Första advent igår, första december imorgon

Och vi har byggt/pyntat vår första julgran tillsammans!❤️



Världen är allt bra orättvis...

Ingen förtjärnar att förlora sina närmaste och djur, igår skädde det framför en hel publik i Friends Arena under Stockholm International Horse Show. Ingen anade vad som skulle hända... Jag kan inte släppa det ur tanken. Jag är så himla glad och tacksam att jag faktiskt har dom jag har runt omkring mig.

Alla mina tankar går till Axel och teamet!





Äntligen fräscha toppar!



Saknar att sitta bakom världens snällaste öron❤️


Tänk om man hade tid och ork att både jobba, ha hund, pojkvän och ändå hinna med att rida flera hästar per dag. Då skulle jag må bra! Saknar snällaste fina Vardo ganska mycket, har bara suttit på honom en enda gång sen hopptävlingen vilket är ett tag sen nu. ❤️

Foto Nelly Borgström

I helgen joggade ju vi Bisse och nu har vi börjat rida honom som vanligt igen. I lördags red jag ut i snöstormen och i söndags följde Nelly med till stallet och tog några fina bilder på mig och Bisse. Han är ju inte fagrast för tillfället... Alldeles för överviktig och kroppsdelarna hängde inte riktigt med hela tiden, haha. Lät honom få gå i den form han själv ville, enda kravet jag hade var att han skulle acceptera skänkeln och trava på framåt i ett friskt tempo utan att bli sprining. Vilket han skötte super bra. Tänkte dela med mig av några bilder som Nelly tog på oss i alla fall! :)

 

Jävla väder

Ursäkta språket men vafan!! Ge mig en riktig vinter någon gång... I förrgår var det -15 grader som kallas och idag är det plusgrader och snön regnar bort, ge mig hellre -20 och snöstorm än slask och regn...




Tappskor

Mycket lärorik hästkunskap idag, med rätt prylar så är det inte alls så svårt att dra av och slå på skor. Även om jag aldrig skulle våga göra det på Bisse men, hehe!




Tisdag

Helt knäckt efter allt jobb igår, tur jag valde att inte komma på praktiken idag, förstod att jag inte skulle orka det efter att ha jobbat sent, det tog tid att somna också, sömnproblem är inget jag behöver just nu... Tänkte i alla fall fara på praktiken imorgon även om jag jobbar kväll på Statoil. Ska även passa på att beställa hem lite julklappar när jag ändå är där. :)

Idag ska jag som sagt bara vara hemma och mysa med Eddie, sen har jag hästkunskap och möte efter middagen ikväll. Vill så himla gärna låna en häst och rida ute för vädret är underbart, men idag ska jag låta bli. Dags att sätta mer foten och samla lite krafter och låta kroppen vila någon gång.



Vi saknar husse ikväll❤️

Puh! 12 timmars jobb på Statoil idag, först från 7-16 och sen från 20-23, blev kvar lite längre och hjälpte Hanna. Kom hem och insåg att min säng var obäddad, började genast sakna mitt hjärta som är hemma och är magsjuk. Lika bra att hålla avstånd än att man ska smitta varandra om och om igen. Känns konstigt då jag inte ens minns när jag sov en natt utan honom sist... Tur jag har Eddie i alla fall!❤️ Mattias brukar alltid göra täckena och jag kuddarna men nu fick jag göra allt själv, komma hem trött efter halv 12 och göra två täcken och fyra kuddar, inte det mest lockande. Men nu ska jag äntligen få sova, godnatt!

Bli frisk fort, vi saknar dig...



Glada hästöron idag❤️





Trött och slut

Batteriet laddas ur alldeles för fort, orkar inte med det jag vill orka. Vet inte om jag har sagt det här på bloggen men jag har ju praktik mån-fre på New Wave Profile, sen har jag även provat jobba på Statoil nu några gånger. Mycket nytt och jag är helt slut i huvudet när jag kommer hem. Men kul är det! Trots det är mycket nu så mår jag så sjuuuukt mycket bättre än när jag gick i skola. Så himla glad att jag faktiskt valde att avbryta gymnasiet tillslut. Det var helt rätt för mig.

