Vardo igår

Foto: Mamma

 

Stallet färdigt

Nu på morgonen har jag hunnit göra klart stallet åt både Bisse och Vardo, mockat, gjort hö och mat. Även flyttat Evves grejer till ett annat skåp. Då behöver jag bara ta in hästarna, röra på Bus och köra en genomkörare på Vardo efter skolan.

Hade även specialidrott (markarbete) nu på morgonen. Jag fick rida min gamla vän Lady. Red henne väldigt mycket efter att Nessa hade åkt. Så det var kul, hon har blivit en bekväm ridskoleponny nu men det finns mycket gott i henne. Räserponnyn! 


Vi kallar honom friskförklarad

Han har vilat i tre veckor och han travar rent!!! Lyckan när han tog dom första stegen i trav i stallgången och det låter rent! Ser något stelt ut men konstigt om han stått på box i tre veckor, svar nej. Men det är en sån lättnad, Moa tyckte till och med han såg fin ut på böjt spår när hon longerade. En långsam igångsättning ska påbörjas och ingen är gladare än jag!

 

Hästbyte

Ni på bloggen har missat att jag fått rida en annan häst när Bisse varit ofräsch. Vardo DH Z, en valack född 2009, ett belgiskt varmblod. Det var en positiv upplevelse att sätta mig på hästen för första gången, hade en helt annan syn från marken, men han kändes helt annars att sitta på. Evelina som äger honom har gett mig förtroendet att göra ett hästbyte i Kågedalen eftersom Bisse inte hinner komma igång, så ska jag starta Vardo istället. Blir spännande, är lite nervös faktiskt. Men jag har ingenting att gå utifrån så det är bara att ta det för vad det är. Evve har även stallat upp honom på ridhuset nu, vilket gör det mycket lättare för mig att hjälpa till och rida honom.

Många säger att han är väldigt lik Bisse även om jag tycker dom är sååå olika. Men dom rör sig ganska lika, så ska försöka slänga ihop någon film så ni får se hur han ser ut mer. :)

Bilder från när jag red honom i fredags...
 

Ett mindre bra pass med perfekt känsla!

Igår kväll hade vi hoppning på torsdagsträningen. Jag fick Qalina, vi klickar riktigt bra i dressyren men hon är lite för grön för mig i hoppningen. Sist jag hade henne förrförra veckan när vi också hade hoppning och då bar det av efter varenda hinder i stort sätt.

Men andra rundan igår var så himla bra! Även om hon tryckte iväg på två av fyra linjer så kände jag ändå att jag hade kontroll! Kunde ta tillbaka galoppen på kortsidorna, lägga volt, komma till ridning och jag kände mig faktiskt relativt trygg! När jag fick bort henne från handen trampade hon till och med om istället för att klippa hindret stort som hon gjort tidigare och den brutna linjen med två oxrar kändes så himla bra!! Det var den linjen jag var mest osäker på även om det var bäbishinder. 

Jag är så himla stolt över mig själv! Bara att min rädsla vände till en positiv känsla. Inget var perfekt, med bara det där att jag hittade känslan och kände kontrollen på en häst som jag kände mig mindre säker på. Jag kan om jag vill!

- Fina Qalina när vi fotade RS-hästarna!

Mitt hjärta har börjat bulta för klänningar

Jag har aldrig riktigt varit något fan av klänningar, men nu på senaste har jag blivit kär i nya klänningar varje dag. Basic är något jag gillar, snälla färger och inte allt för tajt. Den lite knalligare rosa klänningen nedan är perfekt men inte min färg. Hade den varit royalblå, mintgrön eller ljusturkos hade jag klickat hem den direkt! Den sista faller mig också väldigt i smaken men kändes inte lika somrig. :)







Tillbaka till verkligheten

Påsklovet är slut och idag börjar skolan igen, skönt med sovmorgon till tolv annars hade jag väl avlidit. Hjärtat sov här inatt och när han åkte till jobbet så låg jag kvar och snoozade med Eddie. Skönt att ha en hund som är mer morgontrött än mig själv! <3


Hundens dag




Tar vara på den lilla sol vädret bjuder på!




Spricka

Kom precis hem från stallet. Kom dit ganska lägligt då Moa och Bisse kom hem från Boden strax där på. Så jag kunde hjälpa henne att lasta ur och prata lite om Bisses diagnos.

Han har fått en jätteliten spricka i hovbenet vänster fram. Bissebus ska nu stå stilla i minst 3 veckor i box och sjukhage tills han inte är halt längre, även äta smärtstillande i några dagar och få en ringsko på v.fram. Sen ska han förhoppningsvis vara fit for fight igen! Hoppas bara han håller sig i skinnet fram tills dess!




Magsår idag...

Moa och Bisse bör ha anlänt i Boden nu snart. Jag kan inte beskriva känslan när man inte är med till veterinären, dagen tar aldrig slut. Tur dom fick en tid tidigt, värre när det är senare på dagen. Ska åka till stallet efter skolan och förhoppningsvis möta upp dom när de är hemma igen. Magen vrider sig på mig, svårt att låta bli att tänka.


RSS 2.0