Himlens finaste ängel, utan tvekan!

 

Nymockad och välkrattad hage!

Kände att det behövdes bli lite fint innan helgen då vi har tredagars meeting hemma. Krattade och mockade hagen och krattade även i gången mellan Bisses och Toffans hage, haha det syns var jag slutade... ;)



 

Tisdag 27 Maj 2014

Varit på skolan idag och fick bland annat igen kursprovet för Ma2c ett starkt D skrapade jag ihop, 2st C:poäng till så hade jag haft C, lite surt faktiskt... Men har jag tur kanske mina tidigare prov väger upp till ett C i slutbetyget i alla fall, återstår att se! Nu har jag endast ett fysikprov imorgon, ledigt torsdag och fredag, sen en lektion på måndag och efter det har jag sommar lov, kämpa nu Tove!

Efter skolan gick jag en snabbis på stan för att prova Daniel Wellington klockan som jag önskar mig, vill bara ha den ännu mer nu, så himla fin!! Sen gick jag en snabbis på Gina bara för att jag hade cykeln utanför och såklart kunde jag inte hålla händerna i styr så en ny stickad tröja och ett par solglasögon fick följa med mig hem. Nu blir det slutshoppat till efter min födelsedag!!

Sitter nu och funderar på vad jag ska stoppa i mig till middag för sen måste jag sticka till stallet och ta hand om Bus som vilar idag. Sen resten av kvällen kommer bestå av en massa plugg inför provet imorgon, hoppas verkligen det går bra nu, fingers crossed!


25dagar kvar till 18år!!!

Finns några fler saker som kan få pryda önskelistan!
Boxgardin, Tävlingstäcke (osäker på storlek) & Spooks Kavaj

En glad överraskning!

Vissa av er som följt mig en lång tid tillbaka kanske minns Miranda? Ponnyn jag hade som sommarponny 2008 och 2009, även var medryttare på innan det då mamma red deras andra häst? Det är nämligen så att vi ska få låna henne som sällskap till Bisse och Toffan i sommar, älskade fina Mirran! Jag gråter nästan av lycka bara av tanken, aldrig hade jag kunnat tro att jag skulle få spendera en sommar till med henne. ♥

Vem är Miranda då? Ett New Forest sto på 145cm i mkh, född 25 Maj 1983 och fyllde hela 31år igår, helt sjukt ju!! Pigg och glad liten ponny, motioneras lätt någon gång i veckan för att hon ska bli mjukare och hålla längre. Kan fortfarande inte tro att det är sant, första gången jag red henne grät jag för att jag tyckte att hon travade så fort, då kanske ni kan tänka er hur liten jag var. Snuttan! 

- Miranda sommaren 2009

Huvudvärk, hjärnskakning?

I helgen har jag varit på ponnyhopptävlingar i Umeå tillsammans med Kajsa & hennes ponny. Himla kul har det varit men det tar på på krafterna. Igår kväll åkte jag till Mattias för att bara ta det lugnt på kvällen vilket vi gjorde, bara såg på film och myste. Behöver verkligen en som han! ♥

Slog dock i huvudet igår kväll också i ett hörn som gjorde ruskigt ont men gick för det mesta över senare under kvällen. Vaknade med fruktansvärd huvudvärk idag, lätt hjärnskakning efter smällen kanske? Aja, stannade hemma från skolan och bad om hämtning hos Mattias då jag inte vill köra moppe hem med den här värken...

Fick några bilder av Mye från tävlingen i Kågedalen som får mig på lite bättre humör, fina hästen...
 

Södra Umeå Ryttarförening - Ponnyhoppning


Två fina hästar!!

