Antagningsprov på Strömsholm

Är påväg hem från underbara Strömsholm nu efter att jag har gjort antagningsprovet. Känns helt okej men hade hoppats på att det skulle gå lite bättre men. 

Vi fick först skriva ett litet "prov" snarare test för att det vill se hur vi ligger till i kunskaperna. Sen efter lunch var det dags för ridprovet! Jag fick rida två helt olika hästar, först en som kallades Otto, jan var ganska seg men lydig och vart ganska trevlig på slutet men i början var han inte alls rolig.

Efter Otto fick jag byta till ett sto som jag inte minns vad dom kallade. Hon var i alla fall raka motsatsen mot Otto, superpigg och var lite svår att bromsa till en början då man inte hade något i handen så det blev svårt att ta halvhalter. Hade en ganska seg häst framför mig också, hade gärna ridit fram henne till handen innan jag tog förhållningarna men tillslut fick jag henne fram till handen ändå och kunde rida mer ordentligt utan att hon sprang ifrån mig. Lite rörig text kanske men men... 

Pappa filmade lite så jag printade några bilder ur filmerna... Stoet på de övre bilderna och Otto på de nedre! Kändes som vi skulle tävla fälttävlan med dom där nummerlapparna på mage/rygg, haha! :) 








Fredag & lördag

Igår (fredag) efter skolan åkte jag direkt till stallet för att rida Bisse bus i det fina vädret, det var verkligen hur varmt som helst, höll typ på att dö när jag kom till stallet och när jag red, hahaha. Strålande sol, 9grader och vindstilla. Bisse var ganska lojj så vi joggade runt lite på utebanan, gjorde några bogvikningar som vi fått träna på när vi red för Anna och red även lite fyrkanter för att flytta bogarna men det blev inget superpass eftersom han var så loj, mest troligt av värmen. Efter jag ridit på banan travade jag av honom på maxivägen bort till skjutbanan, sen skrittade jag honom hela vägen hem.

Igår kväll var jag med Mattias, båda var trötta men han var nog minst dubbelt så trött som jag. Vi gick till statoil och köpte godis och såg på tv resten av kvällen innan vi somnade rätt tidigt.

Idag åkte jag till stallet vid halv två, mockade och gjorde klart allt i stallet innan jag tog in Bisse. Den rackaren hade dragit in hela grimskaftet i hagen så det var alldeles lerigt och blött, ursh. Borstade honom rätt noga för Agnes skulle fota oss men det blev inte så då hon inte skulle hinna men då ställde Kajsa och Isa upp istället, jättesnällt! 

Först när jag suttit upp tjöt han och typ skuttade omkring som en vildhäst, haha. Nä inte riktigt men han tjöt och småbockade på stället när vi skulle gå till banan, haha. Sen taktade han hela vägen till hoppbanan och då tänkte jag direkt att han var mycket piggare idag men så fort vi kom till banan dog han typ. Red hela passet på en stor volt och bara jobbade honom framåt i alla gångarter och i slutet fick jag en riktigt bra trav. Skrittade av honom ute idag igen och han var lite skeptiskt till att gå från stallet tills jag svängde in på en stig in i skogen, haha nyfiken i en strut! Vi gick lite över stock och sten, men snacka om att han har bra koll om sina ben, snubblade inte en enda gång och hörde inte ens att han slog i något.

Väl tillbaka i stallet var han lugn som en filbunke, aldrig sett honom så lugn. Vilade och stod verkligen hur snällt när jag borstade av honom. Spolade av hans vita ben också innan han fick gå ut i hagen och efter en stund stod han hom ett ljus där också.

Släppte ut honom i hagen, smörjde alla grejer och tog hem stövlarna för imorgon på morgonen rullar bilden till Strömholm för på måndag är det antagningsprov... Börjar vara nervös nu. Måste det vara så långt bort från pojkvän, Bisse och familj? Hade det varit i Umeå hade jag inte ens tvekat. Men ska åkta dit och se vad som gäller, jag har ju gott om tid på mig att fundera en stund till.

