska försiktigt, vågade inte riktigt ta igenom ställningen osv och det visade ju sig. Fick inte riktigt igenom honom som jag ville men annars skötte han sig bra. Underlaget var lite dåligt också så han tog inte riktigt för sig i galoppen.

Efter jag hade ridit fotade jag Linneá och Avve, några riktigt fina bilder blev det! Ska bjuda på några sen så ni får se! Åkte hem, duschade och åt lite snabbt innan det var dags att åka tillbaka till stallet för att ha US-möte. Det gick fortare än jag trodde att det skulle göra! Snabbt hem och åt sen for jag till älsklingen på kvällen. Vi såg på film, åt chips och bara myste, behövde verkligen den kvällen.

Sov bra bredvid älsklingen i natt, första natten med ordentlig sömn, skönt! Stannade inte speciellt länge innan jag gav mig till stallet för att ta hand om Totte. Mockade och gjorde maten först, sen tog jag in honom och pysslade med honom rätt länge innan vi tog oss en sväng ute i skogen. Red runt soptippen. Till en början red jag ganska kravlös, joggade honom och lät han galoppera ganska friskt. Efter halva ridturen började jag skrittjobba honom mer, när skritten fungerade tog jag igenom traven, galoppen är han inte nog stark än så där fick han fortfarande gå ganska kravlöst. Det släppte mer och mer ju längre jag red, nästan hemma stannade jag på ängen bredvid stallet och red på en stor åtta, då släppte allt! Han var precis lika i båda varven, var lite jobbigare för honom i höger varv men han käpade på och fustade som bara den, men mjuk i sidorna och exakt lika jämn på båda tyglarna! Hade kunnat rida i evigheter men gav mig strax där på. Ridpasset blev lite drygt en timma. :)

Massor med beröm och pyssel blev det efteråt. Det känns verkligen som vi börjat lära känna varandra den här helgen, han kom fram till mig i hagen idag, första dagen vände han huvudet bortåt när jag kom, andra dagen stod han bara still och tittade på mig och idag kom han fram till mig innan jag ens stängt grinden! Mys ponny! Har varit så sjukt kul att ha honom i helgen!

Linnea fotade lite när jag red i manegen i lördags, här har ni ett smakprov, resten kommer senare!

Sen har jag några mobilbilder från idag som jag kan bjuda på också! :)

Jag brinner av...

Skit mobil...

Ett år och fyra månader...

...sen jag såg min älskade vän en sista gång. Även om det känns som man kommit förbi den värsta sorgen så finns det dagar när man gråter lite extra, dagar när det gör lite extra ont i hjärtat. Hon var verkligen min bästa vän, vi var ofta ovänner och ville olika, men vi lärde känna varandra bättre än jag någonsin känt någon. Sista året visste jag precis när hon tänkt göra si och så, såg allt i hennes ögon och kände det när jag red henne. Därav tog jag det jobbigaste beslutet i mitt liv att låta henne gå vidare, vi hade lärt varandra allt vi kunde och vi skulle inte komma längre om det fortfarande skulle kännas kul. 

Jag kan bara tacka henne om och om igen, vara glad för att jag fick chansen att lära känna henne, vara glad för den tid vi hade och minnas alla bra stunder vi hade tillsammans. Det är ett stort tomt rum som hon lämnat efter sig och jag är nog inte den enda som känner så. Jag saknar henne mer och mer för varje dag, jag önskar verkligen att jag hade haft möjlighet att köpa henne och ha kvar henne livet ut... Världens finaste Baronessa..♥



Läs mer om Nessa i menyn under headern på fliken "Gamla hästar"...

I helgen är det jag och ponnyn!

