Dressyrtrim!

Wendy fick sig ett dressyrpass på hoppbanan idag. Från början var hon inte alls rolig, stum i munnen och seg, tog inte alls skänkeln? Väldigt ovanligt för att vara hon... Men gav hon en lite ordentligare skänkel, och då vart hon sig mer lik. Tittig och spänd, så tog galoppen ganska fort för att rasta henne och efter det var hon mycket bättre!

Red övergångar och tempoväxlingar, sen avslutade jag med att rida igenom LB:1 som vi ska tävla på klubbdressyren nästa helg. Även det gick riktigt bra, hon är fortfarande väldigt svag så hon är inte lika stadig i formen som tidigare. Men galoppfattningarna kom när jag ville och ökningarna satt för första gången efter skadan, så glad, känns som vi är påväg tillbaka nu!

 

Det går framåt, med stormsteg!

- Bästa från dagens ridpass! ♥

Äntligen Fredag!

Förkyldningen fortsätter men idag fick jag äntligen åka till kotknackaren! Knäcktes till på tolv ställen, även fötterna och tummarna. Känns så himla skönt, men jag är så otroligt slut i kroppen nu. Det kanske inte är så konstigt då jag fortfarande är ganska ordentligt förkyld. Så Moa får rida Wendy idag, ska försöka ta mig upp och rida ett dressyrpass imorgon och känna lite på henne inför nästa helg då det är klubbdressyr så jag vet vad jag ska träna på! Ska bara rida LB:1 för att få en mjukstart innan hemmatävlingen om tre veckor!

Igår hade vi första torsdagslektionen och jag red Max. Var tänkt att jag skulle rida Igor först men han var dubbelbokad, så jag fick Max. Inte min typ av häst och Hanna sa att det är rätt sällan man får honom dit man vill. Men sista fem minuterna gick han bättre än jag hoppats på, det ända jag behövde göra nästan var att driva, men han låg perfekt i handen osv. Så han fick ett pluss i kanten!

Även om Moa skulle rida W ikväll ska jag dit och hjälpa en stallkompis med manen på hennes häst, sen ikväll kommer nog Maja förbi. Blir nog en lugn kväll hemma vad det verkar som nu. Det blir toppen!

 

Aj aj min hals.

Onsdag idag... Två skoldagar till sen helg! Halsen har dock inte vaknat på rätt sida, den blir värre och värre för varje stund som går... Förutom det har dagen gått bra, skolan gick rätt fort och jag har bara legat och slappat efter skolan och om fem min börjar idol som jag tänkt se.

Igår skulle jag ju fara och få massage osv... Åkte dit, de kikade hur ryggen såg ut, sen sa de att de inte kunde hjälpa mig mer, utan jag måste till en riktig kotknäckare för att min rygg verkligen inte är okej. Bäckenet har åkt snett igen och några kotor i nacken har också hamnat fel. Förmodligen sen avflygningen för drygt en månad sen... Men fick ett gott tecken i alla fall att medicinen verkar ha gett resultat, det är ju bra i alla fall att något är på rätt väg. Ska få kalk tabletter också snart.

Nej nu börjar idol, vi hörs!

Såhär kände jag mig i morse...
 

I miss you more than everything...

Är det något jag vill göra igen så är det att tävla hoppning med denna ponny. Hon var helt enkelt den bästa, my one in a million. Hon matchade mig så himla bra och filmen nedan är från våran sista start tillsammans, våran finaste runda någonsin, dessutom på vanligt tränsbett. Lugn och fin runda, kom bra på alla hinder och hoppade upp sig sjukt bra. Målet var att avsluta våran tid tillsammans med en sista nolla, det var precis vad vi gjorde! Minns än idag känslan under den här rundan, hon var så perfekt... Mitt fina lilla hjärta!



Gör så ont att se dessa bilder, men kolla vad glad hon var... ♥
 

Att väntan inte leder någon stans...