♥ ♥ 

Torsdagsträning

Skit vad länge sen jag tränade dressyr på ridskolehäst sist, men idag var det dags igen och Cirruz skulle få jobba lite. Han har ju funkat så bra med sporrar i hoppningen så provade rida med sporrar nu när jag red dressyr också vilket gjorde en stor skillnad! Fick fram honom mer än vanligt, kunde börja sitta emot och jobba med formen. Underbar känsla och jag kom äntligen ner i sadeln i galoppen och kunde jobba med i rörelserna för att han var mer avspänd än tidigare och hade en riktigt luftig och härlig galopp. 

Vi red först fram utomhus för att det var så härligt väder. Sen väl inne på lektionen red vi på en stor volt för att finlira formerna och hitta en bra rytm osv. Sen red vi vänd rätt upp i galopp för att få koll på yttersidan och shit vad fin han blev, snacka galopper genom kroppen men jobbigt tyckte han det var! 

Känslan är nästan bättre nu än när jag red ordentlig dressyr sist, roligt när man känner vad man ska göra för att det ska bli bättre, när man kan rida med i varenda språng tillsammans med hästen, det här var en bra dag! 

Efter vi ridit skulle Moa släppa Bisse i paddocken så vi stannade och såg honom busa runt, har ett litet videoklipp på min instagram @ toovesoderstrom om ni är sugna på att se. Han är ganska snygg den lilla busen! 

Väl hemma efter stallet slängde mamma ihop en blåbärspaj, perfekt kvällsfika efter den här dagen. Bästa på hela dagen är nog faktiskt ett brev som kom idag, jag ska få ersättning för kläder som gick sönder och ärren på knät från moppeolyckan, en rätt bra slant dessutom, perfekt nu när jag tänkt spara pengar ett tag! :D




Första körlektionen

Efter skolan idag cyklade jag direkt till körskolan för min första körlektion som gick förvånansvärt bra! Fick godkänt på grejer jag knappt gjort och lyckats med tidigare. Nästa veck ska jag köra landsvägskörning och har även bokat i halken den 14/4, oj oj! 

Efter jag varit på körskolan gick jag en sväng på stan och hittade massor med kläder jag vill ha i min garderob men vill spara pengar nu ett tag så jag kan vara med på de kurser jag vill och ändå ha lite pengar över. Åt även middag på Waynes och läste lite i böckerna innan jag gav mig tillbaka till körskolan för teori. Tackar för att jag tog moppekortet för det här kommer gå mycket enklare än vad jag trott som det känns nu i alla fall! 

Nu sitter jag och slappnar av en stund vid tvn, varit grymt nervös hela dagen och nu kan jag äntligen slappna av. :) 




Tove älskar bling

Något jag är väldigt svag för är bling bling på hästgrejer, det är helt sjukt och självklart är det alltid grejer med bling som är dyrast. På eurohorse mässan i Scandinavium fanns det bling över allt och lamporna i taket på mässhallen gjorde ju inte direkt så att det blingade mindre. Var man än gick fastnade ögonen på något som blingade och jag ville bara plocka med mig allt hem. Var nära på att köpa ett blingschabrak men hittade inget för lämpligt pris men många väldigt fina.

Har några usla mobilbilder som jag tog på mässan, pannbandet nedan blingade något sjukt mycket! Hittade det i Kyros monter. Har sen tidigare ett pannband från dom och de är verkligen fina! Höll i det här sjukt länge men hade redan köpt ett klick-it pannband från PS of Sweden som även det blingar mycket!

 
Dog ännu mer när jag såg det här täcket, såå min smak! Dock ser ni ju själva prislappen... Det hängde där hela helgen, undra om någon ens köpte det.


Då var det väl min tur att börja med det här...

Första körlektionen imorgon och teori efter middagen, usch är typ nervös... 




Prints från filmen från igår

 

Tröttast efter en träningshelg

Bra helg men det tar kol på mig. I fredags efter skolan åkte jag direkt till körskolan och köpte ett startpaket, bokade in teori och två körlektioner, första på onsdag, hjälp... Tre månader kvar tills min 18årsdag så det är väl bäst att börja ta tag i det här!