Jag har fått äran att ta hand om Kajsas superfina ponnyn Munsboro Macintosh även kallad Totte i helgen medans hon är i Sundsvall. Idag red vi ut och joggade lite i skogen, han var ganska pigg till en början så han fick jogga i en ganska fri form i stort sätt hela passet. När jag travade på slutet krävde jag en mer rundare form och böjde igenom sidorna ordentligt, lite lösgörande och flyttade honom över vägen och mot slutet började han frusta ganska mycket och började gå mer av sig själv, precis där jag ville ha honom, jämn på båda tyglarna och jättetrevlig!

Känns bra inför morgondagen då jag tänkte trimma honom lite inomhus. Tänkte egentligen göra det på söndag men manegen var mer ledig imorgon så passar på att göra det imorgon istället! Då blir det att fortsätta med det lösgörande arbetet och jämna stödet på båda tyglarna och när det fungerar nöta lite övergångar. Längtar redan!


Torsdag 23 januari 2014

Första natten med insomningstabletter avklarad, gick sådär, somnade lite snabbare men det var fortfarande inte "lätt" att somna, men var mer avslappnad osv. Ska prova ta två tabletter ikväll och hoppas att det ger mer effekt.

Var lite trött och hade lite ont i huvudet under dagen men var ändå i skolan. Väl hemma var jag ännu tröttare, funderade på att skippa träningen för att jag var så trött men övervägde att fara ändå. Det var dressyr och lilla Cirruz var inte på rätt humör idag, det var 2-3 månader sen vi trimmade dressyr tillsammans sist och det märktes. Han hade sina lata ridskolefasoner men de fungerar inte med mig kan jag lova! Både jag och C va dränkta i svett efteråt och jag känner av lite träningsvärk redan nu ikväll till och med. Dock behöver han verkligen få en dressyrsadel för mina knän dör när jag ska rida dressyr i ridskolans allround sadlar... Men men... Mer trim på ponnyn så tror jag att det blir mycket mycket bättre. 

Imorgon och fram till på söndag ska jag rida Kajsas ponny Totte(på bilden nere till vänster), blir spännande! Imorgon ska vi ut i skogen och jogga lite för han har gått inne två dagar i rad med Kajsa så det kändes bra med en lite lugnare kravlös dag! Sen lite mer galopparbete ute på lördag och lite trimning i ridhuset på söndag blir perfekt! Helgens fokus ska vara att han är lugn och avspänd, att han ska ta jämt stöd på båda tyglarna och inte haka fast i höger och ur det rida övergångar. Alltså fortsätta på det jag fick göra när jag red honom sist för Kajsas mamma, för att det är precis det han behöver. Ser fram emot en häst helg! :D 


Lippo´s Dyón kopior

Jag är så himla sugen på att skaffa mig ett brunt träns som jag kan använda på Cirruz om det blir så att jag ska starta honom någon gång. Var in till Waller´s Sadelcentrum när jag var och hälsade på Miranda för någon vecka sen och hon hade Lippos Dyón kopior. Jag vart totalt såld, tyckte om kvalitén mycket bättre än orginalen. Men samtidigt känns det kanske lite onödigt att köpa ett cob träns om jag ändå bara kan rida ponny det här året.

Men ska mäta längden på hans träns från bettring över nacken till bettring och se vad jag kan hitta på eurohorse. Grymt sugen på ett PS träns också då jag tror att Cirruz kanske skulle trivas med det. Förhoppningsvis kanske han kan ta ett träns storlek full så att jag kan ha det på nästa häst också, återstår att se! :)

Gamla härliga vinterbilder



Måste även bjuda på den här fina bilden som jag tagit på Linnéa och Avalanche...

Bloglovin'

 Använder du bloglovin? Då kan du nu följa min blogg om du klickar här! :)

För dig som söker en bra läromästare och C-ponny!

Ni kanske minns att jag hjälpte Olivia med hennes fina C-ponny just innan jul några gånger i veckan. Han är tillsalu och ni hittar honom HÄR! ...eller om ni klickar på bilden nedan! Superfin ponny och han är värld att komma till den snällaste och bästa familjen han kan få då han har ett hjärta av guld!



