🎧🎶




Jag behöver inte något annat än dig.

Shit vilken fullspäckad helg! I fredags gick jag på stan en sväng med Matilda efter skolan, tog en fika på Wayne´s och bara tog det lugnt. Gick hem, tittade igenom en film. Hon lämnade mig för stunden men senare på kvällen väntade bio med Mattias och Oliver. Vi såg The Conjuring. Tyckte den var bra, sällan jag blir rädd, men tyckte faktiskt den här var riktigt obehaglig, fick gåshud hela tiden typ... Men annars var den riktigt bra, lätt värd att se!

Vi följdes hem alla fyra, gick i spöregnet hem till Oliver och kikade på valparna. Sen gick jag och Mattias runt knuten hem till mig. Vi slog på en film och jag somnade nog starx före hälften.

Lördag åkte jag till stallet efter lunch, red W och sen var det dags för övernattning för den nya generationen. Godisjakt, filmmys och lekar stod på schemat. Men strax innan tolv var jag helt slutkörd så jag styrde moppen hem, tog en dursch innan jag åkte hem till Mattias och somnade där.

Steg upp idag vid tre, hehe... Trött som jag var tog jag moppen hem, gick över till Susanne och fotade valparna lite innan jag skulle till mormor och morfar på middag. Otroligt gott med riktigt mat efter att ha ätit frysmat i en vecka nu typ...

Nu ikväll har jag sett idol och bara myst med söndagsångest... Måndag imorgon och hoppas för kung och fosterland att mitt illamående håller sig borta nu! Jatack till en frisk vecka!

 

Snälla, vänd mig aldrig ryggen igen!

Igår (lördag) var det dags att motionera W efter en lugn vecka ouppsuttet. Trodde hon skulle explodera men icket. Kändes rätt ordentligt att att hon inte var ordentligt riden på ett tag. Red mycket lösgörande, galopperade för det mesta på en stor volt där jag minskade och ökade storleken med hjälp av att flytta henne för skänkeln. Hon lyssnade riktigt bra i höger varv, kunde flytta henne för vänster, möta upp med höger rida fram och direkt flytta för höger tillbaka. Vänster tog det emot lite, men försökte att inte göra något av saken, fick en bakutspark och efter den lossnade det lite, när jag avslutade kändes hon nästan bättre i vänster.

Red lite mindre trav, men hade samma fokus där, dock mer att jag skulle flytta upp henne på ytter då det är hennes svaghet, speciellt i vänster då hon gärna hänger sig fast lite i innertygeln. Skritten flyttade jag lite för skänkeln, red någon bakdelsvändning för att hon skulle bromsa upp sig själv lite. Hon var duktig!

Anna Dahlberg eguiterapeut var och kikade på W i tisdags och för en gångs skull var hon inte sne i bäckenet som tidigare, däremot ganska snebelastad sen hon va skadad i somras. Spänningar och stel i höger bog och väldigt hård i muskelaturen vänster bak. Ändå helt förutspått, börjat kännas lite när hon blivit starkare igen, då börjar det ta emot när vi kommer åt henne som bäst. Nu är det fokus på stretching och massage igen. Även mer galopparbete än trav då det belastar mindre och inte blir lika stumt för musklerna. Men hon är värd all tid som finns efter ett bra avslut på denna sesong! ♥

Imorgon ska jag rida henne igen, då blir det lite travbommar. Blir spännande och se hur hon beter sig då. Idag hade hon tydligen haft mycket energi samtidigt som hon var mjuk och spänstig när Moa red, så då borde mitt lösgörande arbete gett lite resultat i alla fall. :)

 

Bra dag!

Krigade mig till skolan i morse, alldeles för kallt, regningt och blåste nästan iväg... Trots det cyklade jag med paraply vilket inte var någon hit. Gav upp halvvägs... 

Väl på skolan hade jag en lektion, CAD. Skulle ha bild men läraren var borta... Cyklade in till stan och köpte en ica sallad, cyklade hem och åt den, förvånande var hela familjen samlad vid matbordet. Klockan ett hade jag tid på ungdoms för att byta mina p-piller för att se om det är orsaken till mitt illamående. Har vi tur kanske det är något så enkelt som de.