Älskade finaste två hästarna idag! Förutom att Bisse BUS med stora bokstäver höll på att slänga av mig på lång tygel när vi skrittade fram så var han kalasfin!!!!! Travade fram på banan eftersom han var på hugget och var rädd för allt, var ganska hård med honom att han skulle hålla sig inom ramarna och det gav resultat, han var en dröm när jag red ut sen. Började med tre varv på terrängbanan och red lite tempoväxlingar och han lyssnade som aldrig förr direkt framåt och direkt tillbaka! Sen ute i skogen försökte han vara "rädd" för saker men när han insåg att jag hade ganska bra koll på honom gav han sig och jaa, lugn och fin med bra bjudning, så himla fin i galoppen, frustade och jobbade genom hela kroppen. Hjärta till honom. Kvavt och varmt var det idag så vi både var ganska svettiga när vi kom tillbaka och Bisse rullade sig direkt han fick komma ut i hagen igen... ;)

Sen red jag ju clinic med Cirruz! Tog mitt PS träns då han skulle få vara lite extra fin och jag minns att han gick bra på det när vi tävlade. Drömponnyn!!! Så himla fin och klockren. Visade först honom i alla gångarter, galoppen var lite jobbig så han bröt av någon gång då och då, men annars fanns det inget att klaga på!! Sen skulle vi hoppa något språng med hopphästarna för att de skulle få jämföra fler. Bästa ponnyn hoppade grymt bra även fast han börjat bli lite trött. Han tvekade knappt och det var sjukt länge sen vi hoppade och sist vi hoppade enkelhinder var på tävlingen för längesen! Han var bäst!

Helt knäckt nu, ska bara hoppa in i duschen tror jag sen blir det godnatt! 

Åh vad jag tycker om dig!




Tisdag 20 Maj 2014

Åter igen en dag när jag mått piss... Blivit bättre nu på eftermiddagen men magen är fortfarande orolig och det kommer stunder där jag mår fruktansvärt dåligt. Vill bara ha sommarlov nuu så jag äntligen kan vila och förhoppningsvis må bra till hösten.

Bisse ska i alla fall ut och galopperas idag, vet inte riktigt vars jag ska fara, kanske runt soptippen eller något. Sen ikväll ska jag rida en clinic med Cirruz, det blir spännande. Hoppas bara jag inte börjar må sämre...

Inte nog med det så är det en månad kvar tills min 18-årsdag, längtar så mycket att jag dör typ. Hur tur har jag inte att fylla år just på midsommar afton i år också? Wiiie!!


Kolla vilka som glänste runt på Pay & Jumpen idag!

Moa & Bisse skuttade runt en bana på 70cm som om de aldrig gjort något annat! :D

Himlens finaste änglar...

Huvva vad det är jobbigt att leva vidare ibland och det går inte en dag utan att jag tänker på mina änglar... Idag är det bara fem månader sen vi sa farväl av Wendy, känns som en evighet... och i september är det två år sedan värsta dagen i mitt liv när min älskade foderponny Baronessa lämnade oss. En kombo mellan dom här hästarna hade varit de absolut bästa, Wendys storlek och gång, Nessas lugn och syn på hinder för hon var världens finaste att ha med sig och den bästa och tryggaste häst jag någonsin hoppat. Men Wendy är min typ av häst, passade mig som handen i handsken och perfekt stor. Många fina minnen med dom här två...

Baronessa, blandade bilder från vårat sista år tillsammans...

Wendy, bilder från sista ridpasset...

Mys med bästa vännen!





Klubbdressyr "dressyrduetten"

Igår var jag och Bisse med på dressyrduetten, en klubbdressyr där man anmäler sig och en yngre mindre rutinerad ryttare och en äldre får rida i ett lag. Bådas procent slås ihop och delas på två och det blir laget procent. 

Jag red LB:1an med Bisse och han skötte sig så himla bra! Inga missar över huvudtaget, han gjorde allt jag bad om samtidigt som han var lugn. Stundvis var han lite orolig i formen men det kommer med styrkan. Men det är ingenting jag är onöjd med, det gick tusen ggr bättre än vad jag trodde och vi fick väldigt rättvisa poäng. Kanske kunde fått högre på nått och lägre på någon annan men det var ingen utbildad dommare.

Vi skrapade ihop hela 61,72% och våran duett slutade som trea av åtta eller nio lag tror jag. Nöjd och stolt över den lilla 6åringen! "Fint ekipage. Bra inverkan på oerfaren häst. Fin sits, men tänk på att komma djupare ner i sadeln. Bra jobbat! :)" Var kommentaren vi fick på allmäna intrycket, jag sliter för att kunna sitta ner i den där hoppsadeln kan jag lova... ;)


 
Fina bilder som Lotta Höglund har fotat! :)
 
Våran fina duett!