F r o s t & s n ö

 
 
 
 

Iskalla fötter och kinder

Kunde inte låta bli, vädret var totalt underbart idag så slet med mig kameran ut en sväng just innan solen gick ner bara runt huset. Så himla fint när frosten och snön har lagt sig, men kallt är det! Ska ta och kolla på bilderna nu och förhoppningsvis hoppas jag att någon duger att visa upp här, så håll utkik! :]


Onsdag 22 januari 2014

Jag är så glad idag, förutom att illamåendet har tagit min ork och att jag knapt orkar stiga upp ur sängen så har läkaren äntligen skrivit ut sömntabletter åt mig som förhoppningsvis ska vända den här onda cirkeln. Men bäst av allt är att jag fick ett sms av Kajsa vid lunch att hon behöver hjälp med Totte i helgen, så jag ska rida honom fredag, lördag och söndag!! Precis vad jag behövde! Har ju även lektionen på torsdag så det blir häst även då.

Men jag hade tänkt försöka hitta någon som kan ställa upp och fota/filma någon dag, lite för att jag vill visa Kajsa hur det har gått när hon varit borta och för att ha något att visa er. Känns lite tråkigt att bara lägga upp massa gamla bilder hela tiden, vill ha nytt och färskt material. Så är det någon i Skellefteå som är sugen och ställa upp så kan ni ju höra av er, ska rida ute två dagar och dressyr inne en dag. :)

- Bild från när jag red Totte den 12/1.

Tisdag 21 januari 2014

Vaknade med migrän i morse, väckaren var jobbigare än någonsin och jag klarade knappt av att titta på mobilen... Har fortfarande väldigt ont i huvudet men det har i alla fall avtagit litegrann. Hade verkligen hoppats att jag skulle kunna gå till skolan idag men blev inte så... Somnade inte innan ett inatt heller även fast jag la mig innan tolv. Så sjukt less på allt illamående och mina sömnproblem. Själv känner jag att bara jag lyckas somna på kvällarna kanske jag har en chans att må bättre på dagarna också. Det är ju inte helt orimligt. Hoppas det går över snart.

Några favoriter på W.

 

Något du undrar över eller vill veta?

Då får du inte missa frågestunden!
Svarar på alla frågor när jag tycker att jag fått nog många. :)

 

Önskeinlägg - Hur gjorde du med dina rosetter?

Funderade själv hur jag skulle göra med mina rosetter när jag gjorde om mitt rum. Jag ville inte bara slänga ner de i en låda så man glömmer bort dom. Rosetterna är ju ändå som minnen och bevis på att man lyckats riktigt bra och påminner än om många fina dagar.

Så jag tog mammas stora kruka, vas eller vad det nu är. Diskade ur den så den var ren, sen tog jag lite ståltråd och fäste några rosetter på så att de blev i olika höjd. Försökte göra mer som en spiral av ståltråden men den var lite för tunn så rosetterna tyngde ner den... Men sen gjorde fäste jag den höjst upp med en annan ståltråd och för att de skulle sitta uppe hängde jag några rosetter på kanten och trädde ögglan på ståltråden på rosettens hake.

När det var klart tog jag en gamal ljuslinga och bara la ner den i "burken" och rosetterna som blev över släppte jag bara ner dit det såg tomt ut eller hängde på ljusslingan. Haha jätterörig text men hoppas ni förstår... Jag bara gjorde något som fungerade, så bara att improvisera om ni inte förstår. :)


Måndag 20 Januari 2014

Mådde inte alls bra imorse... Kan fortfarande inte somna på kvällarna, drömmer och vaknar om varannat... Makont, illamående och ont i halsen så stannade hemma idag. Efter ätit värktabletter och de jag fått mot halsbränna och sovit en stund till var det mycket bättre, men blir verkligen helt slut när jag mått dåligt. Orkar knappt lyssna på mina föräldrar när de pratar med mig...