Efter jag varit där åkte jag till Mattias en sväng. Perfekt att spendera lite dötid med honom! Men efter två timmar var jag tvungen att åka hem igen för att käka middag och sedan bege mig till stallet.

Fick kungen Cirruz på lektionen idag, kunde inte bli så mycket bättre. Fantastiskt roligt att sitta på ponny och ännu roligare när det går bra! Dagens fokus låg på öppnor och slutor, efter någon enstaka gång fattade Cirruz vad som var på g och det gick att börja sätta lite tryck, vill bara fortsätta! Hade varit galet kul att ha en ponny en månad och bara trimma och gasa runt i skogen, saknar det rätt mycket faktiskt..

Sen blev det promenad för W. Gick halvvägs till maxi och genom moröbacke tillbaka. Perfekt sällskap av finaste vännen Linnea som jag inte varit med på länge nu, skönt att få prata med någon som förstår en bättre än någon annan. Sen pysslade jag lite med W innan hemfärd, längtar till lördag när jag får sitta upp på den galenpannan igen!


One year...

Idag är det inte vilken dag som helst... Idag är det exakt ett år sedan jag såg min bästavän en sista gång. Känns som det var igår jag sa farväl samtidigt som tårarna sprutade. Hon var den som alltid fanns där oavsett vad, följde mig som en hund, lekte med mig som en treåring, gnäggade så fort hon fick syn på mig när jag kom till hagen. Jag saknar henne mer och mer för varje dag som går och inget kommer kunna ersätta henne.

En sak som jag aldrig kommer glömma av henne och det är att aldrig ge upp! Hon var den jag var rädd för till en början, hon stack när jag ledde henne, hon drog iväg när jag minst anade det, ute i skogen, påväg till och från hagen, i stallet, på banan. Så många tårar som landat på hennes hals pga att allt kändes meningslöst. Tränare som sa att hon var försvår för mig, att jag borde ha en mer rutinerad, färdig som kunde förbättra mig. Fine, det kanske hade varit bra, men jag gav inte upp.

Sista året med B var det bästa, samtidigt det sämsta. Vi debuterade LB, jag klantade mig och glömde vägen i omhoppningen, så jag la en volt så vi fick 5fel varav ett för tid. Trots det slutade vi på en tredjeplats av fem placerade. Från att knappt gå att leda i grimma kunde jag slänga grimskaftet över halsen samtidigt som hon följde mig för varje steg jag tog. Från att rida med graman, pelham, prova allt för att få stopp på henne, till att rida i grimma och grimskaft, till att tävla på vanligt tränsbett, kontrolerat och bli placerad. Men jag insåg att detta var slutet. Jag tappade mer och mer intresset, hon var 17år och kunde inte blir så mycket bättre. Jag älskade henne av hela mitt hjärta, gör än idag.

Men en sak vet jag, vi lyckades, vi tog oss dit ingen trodde, vi gav aldrig upp för än vi vann. Den 15-16 September 2012 startade vi vårat sista meeting. Nollade 2/3 klasser på vanligt tränsbett, placerade 1/3 och den sista klassen var den bästa någonsin. Hoppade fram samtidigt som jag såg hur alla red som dårar, bommar flög som att det vore plockepin. Jag gick in, hoppade ettan, tvåan, trean, såg inte avståndet till fyran kom nära, korsgalopp till feman, trodde hon skulle stanna på sexan, hoppade superfint, sjuan var ett räcke som jag trodde hon skulle riva, men hon nollade grunden, jag grät, hoppade jättefint på åttan som var gamla tvåan, böjd linje till nian, vände tillbaka på tian och vände mot elvan, kände direkt att hon skulle stanna eller trampa om, men hon klev av tidigt, hängde med, tog en stor väg till tolvan som var ett räcke och hon flög. Den känslan, hon ställde upp, hoppade allt, lydigt och allt var bra. Vi var första nollan men petades ner för prispallen, men jag var nöjd. För mig var det en vinst. Jag minns det som igår...