När vi varit på körskolan åkte vi ut och övningskörde med min storebror Tims subaru impreza, sjukt rolig att köra faktiskt och den fick mig en annan upplevelse på saker och ting så jag äntligen började förstå vissa saker. När jag körde saaben till stallet senare på kvällen så var det inga problem med start i backe som har varit min värsta mardröm haha. Men i subban kände man verkligen när det blev rätt och fel.

Innan middagen åkte vi till stallet och mötte upp Moa, Bisse skulle lasttränas för tredje dagen i rad och han gick in på 5min så vi åkte till granngården och köpte lite välbehövliga grejer till honom. Han stod som ett ljus i transporten medan vi var inne och handlade!

Igår var det dags för våran första träning tillsammans för tränare. Vi åkte till gummark och red för Anna Baker, ridit för henne med både Nessa och Wendy tidigare och jag tycker om henne för hon får en att må bra även om det går dåligt, går att förklara och diskutera med och jag kommer alltid överens med henne. Hon förstår alltid om jag förklarar hur det känns.

Lastningen på vägen dit blev ett bakslag, 45min... Väl på plats var han bara för mycket, vevade med benen, ville inte stå still men så fort vi kom in i ridhuset slappnade han av och taggade ner. Jag visade honom först för Anna i skritt och trav, jag sa till när det kändes bra tempo/takt/form och då sa hon att jag borde ha honom i ett litet friskare tempo då han får fram traven bättre för att stärka honom och tänka på att våga va mjuk i handen så han får plats att sträcka ut halsen och komma fram med nosen. Eftersom han är så lätt i munnen blir det lätt att man håller honom lite kort och då går han lätt bakom lod och blir kort i halsen.

Efter det kollade vi galoppen då han har svårt med vänsterfattningarna. Gick bra första gången, sen tog vi lite trav sen när vi skulle försöka igen började han bli lite trött och då gick det inte... Så vi red honom på en fyrkant som avslut för att få med bogarna och det var han duktig på!

Lastningen hem gick mycket bättre, vi sa åt honom ordentligen en gång, jag höll på att få en spark och sen gick han på direkt. Tjuriga lilla "ponny"...

Väl hemma somnade jag en stund, sen följde jag med mamma och handlade och hjälpte henne med maten. Eller snarare hon hjälpte mig! Hon stekte köttet sen gjorde jag klyftpotatis och redbetor i ugnen och en sallad med fetaost. Lyxmat för att vara våran familj och gott var det! Åt typ för två personer och det blev även rester till idag mums! På kvällen såg jag PLL innan jag somnade igen.

Idag var det dags för dag 2 i gummark för Anna. Han gick på transporten nästan direkt, stannade på rampen och bajsade(haha), försökte backa av sen gick han in! Wiiie! Hela vägen dit var han förbannad och skrapade heeela vägen oavsett svängar eller hastighet, haha snacka om bra balans...

Väl på plats var vi i god tid eftersom det gick så fort att lasta. Lugn i boxen med lite hö gick vi och kikade på dom som red före, varav Nessas gamla ägare. Kul att se! Vi satte fast honom i en uppbindningplats när vi gjorde iordning honom och en lyftet ett ben medans jag lindade så han stod still. Lite orolig men inte ens nästan i närheten av dagen innan.

Mycket piggare idag under framskrittningen, bättre trav och mycket mer framme med hals och näsan. Allt kändes super, vi fortsatte flytta bogarna även i trav. Gjorde lite bogvikningar på hörnlinjen som en början på sidvärts då vi inser att han inte riktigt är redo för framdelsvändningar osv än då det bromsar upp lite och han är inte riktigt framme hela tiden trots det är mycket bättre. Han var så duktig, gjorde rätt hela tiden. Sen kom det till vänsterfattningen som inte alls gick idag... Vi provade allt möjligt och det blev många intryck för oss båda så vi lämnade det för idag.