Hade tandläkartid 16:20 så pappa skjutsade mig dit. Hatar verkligen när de är och pillar i munnen på en, skrapar och trycker på tänderna och i tandköttet... Tur de tyckte att det såg riktigt bra ut så nu behöver jag inte fara dit förän om ett och ett halvt år, jippie!

Börjat lite med menyn under headern, skrivit lite om gamla hästar men är inte helt klar. Ska försöka ta och plugga lite innan PH börjar också, hoppas huvudet pallar med det bara. Sen blir det sängen direk efter PH och hoppas på att jag somnar innan ett i alla fall, minns inte ens när jag gjorde det senast...

T h r o w b a c k ♥


Provridningen

Första mötet med hästen Chouette avklarat. Vi mötte en stor häst på över 1.70 som stod i stallgången när vi kom in i stallet. Ett sto på 9år, lite smal och omusklad men väldigt söt. Lite grinig i stallet och när vi gjorde iordning henne annars var hon väldigt snäll.

Först fick vi se henne på lina, både med och utan inspänning. Sedan red Moa och skuttade lite. Sen fick även jag prov lite. Väldigt oriden, vinjlig och svag. Men det blev bättre och bättre mot slutet och sista minuten var hon ganska trevlig. Dock kunde jag verkligen inte galoppera på henne, haha, kände mig rent ut sagt usel. Men en svag häst med stor galopp, i ett litet ridhus med dåligt underlag, kanske ingen bra kombo direkt. Men vi fick se de vi ville se och nu är det upp till Moa att fundera lite extra då det trots allt kommer bli hennes häst, inte min.

Hon föll inte riktigt mig i smaken till en början, men jag är väldigt ovan att rida stora hästar om jag kan skylla på det. Har bara ridit ponnysar på senaste i stort sätt. Men på film såg det ändå helt okej ut som tur var. :)

Vet inte om det finns något mer jag kan berätta, blev som kort och enkelt. Men är det något mer ni vill veta så kan ni ju bara skicka iväg en kommentar så lovar jag att svara!





Söndag 19 Januari 2014

Söndag idag och just nu är jag och Moa påväg till Lycksele för en till provridning. Spännande! På tal om hästar så är det en månad sen Wendy lämnade oss idag... Hon har det i alla fall sjukt bra nu utan att ha ont. Saknar henne mer än jag trodde att jag skulle göra faktiskt. Men men, känns på något sätt skönt ändå att få vidare och sluta fundera på vad det var som var fel.

Men nu behöver vi bara gå vidare, har vi tur kanske det här är en häst för oss, även om det verkar som den har alla fal som vi inte söker efter, men vem vet? Det kanske är en dold talang, det återstår att se. Uppdaterar mer om hur det har gått sen ikväll! :)

 

L O V E




Mysdag på en fredag




Hoppträningen

Så himla nöjd över träningen idag, jag kunde ha ridit liiiite bättre än vad jag gjorde, men världens finaste Cirruz var bäst! Första träningen utan ett enda stopp och ändå hoppade vi en 70cm bana två gånger med något hinder på 80cm med breda oxrar och även en kombination. Han var så himla duktig och gjorde två klockrena rundor! Forstättar han vara såhär bra då vill jag verkligen ut och tävla i vår. Tänk er dressyrmuppen vill fara ut och hopptävla, hihihi! Pratat lite med ridskolechefen och min tränare och det lät på båda som att det inte skulle vara helt omöjligt. Hoppas han håller sig i skinnet nu, för det känns som vi börjar förstå varandra nu! :')

 
 

Torsdag 16 Januari 2014

Idag är det ingen vanlig dag, för det är min storebrors födelsedag, hela 21år blir han, helt sjukt! Känns som det var igår som vi stog på huvudet i soffan tillsammans och då var vi inte stora, haha.