Började dagen med att jag försov mig en lektion, skyndade mig till skolan för att hinna till min spec engelska. Hade engelska i 5min... Kändes värt... Hade rast i 45min helt själv, sen 45min till när övriga i klassen slutade. Sen har jag haft ännu ett till långt hål idag då vi inte hade någon CAD lektion efter fysiken och avslutade dagen med bild, slutade tio i fyra, tröttast av alla cyklade jag hem.

Hade besök av Linnea väl hemma, käkade mat från tre kronor. Sen ikväll har jag varit på föreläsning om stress i två timmar drygt. Rätt intressant när man förstod alla svåra ord osv. Men vi alla fick en övning som ska föra bort all stress som man kan göra morgon och kväll som ska ge tydligt resultat efter 12dagar typ. Så får väl prova, kanske är något för mig. Imorgon väntar då en behandling för min dumma kropp, allt är fel nu känns det som... Rygg, mage, nacke, svanskotan... Hur ska jag överleva?

 

Petter sköter kvällen sista ord.


Fullspäckad dag

Helt slut efter en lång dag... Väckaren ringde klockan fem och det blev en tidig morgon för att följa Linnéa till Umeå då hon skulle tävla dressyr. Om det är något som jag är hyffsat bra på när det gäller häst är det att matcha och piffa upp hästen och ryttaren, är man dressyrryttare så är man! Men Linnéa, hoppmuppen själv, var inte hoppmupp så länge till, speciellt inte ponnyn hennes efter att jag vari i farten...

 
Klädd i vitt, lackade hovar, glitter på rumpan, bling bling i pannan och välknoppad! Även Linnéa klädd i min kavaj och hjälm, ojoj.. ;) Första klassen gick mindre bra, men andra klassen var helt klart godkänd, speciellt när det var typ 1,5år sedan ekipaget tävlade dressyr senast. Stolt över dem! :)

Kom hem lagomt till middagen, ätit mig igenom dagen om jag ska vara ärlig... Nästan varit illamående för jag proppat i mig så mycket mat. Även fast jag åt lunch två gånger, varav en på donken så lyckades jag ändå trycka i mig en tallrik wook.

Medans jag åt wooken kom Matilda. Vi kikade lite på EM dressyren, lite youtube klipp, skrattade rätt mycket, tog en sväng till konsum och köpte gosaker... Ännu mer mätt... Sen jobbade vi med fysiken som ska lämnas in imorgon, ojoj, hur ska detta gå... Våran lärare måste tro att vi är helt efterblivna, nog för att vi är det, men på riktigt... Det här kommer bli kaos!

Nu ska jag skynda mig i säng, kommer vara död imorgon annars...Godnatt!

Ridpass i kvällssol och sommarvärme!

Wendy var helt enkelt bara bäst ikväll igen! Perfekt väder och hästen går som en klocka, kan det bli bättre? Red lite lösgörande, volter, stora som små, övergångar och tempoväxlingar. Gör nästan ont att säga att allt satt! Förutom galoppfattningarna, men det tar fortfarande emot lite efter sommaren skada, så det får vi ha lite överseende med. Men hon var kung, låg jämt på båda tyglarna, mjuk, lite stel till vänster... Men rygga, halt och övergångar skritt-trav satt kalasbra! Hade kunnat rida runt där i evigheter! Bästa hästen! ♥


Ridsports EM

Sorry för min frånvaro men ni har inte missat något speciellt så ni kan vara lugna. Toppenväder ute men jag ligger hemma i sängen bänkad framför ridsports EM. Ikväll ska Wendy ridas och imorgon ska jag agera hästskötare åt Linnea i Umeå, blir mycket häst i helgen. Men vi hörs mer senare! :)


Känns som vi är på rätt väg!