Vi bestämde att vi ska skita i vänstergaloppen någon vecka, det blir helt enkelt förmycket för honom. Prova en gång, fattar han rätt massor med beröm och galoppera på framåt! Fattar han fel ska vi inte bråka med honom. Han brukar fatta rätt så länge han inte börjat bli lite trött. Sen lägga mycket fokus på att rida fyrkanter och flytta bogarna. Även fortsätta lite med bogvikningar korta sträckor och möta upp med ytter så han ramas in och lär sig hjälperna för sidvärts så småning om.

Som avslut hoppade jag av och flyttade honom för hand typ som en framdelsvändning. Hålla huvudet lite åt mitt håll, trycka lite med handen bakom sadelgjorden och då ska han svara genom att flytta rumpan några steg och massor med beröm. Några steg 2-3ggr åt vardera håll efter man ridit när han är lite tröttare i huvudet så han inte blir övertaggad osv.

Hem gick han på transporten direkt!!!! Vilken dag. Tänk om vänsterfattningen fungerat, hur glad hade jag inte varit då? Anna får en verkligen på bra humör även om det känns sådär. Hon sa att jag red jättebra hela tiden men att den där vänsterfattningen helt enkelt blev för mycket, han orkar inte. Verkligen peppar en och förstår hur man känner, lyfter upp allt som är bra och får allt så mycket mer positivt medans andra tränare fokuserar kanske lite mer på alla svaga delar.

Väl hemma däckade jag direkt och sov dryga tre timmar, haha... Helt knäckt! Mamma filmade båda dagarna så ska försöka klippa ut det bästa någon dag när jag orkar och visa er! Nu ska jag se ett avsnitt av PLL innan jag kryper till sängs. Grattis till er som orkat läsa allt, haha! :)

 

Torsdag 20 Mars 2014

Oj vilken dålig uppdatering från min sida... Men jag har verkligen varit seg, haft ont i kroppen och är fortfarande förkyld efter febern som jag hade i helgen. Igår efter jag varit i stallet åkte jag direkt till Mattias som fyllde hela 18år igår, grattis åter igen till honom! Sov där i natt, mysigt värre, helt sjukt vad han kan få mig på bra humör.

Dom här två dagarna har jag även varit i stallet och provlastat Bisse och han är riktigt tjurig, när han väl ger sig går han in snällt och står som ett ljus när vi kör en sväng sen backar han ut hur försiktigt som helst! Igår tog det dryga timmen innan han gav sig och idag tog det kanske en kvart. Moa sa att han hade varit hur snäll som helst när hon tog in honom, gjorde iordning honom och red idag. Han kanske börjar förstå att det är vi som bestämmer nu, speciellt efter igår när han inte riktigt ville som vi! ;)

Förutom det så fick jag rida Bellas ponny "Bell" idag! Himla kul och trimma lite dressyr på ponny igen. Från början var hon inte alls på samma sida som mig, men efter lite galopp blev det mycket bättre! Hon tyckte jag var ganska jobbig så fick någon bakutspark, haha, märks att hon är ett sto och ponny. Men när hon väl släppte igenom var hon riktigt fin måste jag säga. Saknar faktiskt att ha ponny själv...

Bjuder på några bilder på min älskade ängel, saknar henne så himla mycket...

Idag är det din dag!

Grattis på 18årsdagen världens finaste!




Kan inte koncentrera mig...

Jag är trött, näsan rinner och jag kan verkligen inte koncentrera mig... Vill bara hem, lägga mig i sängen och sova tills imorgon. 

Ikväll är det hästkunskap/clinic för AM och jag får ta Bisse ikväll också om jag orkar. Ska ta mig hem, slutar om 20min sen ska jag känna efter vad jag orkar. Vill spara mig till helgen när jag och Bisse ska träna för första gången tillsammans. Vi ska åka till gummark och rida för Anna Baker. En halvtimme lördag och söndag för att få några tips nu i början så vi vet vad vi ska lägga fokus och tänka på nu i början. Längtar! 