Förutom att jag jobbar fem dagar i veckan tränar vi nu även inför luciashowen, det är inte ens en månad kvar nu, helt sjukt vad fort tiden går!!

Men jag är så himla glad att jag har jordens finaste pojkar i mitt liv, Mattias, Eddie och Bisse, dom får mig att fortsätta orka när det känns som tyngst. Skrittade ut på Bisse idag igen, förväntade mig att han skulle vara på tårna då det kommit snö och han har inte blivit skrittad uppsuttet sen i fredags förra veckan om längden på stigläderna stämmer. Jag har bara gått med honom för hand tidigare då jag inte velat rida ut själv i mörkret på hackamore, känns lite riskabelt. Men han var jättesnäll idag, jag var nästan i chock. Skritt på långa tyglar, första snön och fortfarande ljust ute, jag njöt till fullo. En riktig energiboost!

Dock har jag börjat bli förkyld, bläää!! Tur det snart är helg så jag kanske får tid att kurera mig.




Ledig kväll

Egentligen har jag ju träning på tisdagar men vi har uteridning denna vecka så valde att rida ut på lördag istället. Tanken var även att träna lite inför lucia men det verkar som vi ska ta det en annan dag istället. Vilket leder till en stallfri kväll för mig och inget annat är inplanerat, mys!

Igår var jag hos Bisse och pysslade med honom. Tanken var att skritta uppsuttet men jag var så himla frusen så jag valde att promenera men honom istället. Ångrar inte mitt val för fem öre, han var så himla snäll och mysig trots det var kallt och mörkt. Han är verkligen inte den häst han var när han kom, han är så sjukt mycket trevligare på alla plan.❤️




Jag längtar...

...så sjukt mycket till nästa tävlingssäsong när jag ska få styra runt världens finaste igen. Men jag längtar ännu mer tills han är helt återställd. Igår skrittade vi uppsuttet för första gången sen veterinärbesöket och han kändes väldigt positiv och mjuk i kroppen så det var kul, känns som vi är på rätt väg igen nu. Vi lånade även Roddy så Moa hängde med ut och skrittade i mörkret.

Jag bara ler när jag tänker tillbaka på ritten i Kågedalen sist, han var såå fin, vilken perfekt come back vi gjorde! <3







Fy fan vilken värld vi lever i alltså...



Sena kvällar i stallet

Blir mycket tid över när vi inte rider, hästen har nog aldrig varit så blank under en pälsfällning förut. Kom även på iden att låna Karros spikmatta innan jag skulle massera Bisse för att öka blodcirkulationen. Tror han tyckte det var rätt så skönt då han mest stod och halvsov när han hade den. Nästa gång ska jag dock kolla om det är lättare att fästa den med bogskyddet istället för ett grimskaft, hehe. Sen blev det en mysig promenad längst vår upplysta rakbana, snacka om lyxigt. Han är en helt ny häst nu, världens snällaste och mysigaste, Bisse trivs verkligen här!❤️







Regn och rusk

Ge mig kyla och snö istället för det här mörka och tråkiga vädret... Är hemma på lunch och sitter nerbäddad i sängen och gruvar mig för att cykla tillbaka till jobbet... Längtar efter snön nu faktiskt, låt det bli jul och nyår sen kan det få bli sommar igen.

Finaste Baronessa nyårs 2011 skulle jag tro, himla fint ute var det. ❤️

Längtar till fräsch häst, snö och fint väder

Jag längtar verkligen tills marken är täckt med snö så det blir ljusare ute, sen en fräsch häst på det och någon snäll själ som vill så bakom kameran och ta fina bilder. Blev ännu mer peppad när jag fick schabraket av Moa, matchade perfekt till min Kingsland tröja! :D


Ridsugen

Jag är så himla ridsugen, joggade ju Bisse i onsdags, men jag vill rida, träna och komma vidare. Samtidigt vet jag att det alltid finns hästar att rida, Vardo får jag nog garanterat sitta på men det känns som att tiden inte riktigt finns till. Måste ju vara med Eddie så mycket som möjligt, rider i tävlingsgruppen på tisdagar sen har jag Bisse 2-3ggr i veckan. Sen vill jag ju ha lite fritid också, skulle funnits 5 timmar till på dygnet, då hade jag kanske hunnit med allt jag vill.