Världens bästa Bisse!






Fredag 16 maj 2014

Ridit bus idag, han var lite loj när jag red på banan först så då for jag ut i skogen istället för att få mer bjudning. Himla fin var han, sådär perfekt. Lite stretig i munnen på hemvägen när han inte fick springa så fort som han ville men mjuk och smidig var han! Imorgon ska vi vara med på klubbdressyren, anmält mig till LB:1 så vi ser väl hur det slutar. Är han lagomt pigg och håller sig i skinnet kan det nog gå rätt bra ändå. Gäller att passa på att träna medans man kan! :)




Ny design & header!

Puh! Äntligen klar... Suttit och knåpat ihop den här ny designen under kvällen och det tog sin tid kan jag lova. Länge velat ha skuggade kanter på bloggen men aldrig vetat hur man gjort så tog tag i det idag och resultatet vart helt klart godkänt! Dock blir man aldrig nöjd med sina egna designer till sig själv men den här vart ändå mer nöjd med än va jag brukar! Nu får det dröja ett tag innan det blir nytt här igen.

Börjar vara rätt trött så ska ta och hoppa in i duschen innan jag kryper ner under täcket. Älsklingen sov här natten till idag så det kommer bli tomt utan honom inatt...

 

Nöjd liten häst

Idag har Moa åkt på äventyr så jag har Bisse nu i fyra dagar. Idag fick han sig en timmes promenad ute i skogen, sen klättrade vi lite i ridhusbacken och som avslutning fick han smaka lite gröngräs och sen fick han gå tillbaka till hagen och mumsa lite på sin nya gran som han fått. Den lär nog vara uppäten om två dagar och bara en pinne utan bark kvar om tre som de tidigare kvistarna han fått! Nu har han något att göra med ett tag den lilla busen! :)




Önskelista

Som många kanske redan vet så fyller jag 18år i sommar, på midsommarafton om jag ska vara exakt. Längtar fruktansvärt mycket kan jag lova och sen om jag lyckas med körkortet så kommer allt vara kanon! Sen har jag funderingar på att åka ner till Skåne och Falsterbo i Juli för att hälsa på Emelie & Sanna även heja på duktiga My som kvalat dit med sin ponny. Men åter till ämnet önskelistan som ser ut såhär i år! :)

• Klocka, Daniel Wellington
· Med brunt läder, finns här!

• Pannband, PS of Sweden
· Brunt storlek cob med bruna pärlor och diamanter, finns här!

Låga Converse
· Blåa storlek 37,5

• Dressyrstövlar, DeNiro
· Färg beror på vilken färg den nya dressyrsadeln kommer vara.

• Kanaler till min TV
· 3an, 5an, 7an, Horse1, MTV...osv...

• Solglasögon, RayBan
· Ett par vettiga solglasögon som ger något.

• Tävlingsskjorta, Pikeur
· White/white, storlek 36, finns här! 

• Halebop Rubbet
· Fortsatt betalning av mitt abonemang så jag slipper betala själv.

• Pengar!
· Alltid bra att ha och om jag åker till Falsterbo behövs det en slant! ;)

Bisse & clinic!

Haft fruktansvärt ont i magen idag... Brev bra eller snarare bättre mitt på dagen så jag och mamma åkte till stallet medans vädret var bra. Jag skulle rida Bus och mamma skulle promenera! Vi tog förbjudna in och jag travade på en laddad Bisse som hoppade för kung och fosterland över vattenpölarna, min rygg rök till och med en gång men det gick över snabbt. Sen skrittade vi genom skogen över bäcken till sandvägarna för lite galoppträning. Tror inte Bisse galopperat så länge sen han flyttade hit men han hade bra bjudning och jag lät honom springa så länge han ville. Han bröt aldrig av förän vägen tog slut så vi vände och skrittade en stund innan vi galopperade tillbaka till mamma.