Guldhoppet 15-16 Mars 2014

Först vill jag bara säga vilken underbar ponny jag har fått tävla i helgen, en ängel att hantera och hur cool som helst. Van vid Wendy som fick spel för minsta lilla.

Lördagens runda kändes riktigt bra! Han var något matt på framridningen, bättre på framhoppningen, tände lixom till lite mer. Väl inne på banan var han perfekt! Dock petade vi trean men känslan var grym! Cirruz till och med sög på hindren och verkligen hoppade dom med vilja och det kändes så bra!

Idag vaknade jag med feber, jobbigt att stiga upp, jobbigt att gå banan och jobbigt att göra iordning hästen. Han var mycket bättre på framridningen idag, bockade till och med på framhoppningen den busen, dock kändes det inte super när vi hoppade fram men ändå okej. Väl inne på banan kändes det kalas på ettan hoppade stort(för att vara han) och fint, sen kändes det som han tappade självförtroendet lite, han började spänna till och han kändes säkert att jag var lite svagare och inte red riktigt ordentligt. Var en liten grind på femman så då tog han väl tillfället till akt att stanna. Men sen flöt det på och han hoppade resten.

Ett stopp på hela helgen det hade man inte kunnat tro för några månader sen. Så nöjd över hans insats kanske mindre nöjd med min. Ett och ett halvt år sen jag tävlade hoppning sist så jag är riktigt nöjd ändå, dock hade det varit roligt med en rosett också. ;)


En bom ner i dagens klass!




Imorgon smäller det!




Idag är en sån dag vem som helst kan få mig att gråta.


Usch den här dagen är ingen bra dag... Kom precis hem från skolan och är på grymt dåligt humör. Nu ska jag trycka i mig lite hembakat fika vid tvn innan jag ska till stallet ikväll och förbereda flr helgens tävlingar. Förhoppningvis är jag på lite bättre humör ikväll än nu, blääää... :/

Pigg liten gul ute i skogen idag!




Nytt från Catago - Härliga färger



Nytvättade sängkläder och förbättrad hårfärg...

...nu kan jag sova gott!



Mina hjälmar - Vilken är snyggast?

Vilken av mina hjälmar tycker ni är snyggast?
Personligen tycker jag AYR8, den är både skönast och snyggast enligt mig!
Dock tycker jag att jag passar bäst i Wellington. GPAn är ju underbar då den andas så bra.
Men vilken är eran favorit? :)
 

Bästa lilla Bisse bus!

Sist jag hade Bisse var i måndags och då hade han spöken i huvudet, det blåste så sjukt mycket så utomhus var det inte alls roligt att gå med honom, han reste sig och flängde runt och jag blev antagligen förbanad på honom. Även inne kunde han inte stå still så det blev ett antal diskussioner. Igår sa Moa att han var jättesnäll så han kanske tog åt sig när jag blev arg på honom, för mig kan man inte leka med.

Idag var han som ett ljus, YES! En poäng till mig och guldstjärnor till Bisse. Vi har stått i den läskiga mörka vattenspiltan både före och efter ridtur även spolat lite läskigt vatten på hans vita ben som snarare var bruna än vita när han kom in från hagen idag. Hur snäll som helst och underlägsen när vi gick till och från manegen även fast det var folk över allt som lastade ut och gick in och ut genom dörrar och i ridningen var han också snäll. Vi red i manegen runt en halvtimme och bara tog det lugnt, lite basic grejjer. Himla skönt att den där bollen kanske lossnade från hans huvud, nu kanske han stannar på jorden ett tag, peppar peppar ta i trä. Bäst av allt var att andra gången vi skulle gå in i vattenspiltan tvekade han inte ens, bästa bus!

Efter jag hade ridit var jag duktig och sopade i stallet, smörjde och tvättade alla grejjer jag använt idag. Sen gick jag ut och mockade en hel kärra i hagen, all snö är typ borta snart, helt sjukt!

Några fula mobilbilder från idag, vart tvungen att ta kort på hans vita ben också! ;)

Strömsholm?

