Torsdag 26 Juni 2014

Helt slut efter en bra dag. Vaknade i stugan med mitt hjärta, åkte hem vid lunch för att Mattias skulle klippa sig. När han var klar blev det langos till lunch innan vi åkte tillbaka till stugan igen. Blev kvar där till middagen, aningens solbränd och ett dopp i sjön blev det. Påvägen hem svängde vi förbi hästarna och pussade lite på dom och skrattade lite åt Bisse som tycker livet är bra skulle jag tro! Skjutsade hem Mattias när vi åkte hem och nu ligger jag bänkade i soffan med ett glas pepsi och lägger några lager nagellack så naglarna är fina inför stadsfesten och morgondagen. Nä nu ska jag måla ett lager till, vi hörs och ses!




Vad skulle jag göra utan dig?




Wish you were here tonight




Vilken toppenhelg, finns inget att klaga på!

Jag vet inte var jag ska börja. Det har helt enkelt inte funnits tid för bloggen och jag tänkte fylla ut det stora hålet med ett långt inlägg om vad som har hänt!

I fredags fyllde jag 18år, fick fina presenter och inte minst en resa till Skåne och Falsterbo! På kvällen kom massor med fina vänner och jag kunde inte ha fått en bättre födelsedag om jag får säga det själv!

Under veckan red jag Bisse ganska mycket för att träna till tävlingen. Men det har inte gått något vidare, ett tag funderade jag faktiskt på att stryka mig men anledningen till att åka var att Bisse skulle få åka iväg och träna på att tävla. Även prova åka lång och tävla två klasser för att se vad som hände. 

Så i lördags vid middagen åkte vi cirkus 20mil till Nordmaling med våran guldklimp i släpen. Han skötte sig som ett ljus. Red honom på framridningen när vi kom fram och han var helt okej faktiskt. Mjuk och fin något loj bara. Vi ställde in honom igen och gav honom mat innan vi tog oss till rummet vi skulle sova på.

Söndagen var Bisse sjukt duktig. Först när jag knoppade stog han snällare än vad han brukar, lite skeptiskt när vi skulle ta på utrustningen men han gick med på det. Han var superfin på framridningen i båda klasserna, finns inte så mycket att säga mer om den.

Men vi börjar med LC:2, tidigt på morgon startade som nummer två. Bisse var ganska späng för allt runt omkring när jag red runt banan men så fort jag red inridningen så släppte det. Han blir lite kort i formen och släpper bettet vilket leder till att han går en del mot handen. Men ändå grymt mycket bättre än vad han brukar vara ibland. Han gick hela programmet felfritt. Massor med beröm fick han och dommaren såg nöjd ut. Lämnde över hästen till Moa medans jag väntade på procenten. Jag trodde jag hörde fel, men det gjorde jag inte, 65% och jag sprang direkt till seket och hämtade protokollet. Vilken skräll, haha... Påvägen dit så drev jag bara och sa: "Nu satsar vi på 65%, haha!" Men jag tänkte att det inte skulle bli så på hans andra dressyrtävling. Hela 8% mer än första tävlingen.

Klassen fortsatte och efter näst sista ekipage låg jag fortfarande etta... Hämtade hästen, satt upp och det var klart, vi vann. Jag grät hela vägen till prisutdelningen, fina underbara Bisse, vem hade kunna tro att han skulle vinna sin andra dressyrtävling som 6åring? Lilla bus! Inte nog med det, första gången jag själv vann en större tävling än klubbtävlingar, har alltid kommit 2a eller 3a tidigare. Vilken känsla...