Gisses vad krut han fick på hemvägen! Allt i handen och benen gick som ett ånglok, haha! Men jag satt tillbaka honom lite och tillslut gick det att lätta ur utan att han stack iväg, gisses alltså. Brukar inta ha någon kontakt med munnen på honom så det var ovant. Men wow vad det släppte en stund, energisk med enorm bjudning både i höger och vänster galopp, såg hans knän framför mig när jag stod upp och frustade gjorde han så man skulle kunna tro det var en hel flock! Snutte! Svettig men fortfarande pigg efteråt skrittade vi hela vägen hem som är en ganska bra bit. Väldigt mycket skritt, lite trav och ganska mycket galopp på en och en halv timme.

Väl hemma var han fortfarande pigg, han var lugnare innan ridturen än efter. Spolade benen och borstade av honom snabbt sen fick han gå in i boxen och mumsa på lite hö. Drog igenom grejerna med lädertvål och sen balsam så nu är de rena och fina åt Moa imorgon. ;)

Ikväll var det clinic för AM för oss i tävlingsgrupperna. Sjukt lärorikt och spännande, snacka om man blir träningssugen! Vill ha en skön dressyrsadeln så man sitter som gjutet och en häst som är pigg, stark och arbetsvillig(Wendy t.ex). Bisse är inte riktigt där än. Men hon pratade om rakriktning, bra/dåliga sidor och gångarter. Fick ännu ett klarare öga för hur hästarna rör sig och varför man ska rätta så och varför hästen gör så och varför det känns så. Hihi! Längtar redan tills jag ska trimma dressyr på Bus igen så jag kan prova och känna efter själv och analysera varför och få den där ahaaa känslan! Motivationen är på max nu!!!

 

Tre månader!


Idag är det tre månader sen vi såg den här lilla busen gå ut ur grens lastbil här uppe i norrland. Tänk att det bara har gått så kort tid, känns som han har varit här i minst ett halvår och det har hänt så sjukt mycket under så kort tid! När han kom förstod han inte en tillsägelse men nu behöver man oftast bara höja rösten så ger han sig, han har blivit så sjukt mycket lugnare i alla lägen. Han har inte bara blivit bättre på marken utan också i ridningen och det blir bara bättre och bättre för varje ridpass. Längtar så sjukt mycket tills han blivit mer mogen och stark så man kan börja mer rida ordentligt, inte bara styrka, kondition och lösgörande. Han kommer bli himla fin tillslut, känns redan nu!

Jag är så himla glad att just jag får äran att hjälpa Moa med den här fina hästen, fått vara med ända från början och provridningen, läsa hans annons och flyga ner till Stockholm för att sen ta bilen till Jönköping. Sen vara med när han lastas ut här hemma i norrland någon vecka senare och nu får vara med ända från start och hjälpa till att bygga upp en sådan fin häst. Ingen kan vara lyckligare än jag!


Film från gårdagens tävling! :)



Slänger in protokollet en gång till för det som vill se och läsa kommentarerna. :)
 
 

Tävlingsdebuten på dressyrbanan

Igår var det äntligen dags att tävla dressyr igen, var grymt taggad men kroppen var nervös utan att jag kände mig nervös. Jag hade med mig bästa teamet, mamma, Mattias, Moa och Mirjam. Fick den bästa stöttningen man kunde få och det vart en bra dag trots dåligt väder och blöta kläder!

Vi var i stallet redan klockan sex på morgonen för att Bisse skulle hinna äta frukost och släppa ut dom andra hästarna. När han bara hade lite hö kvar tog jag ut honom på gången för att knoppa, ååh vad han var jobbig, kunde stå stilla max en minut sen skulle ha börja igen. Men slutade med helt okej knoppar ändå! På med damasker och boots och sen var det dags för att lasta. Vi hade räknat gott om tid då vi vet att han kan bråka, men han travade typ in i transporten, sötisen!

I god tid rullade vi 1,5mil till KDRF för Bisses första dressyrtävling. Väl framme fick han resten av frukosten, hur cool som helst, brydde sig inte om att han var den enda hästen på uppstallningen utomhus. Vi checkade läget, åt lite frukost. Jag bytte om och satte upp håret i lugn och ro. Gjorde iordning hästen själv för att dämpa nerverna och sen gick Moa med honom en stund innan jag började rida fram.

