Allt jag rör medför något negativt

Skulle åka till stallet och rida ut i solen var tanken, påväg dit håller bilen på att ge upp så jag tog riktning mot verkstaden istället. Väl där trodde dom oljan var slut men den var alldeles lagom. Då fick vår fina Saab dödsdomen... Kolven kommer mest troligt gå sönder när som helst. Seriöst, varför händer allt mig!? 😩

Min storebror kommer med sin bil ikväll så det blir att rida i mörkret istället. 

Blandade känslor

Igår gick vi ju igenom både häst och hund, lite blandade resultat faktiskt... 

Det började med Eddie. Jag har haft en så otroligt bra magkänsla efter operationen, men jag fick ett litet slag i magen... Han högra knäskål ligger inte så stilla som vi hoppats på. När han ligger på sidan så ligger den på plats och går inte heller att provocera den ur läge. Men efter han fått laserbehandlingen så kändes Tomas på knäskålen när Eddie stod upp och då gick den att provocera ut läge... Jag hoppas och ber till gudarna att det endast är för att han är så svag i musklerna och när han står upp så blir muskeln slapp och inte riktigt håller knäskålen på plats. Svårt att säga... Jag hade verkligen hoppats att det skulle vara helt bra efter fyra operationer, två på varje ben... Vänster sitter knäskålen som sten i alla fall.

Efter det åkte vi direkt till stallet där Anna behandlade Bisse. Han fick "diagnosen" spända muskler. Alltså all muskelatur från huvud till hov var ovanligt spänd. Svårt att säga vad det beror på, kanske foderrelatetat. Vi ska massera, rida och stretcha nu fram över med många skrittpauser så koppen och musklerna får återhämta sig. Försöka rida övningar där han verkligen arbetar genom hela kroppen. Blir det inte bytte ska vi prova ge honom magnesium.

Allt kommer förhoppningsvis bli bra tillslut men allt känns långt borta nu. Blev himla sugen att tröstshoppa nyheter från hööks men jag är bokstavligt pank efter alla Eddies operationer... Det här halsbandet och kopplet i brunt läder med gulddetaljer var otroligt fint och inte alls för dyrt och båda två fanns i dom minsta storlekarna. Nästa månad kanske...



I väntan på rehab




Behandling av båda fyrbenta idag

Jag är aningens nervös/spänd idag faktiskt... Både häst och hund ska kollas igenom idag, första rehabbesöket för Eddie och Bisse ska få bli genomkollad av Anna. På något sätt känns det ändå bra men pirrigt, mest bra med Bisse då vi vet att det är något som spökar och vi vill få koll på vad det är. Eddie ska ju som få domen om operationen gått bra och om knäet känns stabilt, men det tror jag att det gör för det både känns och ser bra ut, peppar peppar! Det värsta är väntan fram till besöken, man hinner tänka alldeles för mycket...


Det är här jag hör hemma

Satt ju upp på Bisse igår igen, tycker det är så otroligt jobbigt att sitta på honom när han fortfarande ömmar även om det inte är just på sadelläget han har ont. Men när vi väl tog oss ut på en skritt tur med korta sträckor i trav så kändes det så otroligt bra. Det är verkligen där jag hör hemma! Han var pigg med spetsade öron hela tiden samtidigt som det var varmt om rumpan då jag red barbacka med skrittäcket runt magen och över benen. Han är verkligen en trevlig häst, inte ett dugg stark, lagomt sug på bettet och inte tungriden för fem öre. När han är med på noterna dansar han fram, speciellt i galoppen. Tänk er själva, barbacka på en lite för tjock häst som redan är rund över ryggen, jättelätt i handen, men en stor luftig galopp och kunna göra överstrykningar med båda händerna och han ligger kvar i samma form och tempo ute i skogen. Den känslan vill jag kunna visa upp på tävling.

Det är alltid när jag varit ute i skogen utan krav och bara myst som jag alltid är som mest lycklig i själen, det är där jag mår bra, det är rena rama terapin. Så vill jag att det ska kännas varje dag, det är vad jag ska sträva efter! En harmoni mellan häst och ryttare, där vi båda är nöjda.