Hemma från stallet och kan inget annat än att vara nöjd! W var galet pigg men samtidigt var hon galet fin! Ser idol nu och lever på känslan från dagens ridpass, nu kan jag somna med ett leende på läpparna! :')


I can never stop thinking about what to expect.

Blev hemma från skolan idag, första gången på väldigt länge som jag blir riktigt illamående, trodde nästan elendet var över, hoppas det bara blir en engångs grej och inte att förra terminens elende förtsätter. Känner mig bättre nu i alla fall men det känns som jag inte har sovit på hur länge som helst.

Har Wendy idag, mamma ska följa med till stallet så tänkte försöka rida en stund endå. Hon är ju inte så jobbig att rida nu, mest bara åka med och röra på henne. Strök mig från Kågedalens dressyrtävling, men veckan efter är det hemma tävling så jag hoppas verkligen hon hinner bli bra tills dess. Tänkte starta LB:0 och LA:1 då, men har gjort ett klassbyte till LC:2 istället för LA då jag inte tror vi hinner träna så långt att vi klarar av det. Hade dock varit perfekt att rida LA:1an hemma, men men...

Hoppas verkligen jag bara blir bättre tills vi åker till stallet ikväll, känns som att jag verkligen skulle behöva lite hästtimmar.


Hjääälp!

Skolfoto imorgon, paniken som uppstår!! Vad ska jag ha på mig? Vad ska jag ha för hår? Aaaah... Kommer ta hundra år innan innan jag kommer kunna sova och garderoben kommer vara utriven allt som går. Herregud, får magont av tanken... Vi ser väl om jag fortfarande lever imorgon.

Min nya älskling ❤


Tisdag 20 Augusti 2013

Sitter och lyssnar på Maggios nya singel, längtat i snart två år på henne nya platta. Men snart så!

Kom ganska precis hem efter dagens enda lektion. Hur nice som helst! Innan skolan åt jag och Matilda på tatung, jisses vad mätt jag blev. Sprang för bi på JC och provade lite kläder och fick med mig en ny tröja hem. Sen hade vi matte i en timma. När jag kom hem hade mamma och pappa varit och köpt en tv åt mig som jag tittat på som det var extra pris på. Äntligen slipper jag min lilla dataskärm när jag ska se film, kan inte bli så mycket bättre. Klagar inte, hihi! :D

 

Tjuvtitt från i fredags..


Fick en bild av Janina från fredagens fotografering. Jag dör lite, fått kika igenom och peka ut bilder jag vill ha... Shit vad jag längtar tills jag kan visa er resten. Sen kan Wendy verkligen vara riktigt fin när hon vill och den sidan visade hon faktiskt stundvis. Hjärtat!

Måndag 19 Augusti 2013

Försöka skoldagen avklarad, krigat mig igenom den med sprängandes huvudvärk som verkar bli värre och värre ju längre dagen går... Sov en timma direkt efter skolan tills pappa kom hem med pizza, välbehövligt! Kvällen lär bestå av sängliggande och film, är sjukt glad att jag har sovmorgon till 13:20 imorgon, annars hade jag inte vetat vad jag skulle ta mig till, sovmorgon onsdag, torsdag och fredag också, klagar inte! Tror tvåan kommer bli helt okej ändå, ser ett litet ljus i alla fall. :)

Igår var det ju riduppvisning med Cirrus som skötte sig oerhört bra! Inte minsta lilla brydd även fast läktaren nästan var fullsatt. Han var nästan lite för lat men han är ändå värd en guldstjärna!

 

Två hästar ridna och slut på energi

Två hästar ridna och jag är helt slut... Herregud, hur ska det gå när skolan börjar? Aja...