Wow vad fin han var på framridningen. Ridningen i fredags gav resultat, så jag kunde nästan åka häst för att jag redan ridit igenom honom dagen innan. Tempoväxlingar, övergångar och delar ur programet blev det och det kändes super. När vi gick ner till banan tyckte han att det var lite spännande, kastade sig och vägrade gå men gav sig snabbt. I collectingring vart han en aning spänd men släppte ganska snabbt och vi travade runt med en väldigt bra känsla!

Inne på banan vart han lite spänd och gick från lagomt pigg till väldigt pigg, haha... Tur jag är van efter jag ridit Wendy. Trots han tyckte bilen var lite läskig så skötte han sig bra, mitt krav var att han skulle hålla sig innanför staketet och det gjorde han ju! Vi hade två/tre större missar vilket var att det blev galopp på travlängningen, jag behövde bara lätta lite för att släppa fram honom så blev det galopp. Sen när jag skulle fatta höger var han bara allmänt laddad, kändes som en tickande bomb! Han fattade rätt men bytte till vänster!!! haha... Vi har jobbat som bara den med att han ska fatta vänster galopp och om han har bytt galopp har det varit till höger från vänster. Den lill rackaren! Sen bröt jag av och då fattade han vänster igen? HAHA! Kanske släppte där, men sen blev det höger galopp igen och då skötte han sig!

Så i övrigt var han grymt duktig, kul att se att han ändå ligger på 6or och 7or nu när han sköter sig trots han är så pass valpig och grön! 7:a på gångarter också!! Det blev 57,96% trots 2or och en clear round rosett fick följa med hem! Nu kan vi inte göra något annat än att träna på att tävla, åka bort och få rutin så kan det här bli riktigt bra tillslut! :D

Vi stannde kvar en stund då Bisse ändå var så lugn i spiltan vi hade. Men vi orkade inte stanna längre än LBn då det var så kallt och regnade. När jag hade tagit ut Bisse för att gå med honom en stund innan vi lastade var han galet pigg, haha, taktade och kastade me huvudet. Sen var det dags att lasta igen, rakt på utan bekymmer! Tjohoo vilken dag alltså!
 
Bjuder på massor med fina bilder fotade av Maja Jonsson!
 
För mer exakta kommentarer får ni det skrynkliga protokollet här! ;)


Lyckas jag med filmen så dyker den förhoppningsvis upp senare ikväll! 

Mer om gårdagens tävling ikväll!

Vet att jag inte skrivit om gårdagens tävling än men lovar att göra det ikväll! Jag har både text, bilder och film att bjuda på, har även en till sak att berätta, så håll utkik här på bloggen ikväll! :)

Hemsk sits men fin häst!

Älskade bus på sin dressyrdebut!




Så himla fin han är!

Red ju Bisse igår och det gick så sjukt bra, lätt bästa passet hitils! Brukar aldrig gå bra när jag rider veckan innan tävling, men nu händer det grejer! Bisse hade stöd på bettet redan från början vilket aldrig har hänt tidigare, samtidigt var han pigg och framme hela passet. Red lite tempoväxlingar i alla gångarter sen red jag igenom LC:1an två gånger, första gången var han jättebra fattade bara fel galopp första gången. Andra gången började han bli lite trött men kämpade på bra och gjorde allt bra, bröt av en gång i vänster galopp men han orkade inte riktigt... 

Eftersom sadlarna inte riktigt passar red jag barbacka på slutet. Från början tyckte han att det var lite konstigt och segade ihop lite. Men tillslut gick han på bra framåt, tog stora luftiga kliv och släppte igenom riktigt bra! Provade även galoppen i båda varven och upptäckte en lustig sak! Vänster galopp är bättre med sadeln och höger galopp barbacka? Efter jag ridit klart var knölarna efter sadeln borta och Bisse var mycket nöjd, fina lilla häst!

Hade dessutom provknoppat honom för att se så manen inte var för tjock så red med dom också för att se så han inte blev störd av det. No problems! Halterna satt till och med igår, happy!