En vecka efter, eller åtta dagar om jag ska vara exakt, red jag på mitt hjärta en sista gång, på ängen nedanför stallet, barbacka medans Linnea fotade, hon gick ruskigt bra, alldeles för bra... Senare på kvällen satt jag på henne i skötarspiltan samtidigt som tårarna började spruta åter igen efter alldeles för många gånger. Lastade mitt hjärta en sista gång, hon slet sig, sprang till sin box och jag bröt ihop åter igen... Hon gick på luckan stängdes och det var nu det var dags... Hennes mule var alldeles brun och geggig efter att hon slickat på sin favoritgodis... Jag pussade på henne, grät, gick ut, tittade på henne en sista gång innan dörren till transporten stängdes... Jag såg de röda lamporna försvinna i mörkret bort, förbi hagarna och hon var borta... Min bästa vän...

Än idag tänkte jag på henne varje dag, hon finns med mig över allt, ingenting kommer kunna ersätta henne... Hon är det finaste jag någonsin mött...



Nylastad, brun om mulen, ett sista fraväl...


Världens finaste Baronessa..

Låt detta ta slut.

Något less på detta helvette nu... I en veckas tid har jag mått oerhört dåligt, illamåenda från topp till tå och armarna har domnat... I morse gick kräkningarna längre än jag önskat, dock kändes det ruskigt bra efter. Men det tar knäcken på mig, helt slut i huvud och kropp... Vill bara bli pigg och frisk igen.

 

Tillbringar kvällen med finaste

Hemma efter 31,5 timmar i stallet utan hemfärd... Sjukt trött då det blev alldeles för få timmar sömn i natt då jag och Matilda var ansvariga för mini som skulle vaka. Upp tidigt, utfodra hästar och sen jobba på banan klockan 9. Trött som bara den nu...

Som tur är har jag världens finaste här ikväll. Vi har precis sett Warm Bodies och snart ska vi nog ta och skalla kudden då vi båda är rätt trötta. Har inte så mycket mer att säga än att jag ber om ursäkt för min usla uppdatering. Helt slut efter skolan och har sällan något vettigt att skriva om, är jag i stallet kommer jag ofta hem sent eller så är jag för trött för att starta datorn och skriva ett inlägg. Men ska försöka bättra mig och inte bara skriva om hästar heller. Aja, men vi hörs!

Måste bara visa denna söta, ge mig någon!!!
 

Gårdagens dressyrtävling

Igår var det en bra dag! Åkte till stallet vid halv 8, tog det bara lugnt, knoppade och fixade med W. Mådde rätt dåligt, fick knappt i mig någon frukost osv... Cirka halv 11 skulle jag rida första klassen LC:2.

På framridningen var hon helt okej, men det där griniga humöret fanns där. Tog emot lite i vänstergaloppen och när jag skulle rida lite förvänd fick jag smaka på min egen medicin. En ordentlig bakutspark så jag själv hamnade ur balans. Men efter det var det över, lite krångel i galoppfattningarna annars var hon riktigt fin!

Väl inne på banan tyckte hon inte om domaren så värst mycket, men höll sig ändå i skinnet. Skyggade och spände till nån gång men det får va. I övrigt var hon riktigt avspänd, speciellt i galoppen! Brukar vara tvärt om. Men red henne lite lägre och mer kravlöst än vanligt så fick några kommentarer om att hon var ostadig i formen. Ändå var hon bättre än vad hon någonsin varit på tävling tidigare och vi slutade på 63,03% och en fjärdeplacering! Hur nöjd som helst!



Andra klassen var LB:0 och denna klass tänkte jag rida upp henne lite mer och chansa lite. Hade kalasbra känsla, var verkligen jättenöjd över framridningen och själva ritten. Men tyvärr brister det lite när jag får henne där jag vill då hon tycker att det blir jobbigt och då börjar hon titta på annat för att komma unda och lyssnar inte på mig till hundra procent. Vilket är våran svaghet. Hon är så otroligt känslig och minsta lilla ljud kan hon få frispel. Så den här klassen valde hon att vara rädd för mamma som stod och filmade. Typiskt då mamma typ filmar jämt på tävling och när W väl går bra blir hon "rädd" för mamma som hon aldrig blivit tidigare. Aja, skrattade mest då jag redan hade en så bra känsla! Skrapade ihop 61,87% och landade på andra just utanför placering. Kändes som ritten var värd mer men jag får väl leva på känslan! :)




Mer om gårdagens dressyrtävling kommer inom kort!