Nu ska Bisse få bli frisk och fräsch sen ska jag byta tänk helt och hållet. Först och främst sänka kraven, det är inte så att jag måste rida medelsvår nästa år, varför stressa? Det tar den tid det tar och går det dåligt är det bara att träna mer. Sluta haka upp mig på att jag aldrig utvecklas och kommer framåt, för det gör vi tillslut. Vi ska göra det tillsammans och det får ta den tid det tar. Jag är så less på den stress och press det är i denna sport, den blir vad vi gör den till. 


- Hur gick det att rida?
- Dåligt, ingenting fungerar just nu..
- Det gick bra men det är mycket vi behöver träna på! :)

Nu sätter vi punkt och bläddrar vidare, mer positiv inställning, jag är mentalt redo för detta nu, starkare än någonsin. Det blir vad vi gör det till. För mig blir det vad jag gör det till, det är här jag hör hemma och då får jag själv se till att det blir som jag vill. :D

Fina lilla Ida

Blev lilla Ida som jag fick träna med ikväll, precis som jag trodde. Vi fortsatte med samma fokus som förra veckan, ta ridningen "steget längre". Hon kan i stort sätt allt, väldigt välriden! Men hon tuffar gärna på i ett lagomt tempo och tycker det är riktigt jobbigt att vinkla hennes låååånga bakben. Hon har fina gångarter men det krävs lite extra ridning för att plocka fram dom, nummer ett är att hon ska ha ett litet friskare tempo i traven så att man sedan har något att använda sig av. Så hela framridningen red jag henne bara fram för skänkeln, tog hon inte den var jag på henne lite, men det behövs inte mycket för hon är så himla lydig och vill göra rätt. Tillslut när hon förstår att det är faktiskt är arbete så kommer hon igång riktigt bra!

Galoppen är väldigt svår för mig då jag är lite för stor för henne och det är otroligt svårt att komma ner och sitta på bakbenen när hon är så liten. Hon behöver det också då man får lite nedförsbacke känsla annars. Men sista högergaloppen var faktiskt riktigt bra!! Stor skillnad från tidigare. Hon kämpade på bra och vi båda fick svettas lite. ;)

Tisdag

Igår satt jag upp på Bisse igen, han ömmar fortfarande i ryggen men betydligt mindre, så barbacka, mycket skritt i lång och låg form så att han mjukar upp ryggen. I stallet får han stå med spikmatta, massor med pyssel, massage och stretching. Igår kväll var vi ut i skymningen och fick se en fin solnedgång! :)


Idag är jag hemma med Eddie som är friskare än vanligt, tokbusig och försöker få fart på matte. Svårt att hålla honom stilla när han är såhär. Tur hans knä läker fint, känns bra och ser väldigt bra ut! 


Idag på dagen ska jag jobba någon timme sen ska jag åka och rida ikväll, tränar ju med tävlingsgruppen varje tisdag. Mest troligt ska jag väl rida lilla C-ponnyn Ida, hon är nyaste tillskottet på klubben. Väldigt fin och klok ponny, framför allt väldigt söt!




Adidog

Hur gulligt vore inte det här? Köpte en adidog hoodie till Eddie som han växte ur och har länge funderat på att köpa en ny fast svart. Sen hittade jag den här luvtröjan till människa som det också står adidog på! Det här vill jag ha så vi kan matcha varandra! 😍




Eddie ❤️ väskan

Köpte en väska åt Eddie igår när vi var in på Djurmagasinet. Han kommer ju inte få gå långa promenader på ett bra tag och då kan han ändå få hänga med ut i det fina vårvädret utan att gå själv. Än så länge är den uppskattad i alla fall! :')


Ett litet steg i rätt riktning!

Lilleman blev av med sitt gips idag och allt ser bra ut! "Peppar peppar ta i trä!" Nu kämpar han dock med smärta, gnäller och är orolig, vill varken äta eller dricka... Förhoppningsvis går det över till imorgon, min lilla snuttis.❤️




Skoputs

Mina ridskor som jag köpte i mellandagarna tappade fort färg, så när jag var förbi hööks i fredags köpte jag brun skoputs som jag provade igår. Blev över förväntan nöjd med resultatet, trodde inte alls att det skulle ge den effekt om det gjorde. Ingen jättestor peng men bra resultat! :)





Tankeställare

Jag fick faktiskt några riktigt bra ord av AM i söndags! Hon sa: "Är du inte nöjd med dig själv på träning så tycker jag att du inte ska tävla heller" och jag tyckte det var så himla bra sagt! 