Cirrus var i alla fall riktigt fin på slutet, märks att han är ridskolehäst då han har sina latheter, men med några misslyckade försök att bestäma över mig så blev det som jag ville. Men blev ett pass på nästan exakt 40min. Perfekt inför morgondagen! :)

Wendy fick sig en uteritt med Avve och jag kan säga direkt att hon var vild! Hur pigg som helst, hoppade över vattenpölarna och låg på som bara den, blev en ganska kort sväng men hon hade lätt kunnat gå två timmar idag, haha... Synd att hon inte är helt fräsch än då hon verkligen skulle behöva en genomkörare snart innan hon sprängs. Hon får inte ens mycket mat. Vi får hålla i oss ett tag till.

- toovesoderstrom @ instagram

Everything is so complicated

Varit hos hästen hela eftermiddagen. Janina kom och fotade Wendy idag, ser fram emot fina bilder och det lär dyka upp några här på bloggen senare också, så håll utkik!

Blev en massa porträtt fotografering men hon fotade även när jag red också. Hon var sjukt på tårna idag, hängde lite i handen men blev dock bättre mot slutet. Dock var det första gången på länge som hon drog in rumpan och tog några språng framåt när hon blev rädd för något, även det ett friskhetstecken. Hoppas verkligen att det håller i sig nu, hemma tävlingen är ju om drygt en månad, skulle vara kul om hon var bra tills dess.

Nu ska jag hoppa in i duschen och käka, sen ikväll ska jag åka förbi Mattias en sväng. Vi ser hur länge jag blir kvar där, men ska försöka hinna uppdatera mer ikväll och förhoppningsvis bjuda på någon bild! :)

Tonight I hope I dream of you.

Hemma från umeå. Blev några välbehövliga prylar som åkte med hem til skellefteå. Åkte hem vid fem då Sebbe skulle åka från umeå till skellefteå så jag passade på att åka med de så jag slapp ta bussen. Oerhört skönt. Dock tråkigt att säga hejdå till Julia då det alltid dröjer alldeles för länge mellan gångerna vi ses, tråkigt men sant. Där emot blir det ännu roligare när vi väl ses.

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket och sova min skönhetssömn om jag lyckas. Har sjukt mycket träningsvärk insida lår sen jag red i dressyrsadeln igår, ajaj... Ska ju rida imorgon igen, har jag tur kanske träningsvärken gått över lite efter natten, hoppas! Nej, nu ska jag sluta skriva om allt ointressant... Vi hörs förmodligen imorgon om jag överlever natten. puss.

Älskar min nya rosa stickade tröja, helt klart dagens bästa köp...
 

På måndag är det dags igen...


Häst i helgen...

Fredag - Wendy ska ridas, antingen lite på banan eller uteritt.
Lördag - Wendy ska ridas igen, ska göra det som jag inte gör på fredagen. Ska även rida Cirrus lite lösgörande på banan, bara känna på honom och checka läget inför söndag.
Söndag - Ska rida Cirrus på öppet hus under uppvisningen, blir spännande!

 
 

Nya älsklingar


Hatar rubriker

Onsdag idag, fem dagar kvar till skolan börjar. Tog bussen med Julia till Umeå idag, stannar här över natten och imorgon ska vi gå på stan, lönen kommer och det behövs en hel del nya kläder till skolan, så några hundralappar fattigare kommer jag nog vara imorgon. :)

Innan vi åkte till Umeå var vi och tog hand om W, jag red även ett litet kravlöst dressyrpass på henne. Hon kändes så bra jämfört med sist. Det ända som var riktigt hemsk var vänstergaloppen, men när jag fick igång den mer vart den betydligt bättre. I traven tyckte Julia att hon nästan såg ren ut stundvis och så kändes det också, dock är hon sjukt oliksidig nu, inte så konstigt men. Julia fotade lite så tänkte bjuda på lite bilder också. Sjukt ovan att rida i dressyrsadel, känns i benen nu i efterhand...