Nöjd var jag och några timmar senare var det dags för andra klassen. Kort framridning, vilket räkte gott och väl. Den innan var struken så jag fick gott om tid på mig att rida runt banan för att sen få startsignal. Något tröttare men han kämpade på, 6-7or genom hela traven och skritten. Men han var lite för trött i galoppen han fattade fel i vänsterfattningen som vanligt när han är trött, men han var snabb och kvick i rättningen tack och lov ingen slängtrav. Tappade styrningen efter galoppdiagonalen och vi var väldigt nära på att hamna utanför staketet åter igen mot handen i protokollet. Fin fattning till höger 7or på volten och galoppsträckan på spåret däremot bytte han fram i slutet på diagonalen. Trots missarna slutade vi på 63,97% nästan 64%!!! Även just utanför placering som fyra av tolv startande. Hade det inte varit någon struken hade vi mest troligt blivit placerade även denna klass. Men vad gör det när jag får rida världens finaste häst? Fortfarande hans andra tävling och han gör det såhär bra, nu kan det bara bli bättre!! ♥

Innan vi åkte hem fick Bisse träffa sin storebror Carabus, de har samma mamma men olika pappor. Lite kul att både mamma, bror och Bisse står i västerbotten nu!

Efter det åkte vi hem till betet och släppte in Bisse till Miranda och Toffan som redan var där. Bisse den ensamvargen vart inte överens med stona. Men han verkade nöjd ändå av att få äta gräs och bara leva livet. Bättre avslut på den här helgen hade varit svår att få. Dessutom kom Moas mamma med pizza som vi åt ute i solen när vi släppt ihop djuren.

Kommentarer från tävlingen: "Väl genomförd ritt på en fin häst med härliga gångarter. Jobba vidare med lösgjordheten. Lycka till!" och i LBn skrev hon: "Trevlig uppvisning på en sportig häst, som du rider mjukt. Lycka till!"


- Storebror och lillebror!


Superhelg!







En bra helg i Nordmaling!! Bisse har dessutom fått träffa sin halvbror med samma mamma som står i Umeå. Ponnykorsningen slog på stort med en vinst i LC:2, vem hade kunnat tro de andra tävlingen? Sen just utanför placering i LB:1, lite trött och några missar i galoppen, trots det fick vi nästan 64%! Bästa bus!

Klagar inte på den här helgen, underbar födelsedag i fredags, 18år nu. Sen det här! Fick även en fantastisk present av Moa och hennes sambo Mathias som jag inte kunde låta bli att fälla en lyckotår över...


Söndag 15 Juni 2014

Vaknade hos hjärtat i morse, ont i hela kroppen efter varit på hästtävlingar hela förmiddagen igår och byggt sommarhage hela eftermiddagen. Däckade efter jag ätit en halv pizza haha helt slut. Bisse nollade dressutom igår, dock 3 tidsfel för att Moa tog det lugnt och visade honom ett hinder när dom fick startsignal, men vad gör det? :)

Åkte hem från Mattias efter lunch idag, städade lite här hemma innan middagen och sen åkte jag till stallet. Bisse fick sig en joggingtur i skogen och efter det betade jag honom ett tag. Perfekta sättet att ränsa tankarna på tills man blir uppäten av myggen...

Nu sitter jag och äter vattenmelon medans jag redigerar bilder från helgen och Erica träningen förra veckan. Gör jag inte det nu så lär det aldrig bli gjort! ;)

 

Mina favvopojkar!




Inte länge kvar nu!




We are equestrians


It´s quite a Unique Sport

 

Prick

Jag välkomnar extrem träningsvärk imorgon, inget roligt pass idag men ibland släppte det till och han har sina ljusa stunder då allt bara är perfekt. Hanna tycker att jag matchade honom bra trots han hade energi för en vecka och bokstäverna på väggarna var läskiga och mycket mer...Tycker om den här hästen alltså, dock är det inget att bara åka på, måste träna upp magmusklerna i sommar, ajaj...




So you think equestrian is easy?

 Får rysningar varenda gång jag ser den här...

Varit på andra äventyr idag!

Började dagen idag med körlektion på körskolan. Lärde mig enkla tips på hur man ska parkera enkelt och smidigt. Kändes plättlätt efteråt både att backa in på parkeringen och köra in som vanligt mellan två bilar.