Idag är det torsdag, varit på skolan från klockan tolv, hade två lektioner och efter det gick jag på stan en sväng. Hämtade ut mina linser som kommit, köpte en fin stickad tröja på Gina för 199kr som jag hade tänkt ha i stallet faktiskt! Sen fick även ett par dansbyxor följa med mig hem för jag har ingen aning var mina gamla är... Men men, man kan ju alltid ha två om man hittar igen dom andra! :D

Ikväll är det träning som gäller! Mest troligt har vi hoppning då gruppen efter oss ska ha det och vi brukar ha samma så man slipper bygga och bygga bort. Håller tummarna att jag får rida någon rolig häst, helst Cirruz då det börjar vara ett tag sedan nu! Skriver sen ikväll hur det har gått. 

- Jag och Cirruz på en klubbdressyr i somras, vi skrapade ihop 65,71% i LC:2 och kom på en andra plats!

Ny design!

Helt ny design på bloggen, ÄNTLIGEN! Kommer ha den här designen till minne av Wendy tills jag hittar någon ny häst och tills jag får några nya fräscha bilder. Men den är inte helt klart än! Som ni ser har jag lagt in en extra meny under headern, men jag har inte hunnit göra klart de sidorna än men jag ville visa er hur designen blev, kunde inte låta bli! Hihi! Men vad tycker ni om designen? :D

 

15 Januari 2014

Har mått dåligt rätt mycket senaste veckan med sömnbrist, huvudvärk, ont i halsen och sura uppstötningar... Mamma köpte hem medicin åt mig igår och idag känns det faktiskt bra för första gången på en vecka typ. Där emot lyckas jag försova mig fram till tolv och då började min sista lektion... Typiskt! Som straff sitter jag nu och nöter matten som jag missat så jag inte hamnar efter. Hoppas ni haft en bra dag! Jag är i alla fall överlycklig för att det snöar ute, hihi! 

- Nyårsafton 2011 ♥

Tristan W.L

Hittade den här underbara bilden från sommaren 2011. Minns tyvärr inte vem som tog bilden, men blicken i lilla Tristan är oslagbar. Tänka sig att han blir tre i sommar, känns som det var igår den lilla blyga fölungen kom fram och nosade på min hand för första gången. Det var hans ägare som hade ponnyn Baronessa som jag hade på foder i ett och ett halvt år!

Vad vill DU läsa om?

Känns lite tråkigt här på bloggen, kommer inte direkt på något att skriva om. Skrev ett sånt här inlägg tidigare för ett tag sedan men det blev mest favorit bilder på de och de. Visst det är kul men jag har så mycket av allt. Har ni någon fråga kan ni ju ställa den på frågestunden. Men är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om? Bomba mig med förslag nu när bloggen äntligen börjar kännas rolig igen så ska jag göra det bästa av saken! :)

 

Längtar till Göteborg

Längtar så fruktansvärt mycket till Göteborg Horse Show! Jag och mamma flyger ner sista februari, alltså på fredagen. Sen ska vi gå på stan i Göteborg då och på lördagen har vi heldagsbiljett på Scandinavium och på söndag har vi all tid i världen till mässan. Så kommer alltså befinna mig på Scandinavium lör-sön. Ska du dit, isf vilka dagar? :D

Har redan börjat fundera lite på vad jag ska kika efter. Ett par orange benlindor måste inhandlas till mitt orange schockemöhle schabrak! Sen vill jag ha ett par nya bruna ridbyxor och även bruna ridskor + chaps! Jag är grymt sugen på ett PS träns också, haha herregud... Sen vill jag hitta ett svart schabrak med brun kant, haha. Kommer vara pank när jag kommer hem! Kommer säkert köpa helt andra grejer än vad jag skrivit, men det får vi se då. Idag är det 46 dagar kvar tills flyget går! :')

 

Nya filmkameran



Under mellandagsrean tyckte mamma att vi skulle köpa en ny filmkamera eftersom det var massa fläckar på linsen, eller i själva kameran på den förra och mamma var rätt less på dom hehe. Men jag klagar inte på att hon ville köpa en ny... ;)

Det blev en Canon Legria HFR47, kravet var att den skulle ha bra zoom och bra bild då vi filmar mest träningar och tävlingar, att det skulle bli bra bild i ridhus osv. Slängde just precis upp en film på youtube från gårdagens ridpass på Kajsas ponny, då hon var snäll och filmade lite. Så dra upp kvalitén allt som det går för att få bästa bild. Jag är nöjd i alla fall! :D

 

Min kamera utrustning

Nikon D3100
Självaste kameran är en Nikon D3100, det är "min" tredje systemkamera. Fotar för det mesta med auto inställningar och redigerar sedan bilderna i photoshop. 


