Skavsår i sinne...

Moa drog upp Bisse till ridhuset idag så han har fått stå inne i boxen och vila under dagen sen red jag honom nu ikväll. Blev inomhus i manegen då det började åska just när jag gick till banan... Men skönt var det att slippa alla småkryp och värmen. Svalt och skönt var det!

Bisse var mjuk och fin men aningens seg, red utan prisk också men man måste lära sig använda benen också men det är så himla svårt med mina nya stela stövlar!! Han vaknade upp lite efter galoppen när jag tränade fattningar och han vart så ivrig att han till och med fattade innan jag ens han tänka haha! Sen när jag skule trava ville han bara fortsätta galoppera, så piggare och starkare har han blivit!

Vet inte vad jag mer ska skriva än att han var himla fin i traven, red på i ganska friskt tempo och bytte varv ofta. Finns inget att klaga på förutom att någon skulle ha varit med och fotat eller filmat. Typiskt att det alltid ska vara så när det går bra! :)

Förutom det då så hade jag varit duktig och satt skavsårsplåster innan jag skulle rida i stövlarna men såklart fick jag skavsår på andra ställen den här gången... Så nu har jag sår bak på båda hälarna, typiskt!

 

Tisdag 29 Juli 2014

Förmycket sommar för att hinna med bloggen... Bisse skötte sig exemplariskt i söndags, aningens pigg men annars snäll och lydig. Blev mycket galopp, backträning och en blöt häst i slutändan. Första gången jag ridit honom så han blir riktigt flåsig tror jag, men han behöver verkligen blir starkare i galoppen nu. Kändes super sista galoppen, han sökte sig mer och mer neråt och tog stöd på bettet istället för att springa fortare och fortare som han vanligtvis brukar vela, speciellt på hemvägen!

I veckan ska jag ha honom torsdag, lördag och söndag. En av dagarna ska jag försöka kunna dra upp honom på ridhuset och trimma lite på riktigt underlag så jag inte blir lika försiktig och vågar rida mer, rider som om han vore fyra typ, snäll och fin, glad om han går på tygeln haha! Sen skulle jag vela ha med mig någon med kamera både då jag ska rida på banan och en annan dag och ta lite fina porträtt/sommarbilder. Behöver något nytt och fräscht här på bloggen känner jag! :)

Kom ganska nydligen hem från stan efter körlektion och beställning av linser. Fick till och med avboka en av mina nästa lektioner då han bara tyckte jag behövde en till och göra två småsaker. Gjorde en körkortskontroll idag för att se vad jag behöver träna på. Även om jag har lite småmissar så sa han att jag skulle blivit godkänd om det var ett körprov så det kändes skönt!

Ikväll ska jag först på möte på ridhuset sen efter det ska jag åka till hjärtat och mysa med honom ikväll. Har inte varit med honom på två dagar vilket känns som en evighet... Längtar sjukt mycket till honom faktiskt!



Tomorrow!




Blixtar och dunder




Planerade tävlingar HT2014

Planerade tävlingar för höstterminen 2014, ändingar kan ske och det beror också på om något krockar med Moa eller något annat. Har bara tänkt fara på dom här och inga mer och satsa hela vintern på träning sen. Men allt för att han ska få rutin, bara vara lugn och slappna av när han kommer ut på tävling. Tror det inte alls dröjer speciellt långt bort däremot med dom framsteg han gjort hitils! :)

Lappmarksryttarna 23-24/8 2014
 - Första meetinget för Bisse och vi är även med i laget division två, startar två klasser lördag och en klass(lagklassen) söndag.

Skellefteå Ridklubb 13-14/9 2014 - Hemmameeting, LC:2 och LB:2 lördag sen LB:2 (lagklass) söndag.

Kågedalens Ryttarförening 20/9 2014 - Endagars bortatävling hos "grannklubben" anmäld LC:1 och LB:2.

Umeå Ryttarförening 18-19/10 2014 - Lagtävling

 

Bissebus!


Foto: Mamma

I torsdags red jag Bisse igen. Matilda följde med och skulle rida Toffan så vi tog med alla hästarna, mamma gick med Miranda och Moa följde även med till fots för att ta striden att få Bisse över Idas gård. Han stannade åter igen hela tiden när han skulle gå först och tillslut påbörjade jag striden. Drev på utan reaktion då var det bara att göra honom irriterad och peta med pisken (som nu var en lång smal pinne) tills han tog ett steg framåt. Moa gick fram en bit på vägen men Bisse skulle ändå gå först av hästarna. Bakutspark efter bakutspark tog vi oss tillslut förbi och passage upp i skogen och vände inte förän han taggat ner.