Eftersom jag har haft det så grymt jobbigt på teknik och lite tappat gnistan så skickade jag in en ansökan till Ridskolan Strömholm, gymnasiet alltså. Nu har jag fått brev om att jag får komma och göra antagningsprovet måndag den 31 mars. Tycker att det är grymt jobbigt men samtidigt skulle det vara sjukt kul. Men att ha familj, pojkvän och vänner här uppe i norrland hela 80mil bort gör allt så sjukt mycket värre. Tror att jag skulle klara det om jag verkligen bestämde mig för att ta steget, att våga och utvecklas. Jag fyller ju 18år i sommar och jag kan inte vara mer redo för det egentligen.

Tankarna snurrar i mitt huvud och det skulle vara grymt kul att åka ner och se hur det är och känna på hästarna och vad det är för människor som sökt. Var ju ner på öppet hus 2012 om jag minns rätt på en workshop med västerbottens ungdomar och vi hade faktiskt grymt kul och det var en fantastisk anläggning. Kanske ska åka ner och prova för att sedan se hur långt det räcker.

 

Onsdag 12 mars 2014




Genrep inför helgen

Hoppade Cirruz nu ikväll och det gick rätt bra men han var snäppet lojj, men han hoppade allt, stannade inte en enda gång trots det var lådor och grejjer under alla hinder förutom två. Dom han kom sämst på var hindren utan något under, haha. Men han skötte sig riktigt bra och det kändes super inför helgen. På torsdag ska jag och Klara rida ut istället för att vara med på lektionen och det var därför vi hoppade extra idag. 

Nu ska jag ta och kika på ryttareliten då jag missade det när jag var i stallet. Har längtat i flera dagar nu så jag hoppas det är lika bra som jag tror! :)

 

När ögonlocken inte orkar hålla igen längre...




Tack för att du orkat stå ut med mig...

...dom här sju månaderna, snälla låt det bli många fler!



L O V E ♥

Vilka outfits ska jag ha i helgen?

Åååh har beslutsångest... Vet inte vilka outfits jag ska ha på Cirruz i helgen, förutom att han ska få ha PS tränset med en annan nosgrimma. Tror jag inte att jag ska ha huva på honom. Men tänkte be er om hjälp, välj ut två outfits som du tycker om mest, ett som han ska ha lördag och ett söndag. Dom två som får mest röster elr vad man ska säga kommer jag använda. :)

1.


2.

3.

4.

5.

6.
 
 

Shit vilken härlig dag!

Red ju ut med Moa idag och finaste pojkarna, Cirruz skötte sig som vanligt, något taggad i galoppen kanske! Bisse var laddad till en början men efter han fått trava och börja galoppera lugnade han ner sig. Resten av ridturen var båda hästarna nöjda och Cirruz släppte igenom riktigt bra efter vi galopperat upp för en av ängarna, det var som något lossnade och han jobbade på tygeln i alla gångater hela vägen hem utan att jag behövde anstränga mig, sällan det händer! Skönt att åka häst men ändå går hästen bra!

Underbart väder var det också, tog till och med av mig vantarna och öppnade jackan mot slutet för att jag höll på att svettas ihjäl, haha... Efter vi ridit smörjde jag Cirruz sadel och träns, en riktigt ordentlig skrubb så det kanske går lite snabbare att smörja i helgen! Sen mockade jag och Moa Bisses hage och busade lite med honom och kom hem perfekt till middagen som blev tacos! ♥

Nu ska jag snart slänga ihop en kladdkaka som pricken över i:et på slutet på det här sportlovet. Underbar ridtur, vårkänslor när man mockar hagen, känns i kroppen och god mat! Dock har man en aning söndagsångest... Jag vill inte till skolan imorgon!!!

Får bjuda på några härliga mobilbilder från idag, busbilderna är printade från en film! :)


Finaste pojkarna! <3




Det är vår här i Norrland!

Blev lite glest med blogginlägg nu, men i fredags fick Bisse gå lite på linan och jag körde lite ledarskapsövningar med honom. Han var duktig! 

