Vädret spelar oss ett spratt

Tänk att det var snöstorm i måndags som ledde till 1dm snö, ännu mer på vissa ställen och idag torsdag är det strålande sol, blå himmel och termometern visar +7 grader i skuggan. Haha orkar inte så sjukt det är! 

Idag! :D

I måndags...



Veckorna går fort!

Tisdag igen, blev väckt och utringd för att jobba tre timmar innan lunch, bara upp och hoppa, in i duschen och iväg. Tur pappa var hemma och kunde vara med Eddie en stund. Påväg hemma stötte jag på Susanne som frågade om jag ville komma och titta på hennes valpar som ät tre veckor, jag sa självklart ja! Hur gulliga som helst, ville ta med allihopa hem. Men det räcker gott och väl med världens bästa Eddie här hemma. Ingen kommer kunna ta hans plats. ♥

Ikväll är det ju träning som varje tisdag, det står markarbete på schemat ikväll, hoppas det är någon rolig lydnadsövning men mycket övergångar och olika saker som man kan ligga och rulla på ett tag. Blandning mellan hoppning och dressyr är det bästa! :)
 
 
 

Aprilväder...

Snacka om aprilväder... Igår var det sol och gröna strån börjar komma ut på gräsmattorna. Idag båste det som sjutton på förmiddagen och sen vid lunch blev det snöstorm!? Jag och Eddie har gått i ide på dagen och vid 16 gick vi ut i stormen. Eddie var överlycklig över snö medans jag gick och skruvade mig för stormen, haha... Knäpp liten chivovve jag har.

Var smart och åkte till stallet innan lunch. Red Bisse och det var inget toppenpass direkt, han verkligen hatar när det blåser vilket ledde till att han mest trippade och spände sig, tillslut gick han någorlunda avslappnat på banan och då gav jag mig, ville inte tjafsa med honom... 

Tog sedan in B och L från lösdriften så dom skulle slippa stå ute i detta oväder. Dom sov ju ute hela natten så båda var väldigt nöjda över att få komma in från ovädret och tugga lite hö.

Såhär såg det ut när jag åkte från stallet...

Såhär såg det ut när jag gick ut med Eddie 5 timmar senare...

Och på norran.se...

Bilder från nosework-kursen

Bilderna är tagna av Ann-Charlotte Lindgren, Tony Lindgren och Katarina Johansson. :)












Nosework

Eftersom Eddie inte får springa och busa så har jag och mamma länge tänkt på någon aktivitet som tröttar ut huvudet men son han inte behöver använda kroppen så mycket med. Så mamma anmälde sig till en nosework kurs som var idag som gruppen "Aktiv Chihuahua Skellefteå" hade arrangerat tillsammans med Susanne på Rackarungarnas hundskola. Så det var nästan bara chivovvar och en annan hund.

Jättekul och spännande! Jag satt dock mest bara och tittade på då det var mamma som ville gå. Men jag fick prova en vända i alla fall. Nu är både hund, matte och mormor trötta i huvudet, precis vad vi ville ha ut av det. :)




Hjärteögon





Tacka vet jag värktabletter

Jävla magkatarr alltså, försvinn och kom aldrig mer tillbaka... :(

Red fina Amigo ikväll som verkligen skötte sig utmärkt med mig som red runt med suruppstötningar som på vägen hem bröt ut i fruktansvärda magsmärtor... Äntligen börjar värktabletterna dämpa smärtan, jag vill verkligen inte hamna där jag var förut med konstanta magsmärtor, jag vill må bra utan denna inre stress... Jag lever ju inte ens ett stressigt liv just nu varför ska jag då behöva må skit... :(


Tisdag

Väckaren stod på 04:30 i morse, var på stationen just före 6-tiden och sen bar det av mot Luleå för utbildning om hot och rån. Intressant, lärorikt men även lite skrämmande. Känns lite bättre om det skulle hända något mot mig nu än innan i alla fall. Hann bara hem en snabbis innan jag blev utringd för att jobba någon timme. Men nu är jag äntligen hemma igen!

Tisdagsträning ikväll, spännande då jag mest troligt ska rida någon stor häst. Har ju ridit C-ponny dom senaste veckorna men det blir inte riktigt rättvist mot mina långa ben... Så nämnde några hästar jag ville prova i alla fall.

Slängde även in en header lite snabbt, den blev lite stor för mobilversionen men på datorn är den fin! 


Red Bisse igår också, han var mycket fin! Var ytterst lite öm i ryggen när jag tog in honom och ingenting efter jag ridit. Moa har pratat med Anna också och hon sa så länge han är pigg och positiv till arbete så kan vi prova öka ridningen successivt. Så red lite trav-galopp övergångar och tempoväxlingar. Jag ville att han skulle vara inom ramarna men ändå inte spänna bågen, lite som jag red sist att jag bara skulle inverka när det behövdes och han skötte sig super!! Jättefina bäriga galoppfattningar och bra avsaktningar från höger galopp i alla fall. Har anmält mig till en LB:2 i Umeå i slutet på maj och det känns faktiskt kul och spännande! :D

Söndag

Har varit en riktig hästhelg för mig. Mattias har suttit fast vid CS matcher på datorn hela dagarna och då har jag spenderat min tid på läktaren. Pontus Westergren har haft hoppträningar i dagarna tre och trogen åskådare är vad jag är. Skulle ljuga om jag sa att jag inte blev hoppsugen. ;)



Har jag inte suttit på läktaren så har jag sett på livesändningarna från dressyrtävlingen i Luleå, jättekul att kunna se dom som man faktiskt själv känner. T.ex. Hanna, Elin, Petra & Linnea.

Tog en skärmbild på Elin & Pelle...

