Bara att trimma vidare!

Andas ut, äntligen är det gjort, första träningen för Ann-Margareth! Bisse hade en dålig dag, länge sen han var såhär jobbig, ingenting gratis... Men trots det var det sjukt lärorik, fick massor med bra tips och beröm för min sits. På slutet travade han på riktigt bra och jag kan inte vara mer än nöjd. Nu vet jag vad jag ska träna på, bara att jobba vidare! Jobbigast av allt lär nog bli handställningen... Tummen upp, bukta ut handlederna, in med armbågarna!!!!! 

 

Helt sjukt vad nervös man kan va.

Igår var det heldag i stallet för min del. Hade helgassistent på morgonen och släppte ute våra hästar när jag ändå var där. Sen åkte jag hem och sov en stund till innan jag åkte tillbaka vid ett för att fota några ridskolehästar, bara fyra kvar nu om vi inte missat någon!!

När jag var klar med det krattade jag hela Bisses och Ellas hage, även gången utanför, snyggt blev det. Blev precis klar till halv fem då hovis kom till Bissebus som fick en riktig spakväll då han även rakades efteråt. Han har lite dåligt tålamod men han är så himla snäll! Första hästen som stått helt stilla när man rakat bakom öronen, han tyckte nog till och med det var ganska skönt stundvis när han kunde slappna av. När jag rakade vid manken och svansen stod han och kliade tillbaka i luften med mulen. :')

Pirrar ganska mycket i magen idag... Äntligen ska jag få träna för Ann-Margareth Andersson som brukar komma upp hit. Alltid när jag har anmält mig till hennes kurser har jag antingen inte kommit med eller när jag väl kommit med har hästarna blivit ofräscha... Sist trampade ju Bisse ner i jordgetingboet... Fattar inte varför jag är så nervös, det är ju trots allt bara en träning och går det dåligt får jag ju hjälp med det! Kanske är lite blandning av nervositet och adrenalin? Har ju aldrig ridit för någon så bra tränare. Hoppas bara nyrakade lilla Bissebus håller sig i skinnet, då tror jag ändå att det kan bli riktigt bra!

Info om A-M:
Ann-Margrethe utbildade sig till ridinstruktör vid Strömsholm. Hon har varit ridskolechef på Karlstad Ridklubb. Idag driver hon eget företag med allt från dressyrträning för ryttare och hästar till ridledarutbildning. Hon är utsedd till svensk "fellow", den fjärde och högsta titel en ridlärare kan få. Bara 18 svenska ridlärare har titeln som kräver rekommendationer från Ridlärarrådet.


Hästen och hösten är allt fina!




RSS 2.0