Igår red jag Cirruz, vi for ut en sväng och busade med Bella och Bell. Tror det var väldigt uppskattat för han var pigg och framåt. Det var ruskigt mysigt också då det var typ 7 grader och sol. Snön är snart borta! Efter det kikade jag när Moa hoppade Bisse lite, tror det kommer bli riktigt bra det där, hur okomplicerad som helst! :) 

Jag har Cirruz idag igen så då ska jag och Moa rida ut tillsammans. Bisse har ju bara skrittat ut än vad jag vet så det ska bli spännande och se hur han beter sig. Tur Cirruz är snäll i alla fall! :) 




6 grader och sol, älska Norrland!




Torsdag 6 Mars 2014

Sportlovet börjar närma sig sitt slut. Himla skönt att äntligen få sova ut och ta det lugnt. Dessutom har jag lyckats börja må bra. Mådde lite dåligt i göteborg speciellt på flyget påväg hem, då hade jag grymt ont i magen ett tag. Men annars har jag klarat mig rätt bra. Fortfarande grymt trött, hade gärna kunnat sova hela dagarna dock har jag sovit utan sömtabletter två dagar faktiskt! Lyckats somna men sover grymt länge. Huvudsaken är att jag kan somna i alla fall då det är det som har varit problemet! :)

Saknar min älskade pojkvän även om jag var med honom senast i måndags och sov där till tisdag. Men tiden går så grymt sakta utan honom, kan någon förklara varför...?


Bästa Cirruz hoppade felfritt på dagens Pay & Jump!

Gud vad roligt det var att hoppa idag! Gick banan när höjden var 60cm. Sen när det höjde upp till 80cm fick jag en såndär chock som jag kan få när jag blir hopprädd, blir alldeles kall inombords. Men när jag vände upp på räcket på framhoppningen försvann allt! Han flög över räcket och samma på oxern, utan att tveka! Han har aldrig hoppat så bra som på framhoppningen!

Väl inne på banan vart jag lite nervös så lät honom köra sitt race. Fina lilla ponny, trampade om några gånger men han hoppade alla hinder och jag behövde i stort sätt inte ens stötta honom. Första gången vi hoppar en bana på 80cm utan minsta lilla tvek. Nu är jag såå laddad på hemmatävlingen nästa helg!




Film från igår!


Onsdag 5 Mars 2014

Tänkte skriva lite kort hur det gick att rida Bisse idag sen försöka klippa ihop en film så ni kan få se. Tänkte rida i dressyrsadeln eftersom min sits börjat fara åt pipsvängen... Jag kände äntligen hur jag hamnade rätt i sadeln men jag kände att jag inte hade samma häst under mig. Han var kortare i steget och lite tjock för skänkeln, inte alls lika framåt och alert som tidigare, även mamma sa att han såg spänd ut. Så bad henne hämta hoppsadeln eftersom han gått så bra med den!

Han blev direkt bättre men fortfarande en aning tjock. Stundvis släppte han igenom riktigt bra men galoppen var inte alls lika fluffig och framåt. Red även i gamla som är fyra meter smalare än nya ridhuset så han kanske tyckte att det blev lite trångt att ta för sig, svårt att veta. Men han blev mycket mer avspänd med hoppsadeln i alla fall som tur var!

Red övningen jag hade tänkt och det var riktigt bra för honom tyckte jag! Han var rätt vinglig till en början men efter några gånger blev han väldigt följsam och mycket mindre vinglig på raka spår. Ska helt klart fortsätta med den övningen framöver! La in en bild längst ner i inlägget på övningen dock red jag bara en volt åt vardera håll och utan halter så att jag fick mer tid att rätta honom framåt så han hann bli klar och rak innan nästa volt. :)


 

Ska bli spännande att se hur det här ser ut idag!




Lever fortfarande på gårdagens hoppning!

Har ganska nyligen vaknat efter min första sovmorgon på väldigt länge, eller första gången jag fått sova tills jag vaknat och det var välbehövligt! Har gått omkring och gäspat i flera dagar nu.