 

Tisdags mys i Skatan

Blev bad i havet för W ikväll, Moa hakade på och vi fick se någon vi inte trodde på. Wendy tvekade först att gå i, men när Moa ledde i henne var det inga problem längre, vågorna var lite äckliga men brydde sig inte alls mycket. Hon tyckte det var så kul, öronen spetsade typ hela tiden och det gick knappt att bromsa stundvis, sen var det inga problem att simma heller, superbra träning för hennes bakben som inte riktigt vill komma igång. Men snart så! Imorgon blir det lite dressyr så då får vi se hur hon rör sig. :)

Julia var super som hängde med och tog massor med bilder. Finns även film som mamma filmade, så det dyker upp så fort jag får ordning på det, men ni får nöja er med det här tills vidare...

 

Finbesök!

Tisdag idag och igår hade jag turen att få besök av en av världens finaste vänner, nämligen Julia. Hon sov här inatt och stannar förhoppningsvis ännu en dag. Vi åkte och hälsade på W som flyttat hem från betet, sen har vi bara latat hemma och sett på film och ätit jordgubbar.

Vi vaknade ganska nydligen och idag ska vi åka till stallet och jag ska rida W. Vi ser väl vad som händer förmodligen blir det ett lätt litet dressyrpass idag. Sen lutar det mot att vi ska prova åka och bada med henne någon dag nu snart i veckan. Spännande, ska se till att få båda bilder och film isf. :D

Nej nu är det dags för lunch, vi får höras senare. :)

 

Fredag den 9 Augusti 2013

Haft en riktigt bra dag. Wendy var sjukt pigg, taktade och började trava så fort jag tog tyglarna. Hon travade nästan helt rent, lite knackig i ett högre tempo. Provade även galoppera idag igen och vänstern fungerade även denna gång. Hon tyckte det var så kul att jag knappt fick stopp på henne, hon bockade till och med vilket är ovanligt för att vara hon. Satt mest och skrattade, så sjukt kul att se henne pigg igen. :)

Åkte direkt till ridhuset efter det och red Avve åt Linnea. Gick rätt bra, krävde inte så mycket, lullade mest på, red lite sidvärts och byten, kort och intensivt. Inte en närhet på att jag skulle få smaka grus denna gång som tur var. Gav mig när det kändes bra och blev kvar på stallet rätt länge men nu är jag hemma.

Lyckades få med båda hästarna på bild idag, kommer mer på lilla Avve...
 

Häst helg

Kommer blir en riktigt häst helg för mig i helgen. Ska och rida Wendy strax, sen ikväll ska jag ta en sväng till ridhuset och rida Linneas ponny Avve. Kommer säkert bli kvar rätt länge då det är massor med tävlingsfix pågång i stallet så kommer bli svårt att ta sig där ifrån. ;)

Imorgon ska jag stå på framhoppningen de två första klasserna och på banan de två sista. Sen ska jag även nattvaka och sova på stallet på kvällen. Kommer vara rätt slut söndag, men då är jag fri från jobb och Wendy kommer hem till ridhuset, hur bra som helst!

Nej nu ska jag ta tag i det här, kommer aldrig komma iväg annars. Vi hörs senare!

 

Banbygge

Har varit latare än latast idag... Steg inte upp fören vid tre, sett på film och bara latat mig. Hanna ringde och frågade om jag ville följa en sväng på Royal sen fara och köpa mat, passande då jag precis skulle koka upp vatten för att göra nudlar. Inte den bästa frukost/lunch/middagen. Så blev ett skrov på krysset istället som jag åt på stallet innan det var dags för banbygge inför helgens ponnytävlingar. När det äntligen blir en ponnytävling utomhus är det första gången på tre år som jag inte är med själv, lite surt...

Senaste ponnyhoppningen hemma, våran LB debut och tredjeplats, kom tvåa i LC dagen innan.