Igår red jag även Bisse! Blev ett ridpass med lite lägre krav, med fokus på att han skulle gå mer av sig själv, även fokusera mer på min egen sits och bara inverka när det verkligen behövdes. Han är ju ganska trevlig att bara åka på men samtidigt vill man vara där och ratta även fast man inte behöver. Ska försöka rida ett sånt här pass varje vecka och kräva lite mer en dag. Rider honom ju 2-3ggr i veckan så det blir ju ganska bra. :)


Lilla Eddie känns (peppar peppar) betydligt bättre nu. Har inte känt någon ostabil patella på tre dagar!! Men bara för att jag säger det så kommer det väl vara värre imorgon... Förhoppningsvis inte! Vi träffade även Carro & Annie i stallet i morse, Eddies två absoluta favoriter. ❤️


Vardo

Idag tog jag mig äntligen lite tid att åka och hälsa på Evve och Vardo. Blev ett litet kort ridpass på ridbanan tillsammans med en pigg och glad Vardo som jag inte ridit på flera månader. Det var kul, kändes som hemma på något sätt. Han gnäggade till och med när jag kom till stallet, vet inte om han gör det till alla nu men det kändes lite speciellt. :)

Lilla Eddie fick följa också, skönt att kunna trötta ut huvudet lite på honom för han är så otroligt understimulerad hela tiden nu, märks att han känner sig bättre. Men knäet är inte bra och då måste man ta det lugnt. Nu ligger han i alla fall helt utslagen i soffan och drömmer. Han sov som en stock redan i bilen på vägen hem.❤️



Rehab - Water Treadmill

Tidig morgon och iväg på rehab. Det var dags för Eddie att gå i vatten igen och han gjorde det riktigt bra även fast han inte är dödsförtjust i vatten. Hans favorit verkar dock vara vibrationsplattan som han får ligga på efteråt när han får laser. Han fick till och med ligga kvar och sova på den en stund efteråt och såg väldigt frågande ut när den stängdes av.

Tomas tyckte i alla fall att det känns bra så vi ska öka träningen yttligare till nästa vecka. Tänk om han kunde få bli bra snart, springa lös och busa så mycket som han vill. Håll alla tummar ni har för min lilla ögonsten. ❤️

En bild från tidigare, nu är han faktiskt duktig och går utan flytväst...

Människans bästa vän❤️

Väldigt ambitiös hund såhär på morgonkvisten! Nu är vi fast på parkbänken utanför huset för Eddie vill inte gå in... Snacka om en hund som älskar vädret nu när det börjar vara varmare ute. ❤️


Ont i kroppen

Igår var det min tur, Bisse var riktigt på hugget när vi var ute, känns nästan som att han har riktiga vårkänslor ända in i huvudet. Vi galopperar bara korta korta sträckor och en av dom var det dags. Bisse upptäckte två väldigt hemska svanar på ängen bredvid vägen jag red på och då blev det en pallnit i en 180 vändning och jag satt väldigt löst, flög som en liten vante och Bisse galopperade hem. Landade sjukt bra, gjorde inte ont någon stans förutom i fingret när jag försökte hålla kvar honom. Idag är det dock värre, många ömma och spända muskler.

Idag blev det ett säkert kort så vi åkte in till ridhuset och red ett lösgörande pass. Han skötte sig bra, gick rakt på transporten både dit och hem. Jag tycker jag red lite dålig och han gick inte riktigt fram men när jag skärpte mig så gick han bra! Längtar tills man vågar rida mer ordentligt. :)


Förutom det har vi köpt en ny bil! Och wow vad härligt det var att dra hästtransporten med den! Vi åkte och hämtade transporten på Moas geggiga gård och den typ svävade fram över leran. Jag var helt lyrisk! :D


Du förtjänar det bästa

Eddie är som ni kanske förstått inte så bra som vi hoppats på. Han hade grad 2 på båda knän innan operation, idag är han helt bra på vänster knä och något runt grad 1 på höger efter två operationer på vardera knä. Helst hade det fått vara lika bra på höger som på vänster men nu är det inte det.

Veterinären har gjort allt han kan kirurgiskt... Visst skulle han kunna göra ännu ett till försök men det sliter ju otroligt mycket på lederna och artrosbildningen ökar. Så vi ska nu försöka stärka knäet muskulärt och hoppas vi kan få kontroll på knäskålen den vägen men hjälpa av Tomas. Annars vet jag inte... Han förtjänar det bästa, så annars får man väl leta upp någon specialist inom knän och se om dom skulle kunna hitta någon annan lösning...

Det är otroligt tungt för mitt mamma-hjärta, han förtjänar inte det här någon stans. Han är världens mest glada och positiva individ som jag någonsin träffat. Han har räddat mig i så otroligt många situationer, speciellt när det var som tyngst i skolan och när jag hoppade av. Någon som gråter när jag far hemifrån, ligger och väntar vid dörren för att sedan bli överlycklig när jag kommer hem. Man känner sig uppskattad på riktigt. En riktigt bästavän är vad han är. Han gör allt för mig och då ska jag göra allt för han.



Man har ju hört sånna här tunga och hemska historier som faktiskt slutat riktigt bra. Tomas berättade om en agilityhund som hade problem med både patella och höfter som ingen veterinär ville operera, så dom gjorde ett försök att bara stärka den och den blev agility champion. Eddie har ju nu "bara" problem med höger knä så tillslut kommer det nog bli bra för honom också. Hoppas, hoppas!

Dom här två är mitt liv❤️

Världens finaste pojkar! Lilla Eddie ska få träffa Tomas idag igen, ingen bra magkänsla för detta rehabbesök...



RSS 2.0