Jag lever fortfarande på gårdagen hoppning, shit vad bra han var! Men bäst av allt som jag kom på i efterhand, jag var inte ett dugg hopprädd! Nog för att det inte var några höjder men jag tänkte inte ens tanken! Kan inte fatta att jag ändå tränade banor på 110 med Nessa, det skulle jag knappt styra på nu. Men någon dag i framtiden kanske jag vågar igen, för det är ingen tvekan att det är en mäktig känsla!

Idag ska jag rida Bisse igen, tänkte försöka jobba lite med att rida en övning när man vänder upp på medellinjen och sedan lägger man små volter åt båda hållen. Bra övning för att få koll på sidorna! Nej nu ska jag ta och äta sen ser vi när jag tar mig till stallet, har intag ikväll i alla fall!

 

Tisdag 4 Mars 2014

 

Häst nummer två

Blev Bisse bus! Han fick gå ett basic pass på hoppbanan ute, lugnt och försiktigt pass då underlaget var sådär! Men han varken snubblade eller halkade och på slutet tog han för sig riktigt bra så underlaget kanske inte var så dåligt som jag trodde, fanns dock värre ställen! Fick något bocksprång och galopp i sidled till en början haha, busponny! Men med en lätt smackning eller någon förhållning så var han på plats igen. Provade PS tränset och han frustade direkt jag tog tyglarna och hade jämt stöd hela tiden, duktig liten häst!

Ska rida honom imorgon igen och tänkte prova tränset lite inomhus då och se hur det känns då, svårt att göra en utvärdering på ett ridpass! :)

 

Häst nummer ett

Åkte till stallet strax efter tio imorse och först ut var Cirruz för banträning! Vi hoppade lite låga hinder för att träna att rida själva banan, tänka på vägar osv. Först hoppade vi banan som grund och sen direkt efter samma bana fast omhoppning med högre tempo och kortare vägar och jag är såååå nöjd över dagens träning. Red honom med sporrar för första gången för att få lite mer effekt av skänkeln och det fick jag! Hej bara! Han stack typ i anridningarna och hoppade stort på alla räcken istället för att trampa om som han brukar. Fick ett stopp på hela ridpasset som jag tar på mig helt och hållet då jag var något framåtlutad och red en slarvig väg. Inget gratis här! Men han hoppade utan tvekan direkt efter, bästa bus ponny!

Nu taggar vi Pay and Jump 80cm på torsdag, hoppträning på tisdag igen sen tävling nästa helg 70cm och 80cm! Håll tummarna att det här håller i sig nu!


Borta bra men hemma bäst!

Efter två försenade flyg igår kom vi tillslut hem! Hade tänkte blogga och visa er allt innan jag gick och la mig, men var alldeles för trött så la mig nästan direkt och sov 12timmar tills mamma väckte mig.

Idag har jag hunnit vara en sväng till stallet för att hälsa på en saknad Bisse och provat alla grejer som passade någorluna alltihop! Mest nöjd blev jag över PS tränset när jag satt på det, hoppas bara att det ger den där härliga känslan att rida med som alla säger, ska inviga det imorgon hade jag tänkt! Lite skillnad på läderfärgen på strasspannbandet och tränset men det blir förhoppningsvis bättre med tiden när jag smörjt lädret på tränset mer! Moa ska dit ikväll men var snäll och mockade åt henne medans mamma borstade Bisse en stund.

Ikväll ska jag fara och vara med älsklingen som jag saknat otroligt mycket även om det inte ens gått mer än en vecka sen jag var med honom sist. Dagarna den här helgen har varit oerhört långa, tidiga mornar och sena kvällar så dagarna har känts som två när det varit en. Men på något konstigt sätt känns det ändå som vi bara var där en dag för att det var så roligt! :)

Tog några bilder i stallet också, framför allt på tränset men även täcket och benskydden!




GHS - Hoppning, lördag

 

GHS - Dressyr, lördag

 

Gladast är jag! @ Scandinavium




RSS 2.0