AF-S Micro NIKKOR 40mm 1 2.8 g
Mitt absoulta favorit objektiv i samlingen! Hade varit ännu bättre om det gick att zooma, men bilderna blir så bra att de flesta går att beskära rätt ordenligt. Använder det alltid vid porträtt fotografering, i ridhus och om jag fotar inomhus.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Nikon Nikkor AF-S DX 55-200

När det kommer till utomhus fotograferingar är det oftast det här objektivet jag använder. Bra med zoom och tar trevliga bilder. Innan makro objektivet kom till samlingen var det här min favorit och har följt med mig på en hel del tävlingar och jag har knäppt många av mina favoritbilder med det här. Använder det ibland vid porträtt fotograferingar också dock behöver man lite avstånd då det trots allt är ett zoom objektiv.






















Nikon 15-55mm VR

Standard objektivet som följde med kameran. Jag använder inte det speciellt ofta. Händer att jag tar det om jag ska zooma ut mycket, t.ex om jag ska fota ett rum. Men tycker att bilderna blir lite för korniga oftast... Fungerar bäst utomhus och är enkelt om man är ute och reser. Man har lite zoom, samtidigt som objektivet är litet och behändigt. 























Reflexskärm, 5 i 1














Manfrotto 679B, enbent stativ
 












12 Januari 2012

Åååh är så himla glad och allt börjar äntligen kännas bra, haft en hel del magknip i veckan men samtidigt börjar det kännas som min svacka börjar släppa lite nu!

I fredags hade jag och Mattias 5 månader tillsammans, han bjöd på bio och vi såg The wolf of wall street! Sjukt bra film faktiskt, tycker alla ska ta och se den. Den är 3 timmar lång men känns som 1 ½ timma typ. Sen sov han hos mig till lördag.

Jag steg upp tidigt på lördagen för att åka iväg till Aurum för planeringsmöte med klubben. Blev god mat och hela terminen är typ färdig planerad, sååå skönt! Sen åkte jag hem igen och väl hemma låg älsklingen fortfarande och sov, haha söt. Han åkte han hem vid fyra. Sen åkte jag till honom på kvällen och sov där.

Pappa hämtade mig efter lunch någon gång. Vi åte tacos till middag, som jag längtat! Sen ikväll har jag varit i stallet och ridit Kajsas fina ponny Totte! Alla borde ha en sån ponny, så himla fin och grymt rolig att rida! Idag var det värt allt slit för att sen höra av Kajsa och hennes mamma att jag är så duktig och att det var kul att se när jag red, gjorde verkligen mig glad då allt känts som en brant nedförsbacke på senaste. Nu är jag peppad igen och vill hitta en häst att rida nuu!!

Kajsa fotade och filmade lite, har bara lagt in bilderna så tänkte bjuda på några!
 
Vet att han går endel bakom lod. Men dagens fokus var att vi skulle få jämt stöd på båda tyglarna, eller snarare att han skulle ta stöd på vänster och inte vara så stark på höger. Han skötte sig verkligen super! När han blir nog stark och när man kan börja plocka upp honom i en högre form kommer han vara oslagbar, så sjukt fin han är!!

Variation och omväxling

Något jag tycker är viktigt eller vilket är viktigt! Det är att om man har en häst som man rider och tar hand om varje dag, så ska man variera. När jag hade Nessa hade jag ett vecko schema som såg ut typ såhär varje vecka som jag var nogrann att följa...