Tre dagar kvar till våran tävlingsdebut! :D


Skillnad Februari - April

Mamma har nämt några gånger att det redan märks stor skillnad på honom och sadlarna börjar bli tajta så bestämde mig för att göra ett skillnadsinlägg för att se om jag såg något själv. Man blir så hemmablind när man tränar och sitter på hästen själv, men när man tänker på det är det faktiskt rätt stor skillnad! :D

18 Februari 2014 - Första ridpasset hemma!
 
15 April 2014 - Nyaste bilderna på oss!


Långt ifrån perfekt, långt ifrån tills vi är klara med varandra, men vi har kommit en liten bit på vägen. Ser ni någon skillnad eller är det bara vi? :)

Tisdag 6 Maj 2014

Sen söndag kväll har jag haft kramper i magen igen, sjukt länge sen jag hade det nu. Vet inte om jag fått i mig något jag inte borde äta eller vad det kan vara. Vart sjukt mycket bättre efter senaste toalettbesöket så det är ju inte helt otroligt. Men det vart som en tung sten som lossnade från magen så nu kanske jag orkar rida ikväll trots allt. Var lite tveksam till en början men nu känns det tusen gånger bättre!

Vill verkligen till stallet idag också, fyra dagar kvar till våran dressyrdebut i kåge så det behöver finslipas lite! Halterna och galoppen. Traven och skritt övergångarna får han guldstjärnor på och travlängningen säger jag puss & kram vad bra! Hoppas det bara håller i sig till lördag då tror jag ändå att det kan gå rätt bra. Så ikväll får vi fortsätta på våra tempoväxlingar, halter och galoppen. Det märks ändå skillnad på honom för varje dag som går!

Vi har dock ett problem, det har blivit så stor skillnad på honom både i ridningen och muskulärt, dressyrsadeln är trång och han får knölar på ryggraden av hoppsadeln nu... Den som låg perfekt när han kom... Han är inte öm heller så det är svårt, jobbigt det här med sadlar... Vi får väl se hur det löser sig i helgen!

- Långa tyglar och taskig sits, tur Bisse är söt!

Önskebilder - Favoritbilder på Miranda

 

Söndag 4 Februari 2014

Min frånvaro lyser än en gång, nu får jag skärpa mig... Har hunnit fira valborgs med underbara vänner och jag hade otroligt kul! Torsdagkväll åkte jag och tog in RS-hästarna eftersom det var röd dag, några andra hade varit där och mockat på morgonen. Resten av kvällen var jag med Mattias, han sov här till fredag och stannade ända tills kvällen när jag skulle åka till stallet för att sova med mini som skulle vaka på hästtävlingarna. 

Igår vaknade jag på stallet klockan 06:00, upp och hoppa dags att mocka! Jour var det som gällde, alla RS-hästar skulle de mockas och spånas till, stallet skulle göras rent å snyggt. Var kvar på stallet och kikade på tävlingarna fram till klockan 14 ungefär, närmare 15. Vilade upp mig hemma innan det blev att åka tillbaka för US möte och intag av hästarna.

När allt var klart vid åtta var det dags för Bisse att röra på benen. Blev dressyr på utebanan, red igenom programmet några gånger och tränade extra på det som var sämre. Himla kul var det för det var såååå stor skillnad från programträningen, märks att vi tränat på tempoväxlingar för nu sitter han ihop mer i mellantraven och övergångarna. Typ bara halterna och galoppfattningarna som är jobbiga, eller hela galoppen är jobbig men det blir bättre. Sen får vi se om jag kan styra och bromsa efter galoppen för det har tendens att gå lite för fort efteråt... Men det bar börjat gå att galoppera mer sakta nu, men fortfarande inte nog sakta då det går lite för fort redan när man bryter av. Men det kommer!

Preliminära startlistor har kommit upp inför Kåge nästa helg, hjälp... Men vi tar det som träning, hoppar han ut så hoppar han ut, finns inte så mycket att göra åt saken, han är ju fortfarande en bäbis så! :)

Idag var det dags för mig att jobba på tävlingarna, stod på framhoppningen tre första klasserna sen kom Amme och avlöste mig så jag fick skynda mig hem och fräscha upp mig innan vi for och grattade Moa som fyller år idag, stort grattis till henne! Sen har jag övningskört en del, och hämtat lite grejjer bland annat ett schabrak som jag ska låna och ha på tävlingen, hihi, Bus kommer bli fin! :)





RSS 2.0