Tung vecka

Jag går på reservtanken just nu, alldeles matt efter helgen och måndag... Tävlade ju Vardo på hemmahopptävlingen lördag-söndag och det har faktiskt gått riktigt bra! Vardo har varit kalasfin och gjort allt jag bett om, så när jag har ridit dåligt så har jag fått betala för det. Tre nedslag på tjugofyra språng varav en felfri ritt i 90, fyra fel i 1m på lördagen och åtta fel på söndagen. Jag tar på mig alla nedslag helt och hållet, jag red inte ordentligt och då låg inte bommarna kvar heller. ;)

Måndag började jag jobba 8-11 sen åkte jag och Mattias med Eddie till Töre för att operera Eddies knä igen. Vi lämnade honom vid ett och han var klar strax efter fyra. Operationen gick bra och nu ska han gå med gips i 3-4 veckor, kommer bli tufft men han är redan pigg och fräsch efter narkosen, förra operationen tog det tre dagar. 

Igår blev det en lång arbetsdag och avslutade med möte och ridning på kvällen, ingen vila här inte och det känns i kroppen idag... 



Två dagar kvar...

...till min storhäst debut i hoppning. Rätt oklart om jag är redo för det här, tur Vardo är rutinerad! På lördag startar vi 90 och söndag 1m. :)


Återbesök, veterinärbesök och operation

Precis lämnat Töre Djurklinik efter ett återbesök med Eddie vilket resulterade med ny operation på måndag. Knäet är fortfarande inte alls bra så Andreas vill göra ett större ingrepp. Han sa även att höger blivit sämre så vi kommer gå in på den stora operationen direkt när detr dags för höger knä, men först måste vänster bli bra. Känns bra på ett sätt för det blir en sövning och operation mindre förhoppningsvis. Eddie är så himla duktig...

Även Bisse är ofräsch nu och ska få åka till veterinären... Har vi tur får han åka med till Timrå redan på måndag. Jag har tyckt han känts ofräsch till och från på senaste men samtidigt har han varit finare än någonsin. Men nu kände Moa det igår också så det blir att kolla upp det. Moa missar hopptävlingen i helgen och jag missar nog mest troligt AM nästa helg. Tråkigt men så äre...

Känns som att allt går emot mig just nu... Tur Vardo verkar vara fit for fight så jag har någon att ha kul med!


Kära ponny

Fick rida finaste Cirruz på dressyrtävlingen igår. Red honom ju vårterminen 2014, vi startade även en hopptävling tillsammans. Han är en jättekänslig ponny med dåligt självförtroende som samtidigt vill göra rätt hela tiden. Han har blivit väldigt bekväm av sig men efter en framridning utan krav annat än att han skulle gå fram för skänkeln så slappnade han av och vart bitvis riktigt fin, speciellt i traven! Kul att väcka lite gamla minnen, vi har haft mycket kul tillsammans!

Bild från igår...

Lite bilder från tidigare...












Fina Cnurre! ❤️ Dom sista bilderna är från när jag red honom på luciashowen i inslagen "nya hästar" och "luciatåget". Jag blev framröstad som årets lucia 2013 och nya ridskoleponnyn Cirruz gjorde ett exemplariskt jobb som luciahäst efter att ha lekt en vild my little pony!

Två hästar, två stall på fyra timmar

Mycket bra för att vara jag måste jag säga! Kom till ridhuset klockan 10, byggde Strömsholmsfollan med tre hinder och en kloss som jag kunde skutta över lite på volt. Evve kom med Vardo ca halv 11, lyxigt att få hästen skjutsad och klar så att det bara är att sitta upp. Vardo var väldigt bekväm idag, gick inte riktigt fram för skänkeln och tyckte det var sjukt jobbigt att hoppa på volt! Men tillslut släppte det lite i alla fall och på slutet hoppade vi en bana på 110!!! Jag var sjukt rädd men det var sååå kul när jag lyckades rida rätt. Det känns som det går så himla mycket snabbare i galoppen än vad det gör, på filmerna ser det ut som värsta dressyrgaloppen medans det känns som att jag skenar på transportsträckorna typ, haha... Aja, känns lite bättre inför tävlingen nästa vecka i alla fall! :)



Efter jag ridit Vardo åkte jag till Bisse och galopperade honom på ängen. Han fick upp flåset rätt bra faktiskt. Ett varv är nästan 1,5km och jag galopperade två varv i vardera galopp i ett rätt friskt tempo och sista raksträckan på varje varv släppte jag på honom så han fick ta i och öka så mycket han ville, hade liiite svårt att ta tillbaka honom ibland. Red en liten annan väg tillbaka till stallet och då valde han att backa ner i ett dike som var minst 1m djupt... Tur han har koll på benen i alla fall så vi slapp gå omkull, han var lika smidig upp som ner, haha. Annars skötte han sig bra, lite spänd bitvis men annars så! :)


Ikväll har jag tisdagsträning, dressyr på RS-häst. Och imorgon börjar jag jobba!!!  Helt sjukt, blir en tidig kväll i alla fall så vi hörs nog inte förän imorgon. 