 

Film från helgen!

Sitter och taggar upp inför lördag, två dagar kvar tills vi är på banan igen! Kikat igenom den kaotiska ritten från lördags i Kåge. Som egentligen inte gick så dåligt, men det känns alltid tusen gånger värre än vad det ser ut. Sen vet jag hur bra det kan kännas och hade den där bra känslan just innan jag gick in på banan så då kändes det ju ännu värre när hon spänner till och kopplar bort hjälperna.

Så taggad inför helgen då det är hemma och inomhus. Hade gärna velat rida LA:1 då den är perfekt träning för oss, men jag gär det så enkelt som möjligt för henne och rider LC:2 och LB:0 istället och satsar på bra ritter och bra poäng. Ska rida för en helt okänd domare i LCn och min favoritdomare i LBn. Hoppas hon bara håller sig i skinnet så jag får visa upp hennes bästa sida!!

NU... Film från lördagsen LB:2 i Kågedalen!


Mamma tyckte att jag skulle lägga in poängen för varje moment i filmen så man kan se, då hon tyckte det var bra då hon sett en annan som gjort så. Så jag tänkte fråga er: "Vad tycker ni, är det bra eller dåligt att jag skrivit in poängen, ska jag fortsätta med det?"

Kyro Riding Gear

Idag kom mitt paket från Kyro som jag beställde i söndags. Så himla kul att få nya grejer, känns som julafton, även om man betalat det själv! Paketet inehöll i alla fall ett tvådelat pannband med svarta stenar, en plastrong med blingbling och en nackrem som jag tänkt använda som lastträns osv. Så himla nöjd och snabb leverans! Mitt krav var att det skulle hinna komma innan helgen då jag behövde ett nytt pannband, men det var ju inga problem. I helgen ska vi glänsa. "Kan man inte vara bäst, kan man vara snyggast!"


Nu taggar vi!! :D

Matteplugg med Matilda




Filmmys och blåbärspaj

Söndag lika med måndag imorgon... Fick min första ordentliga sovmorgon på jag vet inte hur länge. Låg i sängen till strax efter tre då jag drog mig till stallet för us-möte. Efter det pussade jag lite på W innan jag åkte hem, snacka om myspropp! Man får verkligen inte vara ifred. :')

Ikväll har jag bara tagit det lugnt, sett film med mamma och ätit blåbärspaj. Ska ta och hoppa in i duschen nu sen ta och lägga mig så jag orkar stiga upp imorgon. Dags att ladda om till nästa helg!

 

Foto: Josefin Carlsson

 

Pannband sökes och säljes...

Åååh, pannbands djungeln är helt sjuk ju... Vill ha ett blingbling att tävla dressyr i, men mitt som jag beställde från utlandet som blingar hur mycket som helst trivs inte W med... Hon skakar på huvudet väldigt mycket med det och sen ligger det inte helt stilla i galoppen då hennes huvud rör sig lite för mycket. Så tänkte försöka skaffa mig ett nytt innan hemmatävlingen nästa helg, men ska jag köpa ett vill jag ha ett som jag är helt nöjd med och hur lätt är det då att välja? Finns hur många som helst... Vet ni något snyggt hon skulle passa i, länka i kommentarsfältet, på fb eller vad som helst, svart läder ska det vara!

Funderar att sälja mitt nuvarande, två rader stora vanliga "silvriga" stenar, blingar hur mycket som helst, mjukt läder, storlek full! Hör av er om ni är intresserade! 

 

Kågedalens Ryttarförening

Alltid svårt att börja på ett inlägg, men började dagen med att ha klockan på 06:00... En timma senare rullade jag och mamma mot stallet för putsning av W. Blev jättenöjd med mina knoppar, helt sjukt vad jämna de blev, alla på samma höjd osv. Första gången jag blir nöjd när jag knoppar åt mig själv. Men strax efter åtta, närmare halv nio rullade vi mot Kågedalen för dressyrtävling.