Måndag - V i l a
Tisdag - Dressyr
Onsdag - Uteritt
Torsdag - Hoppning/markarbete
Fredag - Uteritt/skritt/vila
Lördag - Dressyr/markarbete
Söndag - Uteritt/intervaller

Jag var ganska bestämd med att hon fick gå i ridhuset eller på ridbanan absolut max 4ggr i veckan, kunde självklart bli lite annorlunda om vi skulle tävla på helgen eller om mamma eller min medryttare skulle rida. Men för att hästen ska tycka det är roligt och framför allt hålla i längden tycker jag att det är väldigt viktigt att man varierar, att hästen får komma ut i skogen minst lika mycket som den går på banan.

Även vilan är nästan ännu viktigare, våga låta hästen vila 1-2ggr i veckan för att vila och lägga på musklerna. Man behöver inte bara låta hästen stå i hagen, utan man kan ta in den och borsta i en timme istället för den tiden man brukar rida, eller gå ut och gå med den för hand.

Veckan före tävling brukade se ut ungefär såhär... 
Måndag - Uteritt eller vila
Tisdag - Dressyr
Onsdag - Vila eller uteritt
Torsdag - Hoppning eller trimma dressyr
Fredag - Uteritt eller lösgörande på banan
Lördag - Tävling
Söndag - Skritt/vila

Nessa var i stort sätt aldrig halt eller något. Någon gång var hon lite ojämn att hon hade någon sträckning eller träningsvärk. Men då ställde jag av henne någon vecka istället och sen började vi om igen och då vart hon nästan alltid ännu bättre.

Sista sommaren var hon inte sig lik, hon slutade suga på hinder. Så då bestämde jag mig för att inte hoppa på hela sommaren, sen i september gjorde hon sin bästa runda någonsin, hon låg perfekt på hinder, hoppade genom hela kroppen osv. Hon behövde helt enkelt en paus, hon började vara med åren och det började mest troligt ta emot någon stans.

Något jag också var ganska nogrann med var att inte alltid hoppa högt på träning. Jag hoppade för tränare varannan vecka och då brukade vi ligga på tävlingshöjd, om ens det. Sen veckorna där emellan tränade jag mer på allt där emellan, studs, tempoväxlingar, vägar osv på småhinder. Allt där emellan är så viktigt för att allt ska fungera.

Man ska ge sig när allt känns som bäst, går hästen bra efter 30min, då behöver man inte rida mer. Beröm den och borsta den lite extra efteråt istället, eller skritta av lite extra länge. Små saker som man sällan tänker på men som kan göra stor skillnad.

Vi gav oss när vi var som bäst...

Respekt!


Frågestund!

Det händer rätt mycket i mitt liv just nu med skolan och hästarna. Så tänkte att ni får ställa hur många frågor ni vill om precis vad som helst som ni undrar över, sen lovar jag att svara så bra jag kan. Svarar på frågorna när jag tycker att jag har nog många. :)

 

Nu börjar det likna något!


Ny termin, första passet i sadeln!

Idag fick jag äntligen rida ett seriöst dressyrpass för första gången på några veckor! Dock var det mest tempoväxlingar då det var grymt länge sen jag red honom. Fick fina ridskolehästen Schatz i alla fall! Riktigt fin, dock inte alls min typ av ridning, haha. Hittade mer knappar på slutet och han gav med sig lite mer och vart riktigt trevlig ändå. Fattar inte hur Josse orkar rida och tävla honom, haha var helt slut efter... Känns lite i benen nu i efter hand, märks att det var länge sen jag red ordentligt! :)

Mamma provade nya filmkameran i ridhuset så tog några screenshots för att bjuda på någon bild!
 