När jag kom hem sen hade jag inget speciellt för mig, käkade lunch och sen fråga Angelina om jag ville komma och rida Pajero åt henne då hon fått armbågen ur led och har nu gips stackarn... Skuttade över några små hinder och ett lite "högre", det på bilden. Haha mitt hjärta slog i 180 efteråt, läskigt men grymt kul, lite jobbigt att vara hopprädd faktiskt. Grym läromästare kan jag då säga att den där hästen är, himla bussig men grymt stark, ingen enkelt dressyrhäst... men fin hopphäst! ;)

Ikväll ska jag rida dressyr på lilla Pricken igen, längtar lite faktiskt, han var så himla fin sist! :)


- Print från film när jag hoppade det lilla "högre" hindret med Pajero.

Massor med bilder från i tisdags!

Mamma fotade mig och Bisse i tisdags. Var nog ett av våra sämsta ridpass sen han kom... Valde att prova rida med ett vanligt träns för första gången sen i mars och det kommer aldrig hända igen. Slutade med att mamma fick gå och hämta PS tränset och då vart det genast mycket bättre. Svider lite i hjärtat att PS tränset är brunt och sadeln svart men vad gör man inte för en nöjd häst? Hädan efter kommer jag alltid rida honom på PS träns, får köpa ett svart så fort pengarna räcker till ett. Hade varit ännu bättre om jag kanske kunde åka ner till Falsterbo och köpa ett där då jag ändå vill dit. Men vi ser väl!

Nu bilder på världens finaste British Bliss!
 

Pluggar faser med tända ljus!





10 månader ♥

Vad har jag gjort för att förtjärna dig? ♥

Den perfekta träningsoutfiten!

 

Måndag 9 Juni 2014

Steg upp klockan elva idag för att äta och göra mig klar innan jag skulle till stallet på US-möte. Pussade lite på Bisse innan jag åkte hem igen.

Sen åkte jag och mamma för att lämna tillbaka ett schabrak som jag lånat sen stannade vi på några möbelaffärer på vägen hem. Hittade en supermysig soffa med ett riktigt myshörn som var lite bredare. Åh jag vill ha den man vars ska man rymma den? ;)




Första veckan av sommarlovet!

Trots ledighet så räcker inte tiden till för datorn, eller snarare orken... Sover länge på dagarna, är ute om det är bra väder annars har jag mest varit med Mattias eller sett serier. Men tänkte ta och berätta lite vad som har hänt sen jag skrev sist, ni har ju fått lite bilder från mobilen dock. ;)

I måndags hade jag sista skoldagen, en halv lektion där vi fick igen fysikprovet och lycka, jag har haft godkänt på alla prov den här terminen, vem hade kunnat tro det? Sen åt jag glass med några i klassen vid bryggorna.

Tisdag var det skolavslutning, jag hade även körlektion efteråt. Sen var jag till stugan med pappa, åt lunch och solade lite. Sen hem igen innan det bar av till stallet för att rida Bisse. Kändes sådär, kändes även oren men blev bättre ju mer passet gick och helt okej när jag skrittade av. Sen var det avslutnings "fest" med klassen hemma hos Ellen. Jättetrevling och jag kan inte vara annat än nöjd att jag får börja just den här klassen, alla är så himla snälla!

Sov hos Mattias till onsdag, var där till middagen och sen på kvällen följde jag Moa till Erica för hoppträning. Bisse var mycket bättre då. Såg lite stel ut men inte alls lika oren och han hoppade grymt bra!! Vi fastnade med bilen och transporten dock och Bisse var aningens laddad innan vi åkte, jisses vad energi den där hästen kan ha!

Torsdag var det sadelutprovning, Andrea kom med ett helt gäng dressyrsadlar och jag levde i himlen för stunden. Sorligt att lämna bort Jaguaren men vi fick en fin och skön Knights Lady Marion istället och helt plötsligt kom det fram en helt ny häst ur Bisse bus, helt ny gång och trevlig i munnen! Hoppsadeln breddade vi än en gång, lillen växer! Red även Pricken på lektionen på kvällen, himla fin häst alltså! Efter det skyndade jag mig hem och gjorde mig klar för fest hos Matilda som fyllder 18år, grattis till henne!!