Väl framme gjorde vi ordning hästen direkt då det var ungefär bara en timma kvar till start. Jag var otaggad och Wendy hade vaknat på fel sida, hon var grinig och inte så sammarbets villig, men närmare start lättade det mer och mer som tur var.

Väl inne på banan blev hon spänd åter igen... Så svårt att reglera henne eller få henne att tänka på annat då hon blir helt tom i munnen eller stum... Sen slutar hon ta skänkeln och när hon väl reagerar på den exploderar hon. Trots många missar höll hon sig ändå på spåret och vi slutade på 59,67%!! Vilket chockade mig, trodde vi skulle ligga närmare 50 än 60. Låg på allt mellan 5or till 7,5 genom hela programet dock två 4or på mellan galopperna då jag inte har någon aning vad som flög i henne. Mitt mål var att inte utgå, rida på över 39% och hålla oss på spåret och det lyckades vi ändå rätt bra med tycker jag! Vi kom 7a av 14 starter i LB:2!

En vecka kvar tills kombinerade hemma, vi rider två klasser på dressyren så det blir spännande, har vi tur går det lite bättre än idag i alla fall, kanske får visa upp någon av hennes bättre sidor. :)

- Min favvotjej!

Gårdagens kungliga ridpass

Red ut med W igår och hon kändes hur bra som helst. Red förbjudna och hon lyssnade på alla förhållningar och var bara bäst! Sen red jag ner på ängarna och skulle galopper upp för en, men då var hon stel som en pinne istället och vi båda stannade upp och såg en älg på ängen bredvid. Kände hjärtat genom sadeln på stackars W som inte förstod nått... Vi kikade lite på den innan vi vände hem.

På vägen hem var det dock den mest fluffiga traven jag varit med om! Hon låg på som bara den, blåste upp sig och skyggade för allt. Så när jag kom tillbaka avslutade jag lite på banan bara för att hon skulle tagga ner. Hon var såååå bra! Perfekt i handen, rörlig, flyttade för skänkeln, lydig för sätet, osv. Hon bara frustade och grymtade hela tiden och gjorde allt jag bad om. Längtat mer än ni kan ana för den känslan! Gav mig efter 5-10min på banan, så himla nöjd jag var, lever på känslan än!

Ikväll ska jag göra iordning allt inför tävlingen så det bara är att knoppa imorgon och sen ska jag rida för Hanna. Perfekt, hoppas verkligen att känslan sitter kvar från igår, då kan det inte bli så mycket bättre!

 

Hjärtat i halsgropen

I morse var det specialidrott, jag fick Wambo. Var superpeppad på att rida honom, men han trava typ ett varv på volt innan jag frågade om han verkligen brukade vara så ojämn som han var... Fick avbryta efter lite trav på lång tygel då han inte var helt ren... Så han fick gå ut i hagen igen...

Han dock mocka osv till Wendy eftersom jag skulle rida henne ikväll. Vilket gick riktigt bra! Jag red i gläntan, en ridbanan som ligger typ i skogen. Idag red vi lite mer förvänd i båda varven, bäst att börja träna lite styrka nu igen. Hon var kung! Sen red jag lite mellangångarter, tränade halter och red igenom LB:2 en gång vilket kändes helt okej. Jag är nöjd då hon låg bra i handen redan från början. Kunde glappa med båda tyglarna i skritten men hon låg fortfarande kvar, framsteg!

Dock höll jag på att dö idag (trodde jag)... Skrittade på lång tygel just innan jag skulle rida programmet, skulle just där efter korta tyglarna och fortsätta som Wendy, snubblar ordentligt och håller på att gå omkull... Hon hade hon var grusig på kotan och lite högre upp, tur hon är kvick i benen annars hade väl vi både slutat på marken... Lilla hjärtat...

Imorgon ska hon få ett avkopplande pass ute i skogen. Det är hon värd innan helgen. Börjar känna av lite tävlingsnerver nu, hehe...