7 Januari 2014

Natten var något sömnlös, sjukt nervös, snarare livrädd... Fick verkligen känna av min blyga och försiktiga sida. Steg upp och gjorde mig klar för skolan för första gången på fyra veckor, en ny klass väntade. Tog mig till skolan, med lagomt darrande händer och ben. Först in i klassrummet, tur de! Matte och fysik fram till sommaren med denna klass borde jag klara, sen får vi se. Fick ett varmt välkomnande av tre tjejer i alla fall vilket kändes bra, enkla att prata med. Ny lärare som var lite sådär, hehe... Hade bara en lektion och äntligen kunde jag slappna av.

Tog bussen direkt till Mattias och var där fram till nio. Vi sov mest, haha, vi är alltid trötta när vi är med varandra av någon anledning... Vi gick även en sväng på maxi och köpte lite gosaker, sen hem för att se på lite roliga klipp.

När jag kom hem satte jag mig och prata med min mor som ville veta hur dagen varit sedan var det PH som väntade. Såå bra nu när först bästa AK kommer tillbaka och sen även Samir! Nu kan livet fortsätta, så himla bra, hoppas det bara går som jag vill i parsermonin imorgon!

Imorgon har jag två lektioner, slutar ett! Sen ska jag nog träffa Mattias igen och klockan tre har jag tid hos kuratorn på barn för att se om de har en lösning på allt, om det bara är stress som spökar till det för mig. Ber allt vad jag har att det här ska vara över nu för livet känns rätt bra faktiskt, jag har ju trots allt världens finaste pojkvän som alltid finns där. ♥

Nu väntar sängen, sovgott alla fina!
 

6 Januari 2014

Vaknade bredvid hjärtat i morse. Han var vaken i en halvtimme hemma hos mig innan han somnade klockan halv åtta, så går det visst om man lanar. Dessutom sov han till halv två idag, inte okej! Han åkte hem innan middagen. Resten av dagen har jag spenderat med att sätta upp lite hyllor och städat mitt rum. Nu är det bara tavlorna kvar sen är det helt klart! Tänkte bjuda på några bilder hur det ser ut nu. Lite väl mörka, tråkiga och oredigerade bilder men det får duga!

 

Please, stay with me forever.


Jag kan inte vara lyckligare än med dig.

Matcha i brunt.

Aaah, så himla sugen att hitta en häst jag kan rida och få använda alla mina saker. Min hästgarderob är granterat större än min vanliga garderob. Finns så mycket fint som jag vill pyssla ihop och visa upp mig och någon häst med! Tror brunt kanske börjar bli min nya färg.

Mål 2014

Tänkte skriva lite mål för 2014 men det känns lite svårt när jag inte har någon häst som jag tränar med så speciellt mycket. Så ni får några punkter tills vidare!

• På ridskolesidan har jag önskat att få rida och träna Cirruz mer, om det flyter på och går som jag hoppas på och om klubben tillåter vill jag åka på någon lokal ponnytävling. Skulle vara kul då jag fyller 18år i sommar och det skulle i så fall bli ett bra slut på mina ponnyår!

• Hoppas att Moa hittar någon ny häst som även passar mig så jag kan få träna mer än en gång i veckan. Jag och Moa kommer så bra överens också så det skulle kännas svårt om jag skulle försöka hitta någon annan med häst som jag kan hjälpa. Så hoppas det blir bra och dyker upp någon som vi båda gillar.

• En ny design kommer att komma upp så fort jag får idéer och hittar någon bra bild att använda, kanske skulle försöka hitta någon som vill ta lite porträttbilder på mig.

• Må bra! Är fokus nummer ett... Nu efter jul ska jag lämna min älskade TE2A för att plugga upp matte 2c och fysik tillsammans med TE1C. Även läsa engelska 5 med speclärare och hoppas på att få godkänt där. En enorm avtrubbning, max 3 lektioner om dagen i hopp om att få upp gnistan och orken.

• Ta tag i att umgås mer med mina vänner. Efter mitt skitår 2013 har jag inte orkat. Bara legat i sängen hela dagarna. Men saknar mina vänner mer och mer, det måste ändras på!

~ 2 0 1 4 ~




RSS 2.0