En gång till skulle han gå förbi och den här gången gick vi själva. Så fort jag kände att han tvekade petade jag med pinnen på rumpan och fick direkt svar framåt och massor med beröm. När jag vände hemåt igen löstes bomben ut, haha... Caprioler, levader och samlad balanstrav hela vägen tillbaka, han kunde inte skritta om vi säger så, haha.

Sen när vi kom tillbaka red jag första riktiga dressyrpasset på en månad och han var så fin! Lyssnade på allt och var sådär lagomt pigg, kvick för skänkeln och mjuk i sidorna. Gjorde lite bogvikningar när jag travde fram för att få honom på ytter. Galopperade en hel del och tränade på galoppfattningar då det är en av våra största svagheter och han skötte sig riktigt bra. Några få felfattningar men ingenting emot förut! Sen blev det lite tempoväxlingar i trav sen lång och låg form som avslut.

Provade även det nya dressyrtränset som Moa köpte i Falsterbo. Ett svart PS träns till dressyrsadeln då vi bara har ett brunt sen tidigare. Han går så himla bra på deras träns, mjuk och följsam! Inte nog med det så har han blivit mycket bättre i formen nu, ni ser bilden ovan, aningens högre och mer öppen i formen, det går framåt!!! Bara att fortsätta träna och hoppas att det håller på tävlingsbanan då han tar tendens till att bli ruskigt kort i formen, bockar i näsan och släpper allt stöd, försvårar det hela för oss båda... 

Ska dit ikväll och rida honom ute i skogen, träna tempoväxlingar, övergångar och låta honom galoppera så mycket han orkar. Hoppas på den där fina underbara känslan även idag, för just nu är jag så grymt taggad på framtiden! :D

Fyra bilder som beskriver dagen ganska bra!


Vaknade hos hjärtat i morse, men blev en tidig morgon då jag inte hem när han for till jobbet. Vilade en stund hemma innan det var dags att fara till bup och träffa en läkare för att få min första medicinering av concerta då dom konstaterat att jag har ADD vilket svarar på en hel del frågetecken. 

Efter lunch åkte jag och mamma till stugan för att njuta av det fina vädret! Brände galet bra idag kan jag lova och det blåste typ ingenting... Men en aning brunare och ett antal somras hade min kropp checkat av innan hemfärden.

Nu ikväll har jag umgåtts med Linnea, alldeles för längesen sist. Men det är så skönt för vi kan alltid prata med varandra om allt! Kom ganska nyss hem och ska alldeles strax krypa ner under täcket, för imorgon väntar ännu en fin dag! :)

Mer bilder från i tisdags!

Foto: Matilda Eriksson

Jag blir inte klok på det där djuret...

När jag red Bisse i tisdags var han hur fin som helst trots jag red försiktigt då jag var osäker på underlaget och även fast han gnäggade efter kompisarna hela tiden.

Idag skulle jag rida Bisse igen och hade bestämt mig för att rida ut och låta honom galoppera mer. Han var världens snällaste att göra i ordning trots bremsarna retades med honom. Han nosade på mig hela tiden när jag var kring frambenen och ruffsade mig i håret när jag satte på benskydden. Han stod blick stilla när jag skulle sadla vilket nog aldrig hänt, han brukar alltid bli exalterad och typ steppa omkring när man lägger på sadeln. Sen sänkte han huvudet och gapade snällt när jag skulle tränsa och nästan somnade när jag spände nosgrimman. Dagen började bra!

Upp i sadeln och iväg. Något tjuig första stegen men med bestämd röst röt jag lite samtidigt som jag drev på och då gick han snällt vidare. Förbi läskiga barnen med alla leksaker, förbi ett läskigt tält, över vägen och på Idas gård tog det stopp... Han skulle inte gå, han tvärvände några gånger och försökte sticka men det fungerar inte med mig så tillslut stod han där med spetsade öron och sneglade på mig och vek ett öra då och då, men han vägrade gå!!!!!! Kanske stod där i en kvart innan jag tänkte prova den andra vägen runt deras stall, kom till knuten på stallet sen tog det stopp igen, j*vla tjurponny!!! Efter en halvtimme om inte mer fick jag nog, hoppade av och vallade honom före mig. Ängslig häst skötte sig exemplariskt resten av ridturen, lite rädd för några stenar längst vägen men han gick i alla fall förbi dom.

