Premiärturen med både häst och hund

Skulle bara jogga Bisse lite idag så Eddie fick följa med för första gången. Det gick riktigt bra, speciellt på hemvägen. Vi skrittade mest och travade lite tillsammans med Anna och Toffan, supermysigt! :)







Vardo igår


Foto: Agnes Zedig

Städat efter Eddie

Pappa ska få främmande ikväll så jag har städat bort alla Eddies leksaker och ben som låg utspridda över hela vardagsrummet. När jag var klar så skulle Eddie självklart paxa soffan igen. :)




Jag har hoppat!

Adrenalinet pumpar fortfarande i kroppen efter att jag ridit Vardo på ridhuset idag. Evve hade sagt att jag skulle förbereda mig för att hoppa några språng. Så blev det, över en oxer på 1m kom vi! Det är så himla kul men samtidigt sååå läskigt... Han var sjukt fin efteråt, ingenting i handen och en 100% avspänd häst. Blev en ganska lång framridning men jag tror det behövdes. 

David höll på att slänga ut lite mer grus på hoppbanan när jag skulle rida fram, så då sa han att vi fick prova det sprillans nya underlaget på gläntan under tiden, WOW säger jag bara, vilken skillnad! Kommer bli kul att stå på framhoppningen under våra nationella tävlingar nästa helg! :D

Som pricken över i:et visas min bild på Marre och Primo på Skellefteås välkomstskärmar nu, inte illa! Denna hästfest får ni inte missa! 



Har man gjort illa tassen så har man...




Geocaching och årets första mjukglass





Jag har aldrig vägt sådär mycket

Jag blev överlycklig när jag ställde mig på vågen och siffran blev hela 56,8kg. Jag har alltid varit lång och smal, alltid. Men det värsta jag vet är när revbenen syns på mig själv, jag trivs inte i en tunn kropp, jag föredrar hellre en kurvig kropp. Speciellt i ridningen har jag tyckt att det varit jobbigt, man har som inget att sitta emot med. 

När jag började äta medicin låg jag just under 50kg och då kändes det inte alls bra... Men för två månader låg jag på 53kg och då var jag överlycklig. Känslan att veta att jag kan gå upp i vikt om jag vill, den är obeskrivlig, för det har jag aldrig kunnat, även om jag ätit mer än alla andra.

Nu när jag börjat må bra ska jag ta tag i mitt liv, börja träna mer så kroppen också mår bra, inte bara hjärnan. :)




Matildas stuga

Jag och Eddie har tillbringat det senaste dygnet i Matildas stuga borta vid Lövånger. Supermysig och idag blev det även en sväng till Bjuröklubb för att fika och kolla på den fina utsikten. :)




Igår/söndag

Var pigg och mådde bra igår trots det var dagen efter fest. Blev ändå en soffdag med Eddie och Mattias. Efter middagen red jag Vardo som var fantastiskt mjuk och fin, vi red fram på markvalla innan vi avslutade på ridbanan och han skötte sig exemplariskt! Åkte sen till Ursviken för att hämta mamma och Eddie hos Tim, men mamma var inte klar så tog en lite prommis med E längst vattnet, super mysigt.






Världens finaste räv


Sover gott på mammas kuddar. :')

Världens finaste bus!

 

Trevligt förmiddagspass

Åkte till kågemarken och red Pelle innan lunch, ett riktigt trevligt pass blev det! Känner verkligen att jag lär mig mer och mer för varje gång jag sitter på den hästen, han kan så himla mycket! Börjar hitta knapparna mer, vi lär även känna varandra och jag litar mer på honom när jag vet vad han gör osv. Känner mig rätt trygg nu och vågar rida på mer än tidigare och låta honom gå fram mer, det är spännande och lärorikt att rida honom!

Har precis vaknat från min power nap så jag ska orka rida Bisse ikväll, det var nästan tre veckor sen jag satt på honom sist. Ingen längtar mer än jag! Vi ska trimma på banan i Hjoggböle ikväll, ska dra med mig kameran och se om Moa kanske vill knäppa någon bild på oss så jag kan lägga upp något här.

Men nu ska jag äta en glass sen träna hunden på att vara själv medan jag går ner i källaren och städar lite i hästförrådet, gräva upp lite saker jag inte använder och sälja. Så himla sugen att köpa en ny kavaj nu när jag börjar vara tävlingssugen. Vi ser väl om jag lyckas skrapa ihop något till en bloppis, ni får hålla ögonen öppna! :)

Lilla E var sugen på min morot... 

Blev lite tävlingssugen nu!




Bus med bröderna



Tisdag

Äntligen släppte den eviga magsmärtan, trodde jag skulle behöva åka in idag, när även illamåendet kröp sig på för en kvart sen... Finns seriöst ingen bättre känsla än när värk släpper helt och hållet, hela kroppen bara slappnar av, känns fantastiskt skönt just nu i alla fall och magen kurrar, även det är ett tecken på att spänningar släpper.

Jag har haft en liten intressesvacka nu ett tag. Har inte känts så kul med hästarna och jag har bara varit trött och inte orkat göra något... Var så himla tråkigt att Vardo visade sig vara halt första dagen när jag skulle ha honom i en vecka. Evve tyckte han såg fräsch ut igår så vi ska börja röra på honom lite försiktigt nu.

Bisse har jag inte varit hos sen han sprang över mig. Känns som lite av energin försvann då, jag blev inte rädd för honom, bara less, orkar inte bråka med honom jämt. Ridpassen kan gå så himla bra men han är så oförutsägbar, man vet aldrig när det är en sån där dag när han ska prova. Men på torsdag ska jag nog rida honom i alla fall, saknar honom rätt mycket nu faktiskt... Han kan ju vara sådär oslagbart bra ibland i alla fall.

Sen har jag ridit Elins Pelle några gånger, tre gånger förra veckan faktiskt! I söndags var det ett riktigt wow pass, kände att glöden kom tillbaka lite. Vi red enkla byten och lite öppna och sluta. Kändes bättre än vad jag trodde att det skulle kännas, jag blir bättre på att rida varje gång jag sätter mig på den där hästen, det är inte lätt men det är så sjukt kul när det fungerar!!

Ska bli spännande om jag kommer igång med alla tre hästarna till KDRFs dressyr, i så fall kanske jag startar åtminstone två av dom. Blev typ peppad nu av att skriva det här inlägget, haha.

Sen måste jag säga att vi kikade på ett jättetrevlig stall igår, travstall faktiskt, med sjukt många fina ridvägar och möjlighet till lösdrift. Terroristen Bissebus skulle nog må som en kung där. :)

Bjuder på två prints från när mamma filmade lite när jag red P sist...



Länge sen jag kände sån här smärta...




Bryggargatan






Någon som är väldigt glad att det slutat regna

Visst kan vi vara ute en stund till? ;)



Var är solen och värmen..?

Regnet bara öser ner och det är endast 12 grader ute... Både jag och hunden blir trötta och blöta. Samtidigt som det är rätt mysigt att ligga nerbäddad i soffan saknar nog vi båda sol och värme. Känns inte direkt lockande att åka till stugan eller liknande nu...



Vattnet hinner inte ens rinna undan...




Pappas 50årsdag❤️

Och vi har gjort hemmagjorda smörgåstårtor för första gången. Vilken succé det blev! :)




Världens finaste blir hela 8månader idag!





Sätter punkt, andas och gå vidare.




RSS 2.0