Bjuder på några fina bilder som jag fick av Jossan från klubbdressyren! :D

Levande bomb på fyra ben

Shit pommes va pigg W var idag! Hon stod och hängde i grimman när jag gjorde iordning henne och det var verkligen lugnet före stormen kan jag lova... Jisses! Började med att skritta fram runt stallet, på terrängbanan och upp för pulkbacken så hon fick klättra lite också. Sen travade jag ett varv på terrängbanan också innan jag gick till paddocken för det var upptaget på hoppbanan.

Började med att rasta henne lite för hon var bokstavligt talat rädd för allt från början... Herregud, var inte ens roligt. Men efter ett tag taggade hon äntligen ner och det gick äntligen att börja rida utan att behöva bromsa varenda steg. Så tillslut kunde jag be mamma dra fram en bom som vi kunde rulla över och hon var sååå duktig jämfört med vad jag trodde hon skulle vara!

Det var ganska stor skillnad på höger och vänster varv, inte så konstigt då hon fortfarande är väldigt svag i vänster bak. Men efter några varv i alla gångarter la vi upp det på det lägsta på klossarna och då vart hon lite mer laddad. Gav mig nästan direkt och avslutade med lite förvänd galopp och det var hon kung på! Snart är vi helt tillbaka om det fortsätter såhär!

Mamma fotade och filmade så tänkte visa det istället för att fortsätta babbla! :)

 

Ovisade filmklipp

 

Tisdag 10 September 2013

Wendy har fått ta det lugnt nu söndag och måndag. Hon förtjärnar det så mycket efter lördagen. I söndags var vi ute och skrittade i ca en timme, hur mysigt som helst, klättrade lite och bara tog det lugnt!

Igår gick jag lite med henne över bommar som uppvärmning, sen gick jag och släppte henne i korallen i ca 10min och hon sprang som en dåre, bockade, stegrade och visade upp sig ordentligt. Haha... Spolade av henne och skämde bort henne med äpplen efteråt.

Hon har varit riktigt mysig senaste dagarna, när jag mockat hagen har hon följt efter mig hela tiden och buffat på mig med huvudet även om jag sagt åt henne flera gånger och backat undan henne. Men ändå har hon fortsatt. Tar ganska lång tid för mig innan jag lyckas slita mig från henne nu. Kommer ofta hem någon timma senare än jag planerat...

Idag tänkte jag rida ut en liten sväng först sen rida lite bommar. Är hon nog lugn tänkte jag prova galoppera med bommar på volt. Får prova trava först och se på vilket humör hon är på. :)

 

Klubbdressyr

Oj sorry för min frånvaro... Men har inte suttit vid datorn annat än på skolan senaste dagarna... Men i torsdags var det hoppning på schemat. Hoppade Eloise och vi avslutade med en klockren bana på 90. Livrädda lilla jag överlevde och jag var nöjd!

Igår (fredag) red jag W och hon var kalasfin! Något pigg men låg bra i handen och skrattade mest när hon hade andra dumheter för sig. Skönt att hennes ork börjar vara tillbaka!

Idag är det lördag och det var klubbdressyr. Red LB:1 utan några större krav, ville bara få henne runt utan större konstigheter vilket jag tycker att jag lyckades rätt bra med! Hon skötte sig prickfritt! Första halten var lite orolig men annars skötte hon sig över förväntan och jag kunde rida hela programmet igenom utan att behöva fokusera på något annat. Satsade inte allt i mellangalopperna men hon låg på lite för mycket så sparade på de så hon inte skulle explodera.
Domaren var väldigt snäll med bedömningen, hade kunnat vara lägre poäng på delar av programmet och högre på något annat men kan inte förvänta mig så mycket på en klubbdressyr, där ska domaren vara snäll. Fick rätt många 8or där det brukar vara 7or på vanliga tävlingar. Men det skadar inte. Slutade på 72,76% och VINST! Hade inte ens nästan tänkt tanken att det skulle gå så bra. Bästa hästen! ♥



Nu taggar vi Kåge nästa helg sen hemma veckan efter!!