Markarbete igår, galoppträning idag!

Variation är bra, det är även så oerhört nyttigt att sitta på olika hästar. Igår red jag lite markarbete med Vardo, vi hoppade studs och avslutade med ett litet räcke. Han skötte sig super när piloten red rätt, jag måste våga galoppera på framåt för att han ska få dom fina sprången, samtidigt vill jag inte få honom i handen, han har ju tendens till att bli lite stark tyvärr... Men det blir bättre och bättre faktiskt! När jag travade av var han kalasfin, lösgjord och han bjöd på bra framåt utan att ligga på i handen, mycket trevlig känsla! :)


Ikväll ska jag rida Bisse och det blir nog galoppträning på ängen. Vi står ju i ett travstall nu och dom har kört upp en "stig" runt en stor lägda, det tar på att galoppera ett helt varv kan jag lova! Ska försöka mäta med mobilen ikväll så ni kan få ser hur långt det är runt. :D

En bild från när Matilda var med dit när jag red på ängen....

Härlig Lördag igår

Morgonen spenderades på läktaren under Pontuskursen. Sen begav jag mig till stallet för ett trevligt barbacka pass i höstsolen. Bisse var så himla fin, mjuk och lyhörd för hjälperna. Jag bara njöt! Tills han trampade på en sten och vart lite halt i ökningar så jag gav mig och skrittade av honom för hand. Moa longerade honom idag(söndag) och tyckte han såg fräsch ut som tur var, man kan ju inte låta blir att oroa sig även om man inte vill.

På kvällen blev jag bjuden på middags hos Mattias pappa. Jättemysigt med mat och spel. Jag somnade snabbt när jag kom hem efter en lång och trevlig dag!




Ta vara på det fina av varje dag❤️






En gång per år kan jag väl...

Hör och häpna, jag har anmält mig till våra hopptävling hemma i slutet på oktober. Förra året tävlade jag ju Cirruz på guldhoppet och nu har jag anmält mig till krafthoppet med Vardo. Anmäld både 90 på lördagen och 1m söndag, men vi får se, kanske stryker mig från 1m om jag inte känner mig redo. Ska bara rida avdelning B, känns skönt att bara rida emot mig själv, då gör det inget om det går åt skogen. Men det har känts bra när vi hoppat så förhoppningsvis går det bra även på tävlingen. :)


Igår red vi ut, Vardo har inte varit ute så mycket på senaste och det märktes, rätt spänd och tittig på saker runt omkring, men bitvis var han riktigt trevlig! Jag har dock börjat slå knogarna i sadeln, inget jag gjort tidigare men nu händer det typ varje ridpass, aj...





Det är viktigt att synas!





Onsdag

Godmorgon, goddag... Sitter i soffan, har precis tuggat i mig en butterbulle och ska snart dra mig till Vardo. Har inte ridit honom på två veckor nu när det varit så mycket med Eddie så det blir spännande hur han känns nu när han inte gått med ryttare på ett tag. Han har blivit longerad och löshoppad av Evve så han har i alla fall rört på sig! :)

Igår red jag finaste Qalina på ridlektionen. Hon är precis min typ av häst, skulle jag någon gång ha en egen skulle det vara hennes typ med lite mer gång. Hon rör sig fint nu också men jag vill ha lite mer power! Hon skötte sig i alla fall jättebra, hade velat rida typ en kvart till då jag började komma åt henne dom sista minuterna, men så är det.

Nä, nu ska jag sätta fart på dagen! Bjuder på två bilder på Vardo från filmerna Evve skickade när han löshoppades! :)


Ett till täcke i samlingen

Eddie fick ju ett täcke när vi var i Umeå på Hööks för ett tag sedan. Idag kom det ännu ett till med posten! Perfekt tajming när det har varit så himla kallt idag, det var -3 grader när jag gick ut med E i morse, brrr... 😁



Dunjacka och frusna tår





Man tager vad man haver

När det inte finns något som vi letar på stans fyra djuraffärer så får man ta gamla bäbiskläder. Tanken är att han ska kunna ha den lite hemma så han slipper ha tratten hela tiden.




Jag bryter ihop långsamt

Ni vet när man bryr sig så mycket om någon men det finns inget man kan göra. Lilla E opererades igår för patellaluxation i knäet och jag mår så otroligt dålig av att se honom såhär... Kändes bra direkt efter operationen, allt hade gått bra... Men att vänta på att det ska läka här hemma, se honom så otroligt deprimerad, han vill inte röra sig och om han rör sig är han jättestressad... Jag har så fruktansvärt ont i mammahjärtat, vill bara att han ska vara sig själv, älska allt och alla, vara glad jämt osv... Jag ser hur mycket han lider, finns liksom ingen glädje i hans ögon... Jag ber och hoppas att det här går över fort, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till... :'(

Min finaste underbara vän...



RSS 2.0