Det har blivit en så himla stor press och stress runt allt vad det gäller tävling och träning. Stressen att komma upp i klasser fortast möjliga, man vill sååå himla gärna att det ska gå bra, sen när det går dåligt blir man bara besviken och det är inte alls kul. Men i själva verket håller vi ju på med hästarna för att vi tycker att det ÄR kul, det är våran hobby. Både vi och hästarna är levande varelser, vi är inga maskiner och det går faktiskt inte alltid som man tänkt sig. Dom dagarna, då måste vi verkligen tänka tillbaka på varför vi faktiskt gör det här.

Jag är nästan glad att hon sa som hon sa och att vi hittade problemet varför Bisse reagerade så starkt som han gjorde. För nu kan jag verkligen släppa denna stress och press att vi måste göra det bra, eller att jag måste göra det bra. Jag är så självkritisk och dömer alltid mig själv, även om jag får beröm tar jag inte åt mig, jag skäms nästan när någon säger att jag är duktig. 

Men nu ska jag verkligen låta det ta tid, känna efter, är jag redo mentalt för det här? Är jag inte det så ska jag inte göra det heller, man förstör bara för sig själv.

Nu har jag avanmält mig inför helgen. Bisse har ju ont i ländryggen så jag skuller hur som helst inte starta, men jag har avanmält mig av mina personliga skäl, för jag är inte redo även om jag kan göra det med ett bra resultat.


Åter igen, det är en hobby, en livstil och vi gör det för att det är kul. Ingen ska tvinga oss till något som vi inte vill och det tar den tid det tar, inget lönar sig om man stressar!


Nu får jag vårkänslor på riktigt!

9grader i skuggan, då är det inte helt omöjligt med 14grader i solen, vi njuuuter!☺️☀️


Bryter ihop...

Ibland tar det bara stopp och man orkar helt enkelt inte mer, precis det hände igår... Bisse var inte sig själv i vänstergaloppen, han ville inte alls och tillslut sa AM att jag tror inte det bara sitter i huvudet den här gången. Så hon kollade igenom honom och det visade sig att han var öm i ländryggen på vänster sida... Det var verkligen droppen för vad jag klarar av just nu, räcker det inte med hunden?

Sen är jag som vanligt sjukt självkritisk och tar på mig allt... Tänker i huvudet "Hur kunde jag över huvud taget vara dum nog sitta på honom?" Men så får man inte tänka även fast jag inte kan låta bli... Jag visste ju faktiskt inte... Men då börjar det att jag visiterar honom för dåligt i huvudet istället. Hatar att alltid ta på mig allt även fast jag inte ska, jag mår så otroligt dåligt över det...

Förhoppningsvis är det bara en överansträngning eller att han har sträckt sig, Anna kommer i alla fall och tittar på honom på torsdag så då får vi nog svar på frågan.

Älskade fina häst...



Trötta och äntligen hemma!❤️





Startlista klubbdressyr 12/3




Värsta som finns...

Att åka från Djurkliniken med koppel och täcke i handen, utan hund... Det är fruktansvärt jobbigt, speciellt att inte veta hur det går för lilla Eddie under operationen. Jag ber till gudarna att det är fjärde gången gillt nu och att han får vara frisk och må bra efter det här.




Nionde mars tvåtusensexton

Onsdag idag, vilket brukar vara en soffdag för mig om jag inte jobbar, vilket det kommer bli, fram till middagen i alla fall! Igår var det tisdag och då har vi ju träning med tävlingsgruppen och det stod hoppning på schemat. Jag fick äran att rida finaste och gulligaste lilla Ida igen, spännande att prova hoppa också! Men det gick alldeles utmärkt, hon är så himla försiktig och klok, tittar lite försiktigt och smyger fram, utan att stanna tar hon sig över på bästa sätt. Tycker verkligen om henne! Dock är hon ju C-ponny så känner mig aningens stor på henne.