Piggelin

Var så himla kul att sitta på W ikväll, drygt en vecka sen sist och det var så stor skillnad sen sist! Hon var jättepigg, började trava flera gånger när jag skrittade fram och öronen spetsade hela tiden. Skrittade fram i skogen innan jag gick till banan och travade lite. Hon kändes riktigt bra, fortfarande väldigt stel men inte alls lika mycket som förut. Provade även en liten galopp i båda varven, höger gick utan problem men vänster ville hon inte så gav upp direkt så jag inte vill tvinga henne till något. :)

Mamma fotade lite så, blev inte så många, men nån vettig i alla fall... 
- Längtar tills vi är tillbaka!

Ingen rubrik

Onsdag idag och skolan närmar sig med stormsteg. Helt slut idag, vaknade med magont, första gången på väldigt länge... Även huvudet känns som det vaknat på fel sida idag. Ska ta och följa Linnea till stallet och chilla där en stund och känna på riktigt hästluckt en stund. Sen ikväll ska jag åka till W och röra lite på henne, känns hon fräsch ska vi ta en lite galopp också. Börjar vara länge sen nu.

 

Kaos

Header på plats, dock sämst kvalité... Lite småfix ska också ändras, så ursäkta röran om det blir kaos ett tag framöver! :)

It's my turn to be strong

Vilken härlig dag! Vaknade rätt tidigt tillsammans med Linnea som sov här i natt. Strax innan halv elva kom Josse, sen åkte vi med mamma och pappa till stugan. Klagar inte, solen brände på bra, 22grader i vattnet och svalkande vindar. Bränt mig i ansiktet och lite på bröstkorgen men har jag tur så blir jag brun sen istället. Otroligt härligt var det i alla fall!


Alone again

Maja har valt att blogga själv på hästbloggen, så det lär dyka upp lite mer häst här än vad det varit tidigare. För mig så jag kan gå tillbaka och se hur mycket vi utvecklats och för andra som vill fortsätta läsa om våra dagliga träningspass. För tillfället är inte Wendy helt hundra, men hon blir bättre för varje dag som går, så snart kanske vi kommer igång igen! :)


You will always be my boy in my eyes, no matter what

Tidig morgon, åkte med Angelina till Luleå när hon skulle tävla. Käkade middag hos henne, åkte en stund efter det hem igen. Ikväll har jag typ byggt klart mitt rum. Byggde ihop skrivbordet bit för bit, höll på att ge upp halvvägs, men kämpade vidare så nu är det klart! Ställde in nya spegeln som är 160x70, underbart med en stor spegel. Sen i förrgår byggde jag klädhängaren så tre nya prylar är på plats. Lite få saker som saknas, en hylla, tavlor och rosetter ska upp på något vis, sen skulle det vara nice med en tv på väggen framför sängen. Vi får se vad lönen kan erbjuda. :)

Nu ska jag bara rycka upp lite kläder från golvet, så det ser lite vettigt ut, sen ska jag ta och krypa ner under täcket och sovaaa tills jag vaknar. Himla trött och har inte sovit ut på tre veckor. Det här kommer bli underbart! Hoppas på bra väder imorgon sen ska jag träffa Hannah på kvällen, blir säkert bra. 

- Kommer fan sakna alla 17åringar... Tre veckor av slaveri slutade över förväntan! På bilden knäcker Emelie och Oskar handledaren Rickard i fotleken.

Sanningen svider, men det blir bäst såhär...


Slutet efter tre veckor på rönnskär

Näst sista dagen på jobbet, och om jag ska vara ärlig tar det faktiskt emot lite... Lärt känna så fruktansvärt fina personer och har verkligen haft grymt roliga stunder även om det varit oerhört slavigt att måla varenda dag. Hoppas verkligen jag kan fortsätta hålla kontakten med de efter imorgon, otroligt härliga och underbara på alla sätt och vis.

Nu kom mamma och pappa hem från ikea med lite grejer till mig. Ett skrivbord, en ny stor spegel, en klädhängare och lite annat smått. Äntligen ska jag förhoppningsvis få ordning på mitt rum! :)

 

RSS 2.0