Sov hos Mattias även fredag, åkte hem innan middagen. Sen åkte jag till stallet på kvällen för att ta hand om Bisse. Blev en promenad i kvällsolen och han fick beta lite innan vi blev alldeles för irriterade av krypen.

Igår lördag åkte jag och Moa på loppisen i Kåge, men den var lite för tråkig så vi tog en spontan roadtrip till Hööks i Luleå, haha. Jag köpte ett par vita lackboots och Bisse fivk ett nytt träns till nya sadeln och en vardagsgrimma av Moa. Sen var det dags att rida första passet med dressyrsadeln, WOW! Vilken häst alltså, himla fin, mjuk i sidorna och följsam, längtar tills han blir stark nog för att samla sig lite, då kommer det bli grymt bra. Dock måste jag lära mig sitta ner i traven, ännu värre nu när han fick ännu mer gång av dressyrsadeln. Haha, det här blir nog bra tillslut.

Idag har jag bara slappat, varit på årsmöte med Mini och betat Bisse i typ en timma i solen. Underbart! Nu ikväll har jag pluggat faser till körkortet och det blir nog att fortsätta med det tills jag blir less och ser serier igen haha.

 

Njuter av sommaren med bästavännen!




Red en fin häst i torsdags, nykär!


Min nya träningskompis!




Fick ett paket i fredags, finaste W...




Moa och Bisse debuterade på hoppbanan i fredags!

För er som missat så debuterade Moa och Bisse en 80cm i fredags. Tråkigt nog missade jag debuten då jag var påväg till yran... Men hur glad blir man inte när man får ett mms på finaste hästen och bästa ägaren med en clear round rosett? Så himla glad för Moas skull att det äntligen får gå bra för henne också, vi hade ju så otur med W och det slutade på värsta sätt innan Moa ens han tävla henne.

Jag har så tur att mamma både filmade och fotade så jag kan få se såhär i efterhand. Filmen är dock hos Moa så hon får studera den ett tag till. :)

Foto: Mamma

Brännbollsyran 2014

Shit vilken lång och grym helg, men samtidigt är det skönt att det är över. I fredags åkte vi alltså ner till umeå och brännbollsyran. Simon var jättesnäll som ställde upp och skjutsade ner oss med alla packning. Väl framme i umeå åt vi först på donken innan vi letade upp campingen för att slå upp tältet i regn och rusk. Allt vart blött men vi blev klara rätt fort så vi kunde vila lite innan det var dags för yran. Grym kväll tills Rebecca och Fiona började då sjukaste migränen tog över mitt huvud... Gick ut en stund och vilade mig så jag kunde gå in och se Martin Garrix innan vi gick tillbaka för att sova. 

Natten gick sådär, det var aldrig tyst och rätt kallt var det också. Vi gick upp rätt tidigt och duschade innan vi gick för att käka på donken igen. Innan det var dags för att gå till festivalområdet igen umgicks vi med några andra sköna från skellefteå, även några härliga från piteå. Lördagkvällen var underbar, ingen huvudvärk och allt var bara bra. Vi gick tillbaka till campingen och han bara vara där knappt en timme innan Fredde ringde och frågade om vi skulle åka med hem till skellefteå. Jatack! Slängde ihop all packning och sen bar det av hem för att sova i en riktig säng inatt i ett tust och mörkt rum. Halv fem var vi hemma och jag har nog aldrig sovit så gott. Dock lite förkyld och ett irriterat öga annars är livet på topp! :)

Inte nog med det så fick jag träffa min älskade Julia igen efter ett alldeles för långt uppehåll och många andra fina vänner. Tack alla inblandade för en underbar helg!

 

RSS 2.0