Så himla synd att han har lärt sig det där och det är faktiskt första gången jag hoppar av förutom när han vägrade gå över bron till sandvägarna men jag tänkte om jag inte hoppar av kanske han tar ett jätteskutt, inte så kul bland massa stenar och träd. Men han är så sjukt fin annars... och ute i skogen är han lätt som en fjäder när han dansar fram i sina mjuka gångater och får ett helt annat tryck från bakbenen. Om han bara kunde förstå att han förstör för sig själv när han gör sådär och för oss som rider dessutom... Han brukar ge sig betydligt snabbare, kanske stått max en kvart tidigare, men jag hinner bli så arg och jag känner mig så himla dum när jag sitter det uppe och bankar utan att något händer...

Nästa gång jag har honom ska jag rida på banan igen tror jag, ta dressyrsadeln och tukta mig själv... Sen nästa gång efter det ska jag ta honom för hand tills vi kommit över Idas gård så jag förhoppningsvis slipper bråka med honom. Åååh blir inte klok på honom, och jag blir inte klok på mig själv, mår så dåligt över att jag blir så arg på honom så att det kokar inom mig... Men samtidigt när han kommer med spetsade öron mot mig i hagen känns det lite bättre. Har inte hämtat honom i hagen nån gång i sommar, han har alltid kommit till mig. Fina hästen...♥

- Bild från en film i tisdags när han kom och showtravade mot mig!

7 månader.

- Du är så otroligt saknad älskade vän.

Tack!

Jag kom nyss och tänka på en sak när jag tittade på bilderna från i tisdags när jag red Bisse. Vad hade jag gjort utan honom? Vad hade jag gjort om jag aldrig hittat Wendy och börjat hjälpa Moa? Att få en sån här möjlighet, att få vara med på allt, jag får ha världens finaste häst på delfoder och göra i stort sätt vad jag vill med. Moa stöttar mig i alla lägen, skjutsar mig dit jag vill om inte mamma kan och vågar lämna över allt ansvar till mig när hon är borta och jag har Bisse. Hon gör det möjligt för mig att träna för att bli bättre, tävla och lyckas med en grymt fin häst. Jag kommer aldrig kunna tacka henne nog!

- Åh vad jag tycker om dig fina lilla häst!

Då var det bestämt, grattis alla som tävlar ponny! :)




Fina Bissebus igår!




K Ä R L E K





I söndags var det slut på Bisses sommarlov!

I söndags red Moa Bisse för första gången på tre veckor. Han har vilat sen dagen efter tävlingen i Nordmaling, en riktig tjockis har han blivit! Vi ska rida honom varannan dag nu i början så jag ska dit och rida honom imorgon, om jag orkar ta med mina nya stövlar som jag köpte i falsterbo ska jag inviga dom. Måste ju "rida in" dom innan tävlingarna i höst! :D

Matilda ska följa med imorgon också, så om ni har tur kanske ni kan få någon bild eller filmsnutt om han håller sig i skinnet, men ni ser väl! Förhoppningsvis blir uppdateringen här bättre också efter att Bisse kommit igång, så mycket roligare att skriva om träningar osv än vanlig vardag med långa sovmornar och grillande av huden i solen. Aja, ska bättra mig jag lovar!!


Lever livet i Falsterbo!


29grader i suggan när vi rullade till hotellet kring 17:30, när solen är framme grillas man, men man ska inte klaga, kan gärna stanna här hela livet om jag inte hade saknat älsklingen och Bisse så mycket som jag gör...

Om tre timmar rullar bilen!




H J Ä R T A




Lever livet!

Sommaren fortsätter och jag lever vidare som 18år! Hänt mycket sen sist men jag har inte orken att skriva allt som hänt. Bisse har sommarvila tills vi kommer hem från Falsterbo nästa vecka, han vilar i drygt två veckor och han har redan blivit tjock... Även fått krama världens bästa Maggio när vi fick gå backstage och sett henne live ännu en gång. Lördagens stadsfest slutade på akuten och Mattias hoppar fram på kryckor så vi har bara myst i stugan för det mesta. Har inte så mycket mer att berätta än att jag längtar så sjukt mycket till Falsterbo, 5dagar kvar!!!





RSS 2.0