Planering

Från och med imorgon ska jag ha Wendy i drygt en vecka, så tänkte lägga upp en planering här som jag kan sträva efter. Ändringar kan självklart uppstå, men mest för att jag ska ha en plan och hur jag ska variera. Saknar att ha häst på heltid så det kommer bli super! :)

v.36
• Fredag: Lösgörande inför Lördag, rida mycket övergångar och rida igenom LB:1 några gånger tills jag känner att den sitter som den ska. Sist behövde jag bara rida en gång så förhoppningsvis går det lika bra nu!
• Lördag: Klubbdressyr, rider endast LB:1 då vi inte är helt igång än.
• Söndag: Fara ut och jogga henne lite i skogen, bara ta det lugnt, mest skritt.

v.37
• Måndag: Vila, Moas mamma tar hand om henne.
• Tisdag: Dressyr/markarbete
• Onsdag: Uteritt
• Torsdag: Uteritt och avsluta med lite bommar på banan.
• Fredag: Rida igenom henne inför Lördag, går igenom programmet så jag inte blandar ihop det med LB:1an sen helgen innan. Sen göra iordning så allt är klart!
• Lördag: Efteranmäld till Kågedalens Ryttarförening, bara LB:2

v.38
• Fredag: Om jag ska rida då vilket är troligt, rider jag igenom henne och fixar allt inför tävling. Första gången vi tävlar hemma så vi får hoppas på att hon håller sig i skinnet!
• Lördag: Hemmatävling, anmäld LC:2 och LB:0

 


Jag saknar att titta rakt in i dina ögon och känna hur det är där jag hör hemma....



Valpmys!

Trögaste dagen på länge, satt på hästen halv åtta imorse på specialidrotten, red Valle och det gick bra. Han var riktigt fin på slutet faktiskt. Men efter det har dagen dödat mig, tråkiga lektioner, magont och huvudvärk... Nej fy! Efter skolan, ganska nydligen, tog jag en sväng förbi Susanne och fotade hennes underbara 3 veckor gamla valpar. Helt plötsligt vändes humöret till något possitivt och det blev ganska svårt att slita sig där ifrån vill jag lova!


Tisdag

Melissa Horn sköter orden för tillfället, underbart bra texter vill jag lova. Varit hemma idag igen, var hemma igår också då den här satans förkyldningen aldrig vill lämna min kropp... Men idag är jag i alla fall hyffsat frisk, dock känns kroppen som ett segt tuggummi, så stannade hemma en extra dag för säkerhetens skull, vill inte råka ut för något mer nu...

 

31 Augusti 2013

 

Vilodag för min del.

Blev en tidig morgon idag, Moa red för Mark med Wendyoch jag bestämde mig för att följa med och kika lite. Även om det inte är jag som rider så lär man sig ju knep man kan ha nytta av själv. Dagens fokus låg mest på vanliga simpa grejer som hur Moa använde skänkeln, höll handen, tog tygeltagen osv. Som jag skrivit har W varit ganska stum i munnen och då kan det ibland behövas ett pass som hon fick rida idag. Blev bara skritt och trav i en hel timma med fokus på att hon skulle vara böjd och avspänd, det tog tid, men på slutet gick hon en riktigt bra trav, avspänd och inte alls speciellt stum! Att något så enkelt, med några ledande och understödjande tygeltag kan göra hästen så avspänd och mjuk bara på volt. 

Mark verkar inte vara min typ av tränare vilket är tur då han pratar engelska och jag har väldigt svårt att förstå vad han menar. Så kanske är lika bra. Han är ganska rak på sak, säger vad han tycker osv. Sen har alla tränare olika åsikter och blev lite svårt att förstå sig på honom då han kommer med något helt annat än vad man lärt sig. Men han verkar i alla fall fungera för Moa och Wendy som kommer stärka dem otroligt bra i hoppningen så småning om. Ska bli spännande vad det blir av det hela. :)

Resten av dagen har jag kikat på när Linnéa red för Carre en stund, sen har jag bara legat och degat i sängen, tryckte precis en kebabrulle. Lär bli matkoma resten av kvällen. ;)

Tog några bilder på Moa och W, blev tvungen att visa er en oredigerad, fina fina! :)

RSS 2.0