Efter ridningen var det hem, duscha och äta för att sedan jobba några timmar på Statoil. Jobbade till 00:15, hade lite svårt att sova och därav rätt matt idag... Men det gör inte så mycket när man missat 3,5 timmar TV-tittande under gårdagen, så jag har det jag gör i soffan, men jag klagar inte för det! :D

Ikväll ska jag även rida för Elin för första gången med Bisse, ska bli riktigt spännande! Red ju Elins häst Pelle lite i somras medan hon var gravid, så då fick jag ju i stort sätt privatlektion varje gång eftersom Elin var med. Men nu kommer hon ut till oss i Innervik varannan vecka, sen rider jag och Moa varannan gång. Så ska alltså rida för henne en gång i månaden ett tag fram över. Sen i helgen kommer AM igen så då blir det ännu mer hårdträning!

Förutom det är det tävling om mindre än två veckor, alltså inte nu till helgen men nästa. Ska jag vara ärlig känner jag mig ganska nervös... Längesen jag tävlade nu och känner att jag inte riktigt har koll på hur det kommer gå och när jag inte vet eller inte har koll på allt blir jag nervös. Vill så gärna att han ska ha humöret på rätt sida och göra bra ifrån sig. Sist vi tävlade inomhus för ett år sedan var han inte alls på rätt humör, men jag spekulerar i att han hade hovbenssprickan redan då och därav inte ville samarbeta. Aja, sänka kraven och gå in och ha kul så kanske det känns bättre, även om jag vill visa upp hans bästa sidor men då måste han vara med mig till 100%. Brukar inte vara nervös på det här sättet annars så det är som en ny grej för mig.

Foto: Fanny Nilsson

#RideForOlivia




Tur du finns❤️




En mening kan förstöra en hel dag.

En bra dag vände precis och det fantastiska humöret tog en hård smäll mot golvet... Det var inte vad jag behövde eller väntade mig idag...

Tidigare har jag varit på ridhuset och kikat på kurs, även hunnit trimma dressyr med en av ridskolans ponnyer, lilla Lady som jag red förut. Kul och hon skötte sig bra!



Nu ska jag bädda ner mig ensam med Eddie framför TVn tills jag ska åka och hämta mamma som slutar när mello börjar. Hoppas ni har en bättre kväll.

Stallhäng

Helt underbart, spenderat hela kvällen i stallet och då menar jag verkligen hela! Från klockan 16 och jag kom hem nu närmare ett på natten, har har inte ens klappat på en häst! Bara suttit på läktaren och tittat på Pontus-kurs samtidigt som jag blivit hoppsugen? Tänka sig. Men helst av allt skulle jag vela ha prinsessan tillbaka... Fatta så kul att hoppa för Pontus med henne...

Bästa Moa och Bisse var bäst idag, värme verkligen i hjärtat! Det vart som plötsligt ett samband mellan hoppningen och dressyren, han satt ihop, var följsam och samtidigt räckte det som! Jag ska egentligen inte säga det men nu händer det grejer! Peppar peppar ta i trä, annars är han väl halt imorgon. ;)

Print från film på Moa och Bisse!

En bild på finaste prinsessan också...

Kräsen hund

Fem olika foder, något borde ju falla honom i smaken tycker man!?





En barbacka tur var precis vad jag behövde nu.




Ett år och fyra månader...

...fyller lilla Eddie idag. Fyra kan innebära många olika saker och i vårt fall är det inte en så positiv siffra... För igår bokade vi tid för Eddies fjärde operation... Så otroligt tungt och jag tar självklart på mig skulden även om jag inte borde, ett slag i magen är precis vad det känns som, han förtjänar inte det här... Vi trodde verkligen att det var på rätt väg nu... Den 11/3 är det dags för lillkillen att sövas och genomgå sin fjärde operation och den andra i högra knäet. Förlåt min vän för att just du måste genomgå det här... Men jag ber till gudarna att det blir helt bra den här gången, fjärde gången gillt.

 

Jag befarar det värsta...

Eddie är fortfarande inte sig lik, piggare nu då jag gav mer metacam igår och idag, men jag tror tyvärr att knäskålen inte ligger stilla... Vi har fått en tid i Töre klockan 16 så slutar jobba klockan 14 så då blir det raka vägen då det tar två timmar att köra... Jag befarar verkligen det värsta nu, då kan det bara kännas lättare sen...


RSS 2.0