Bisse var så himla fin den här dagen!

Vardo på KDRFs dressyrtävling.

Precis vad jag behövde

Tung vecka med inte alla mycket positiv energi, men fick sluta halv 12 på jobbet idag, köpte mat på Waynes till mig och mamma sen slappade jag i soffan med Eddie innan jag begav mig till stallet för att träffa Moa.

En häst, en av världens finaste människor, bara prata utan tidspress, det var precis vad jag behövde. Stod och borstade Bisse i över en timme medan jag och Moa pratade om allt möjligt. Vi pratade bland annat om Bisses upplägg här i dagarna, Moa visade hur han ska masseras osv. Och som grädde på moset fick jag en tidig julklapp av henne också, seriöst, hur fin är hon inte?! Ett superfint dressyrschabrak från hööks! Att en person kan få en att må så bra, det är helt sjukt.




Pusta ut!

Tänk att ett samtal kan göra så mycket. Bisse var som ni kanske läst i Timrå för ett veterinärbesök idag. Man befarar ju alltid det värsta. Men det var bara en typisk "pallnitsskada", spänningar i vänsterbogen och en liten muskelskada som alltid kommer finnas där men inget som kommer störa rörelsen. Dom provade även böja honom när dom ändå var där, haltfri, liksidig och mjuk som en gummiboll, så himla skönt!

Nu ska han vila några dagar, få massor med massage, sen komma ut på långa skrittpromenader och så småningom trava lite sen ska han förhoppningsvis vara fit for fight om två veckor. Låter nästan för bra för att vara sant, fina fina Bisse! <3

Foto: Josefin Carlsson

Håll en tumme eller två för Bisse idag

Världens finaste häst har inte känts som han brukar och idag fick vi äntligen tid i Timrå hos PH-vet. Det var där vi äntligen hittade problemet hos Wendy efter en lång tid med många frågetecken. Dom är så himla bra på deras grej, ett bra öga och en mycket fin hand med hästarna. Jag önskar verkligen jag kunnat åka med men själv sitter jag på jobbet med en oerhörd nervositet.

Jag hoppas faktiskt att dom hittar något. Det låter lite hemskt men jag vill verkligen få svar på varför jag känt som jag och Moa har gjort. Hellre att man får veta var problemet sitter än att man ska sitta och känna efter hela tiden. Men det får gärna vara något som blir bra av lite vila och en kur med metacam. 

Han har vilat någon vecka och vi har ridit honom två dagar nu för att länna hur han känns. Han är så himla fin och arbetsvillig, frustar och är allmänt nöjd. Men det tar fortfarande emot någon stans, något som stoppar han mjuka följsamma rörelser. Tur han går på lösdrift med två kompisar och fri tillgång hö, för ingen nöd går det på honom i alla fall. Trots han vilat är han världens snällaste, kan ni tänka er? För ett halvår sedan var alla rädd för honom, nu är han typ snällast i stallet. ❤️


Eddie fyller 1år idag!!

Min lillkille har blivit stor! ❤️





Häst är bäst

Helt sjukt vad dom här fyrbenta kan få en att må bra! Tog en sväng med Vardo innan middagen, tog emot att åka dit, var så himla trött... Men jag ångrar inte en sekund att jag satt upp och red ut, han var så himla fin! Mjuk och lyhörd, inte alls stark som han varit ute förut. Han tog bettet lite när jag ville bryta av från galopp till trav men annars var han inte stark för fem öre. Var beredd på att han skulle vara spänd som en fiolsträng då jag inte tror han har gått så mycket i veckan och det blåste ortoligt mycket, men han var superlugn! Känner verkligen hur kroppen fick en helt ny energi, det här var precis vad jag behövde! ❤️




RSS 2.0