Dagens bus!



Dressyrträning för Ann-Margrethe!

Idag kom AM upp till Skellefteå igen och jag är lyckligt lottat som fick en plats trots jag stod som reserv eftersom jag bara hade möjlighet att rida idag och dom som kan rida båda dagarna går före. Men Idas häst är inte helt hundra så hon frågade om jag ville ta hennes plats. :)

Läxa från förra träningen: Rid utan pisk, han ska ta skänkeln. Mycket överstrykningar, erbjud honom att ta stöd på bettet. 

Jag sa direkt att vi haft svårt med galoppen, att han inte riktigt orkar och tjurar ihop i fattningarna. Även fast han kan kännas så himla bra i traven och svara direkt på hjälperna så stänger han av helt när man förbereder för galoppen, beskrev för mamma att det känns som bensinen tar slut, han blir bara tjockare och tjockare medans gasen tar sämre och sämre. Men hon sa att det finns ingen återvändo han ska fram, sparkar han mot skänkeln eller inte svarar så ska jag sparka på en gång till, jag ska ha sista ordet!

Efter ett antal bakutsparkar fick jag respons och han gjorde några sjukt fina fattningar, direkt på hjälpen!! Kändes så himla bra och han kändes så positiv till arbete efteråt, det var som att knuten gick upp på grimskaftet och vi kom fram till varandra! Vi red lite tempoväxlingar så att han fortfarande skulle svara på skänkeln och tillslut svarade han utan minsta lilla min. Helt underbar galopp måste jag säga!

I traven tyckte hon att han blivit mycket bättre så vi började jobba med sidvärts, "svara på sidförande hjälper", vilket han tyckte var lite jobbigt, men det är som att han inte riktigt förstår, så vi får helt enkelt lära honom succesivt! Vi fick till några riktigt bra steg sidvärts, så när han fattar börjar fatta hjälpen blir det super!

Kändes så himla bra att jag fick ta igenom dom där fattningarna och att jag kunde få en såndär bra känsla bara på en dag sådär, åååh känns så lovande! Hon sa att jag ska fortsätta träna på att vrida om mina händer som jag väldigt gärna vill lägga omkull, fortsätta med galoppen, fattningar och tempoväxlingar, fortsätta träna på att flytta honom för skänkeln och framför allt styrketräna, med styrkan kommer lättheten!

Ser framemot nästa år och tävlingssesongen, det kan bara bli bättre nu känns det som! :D

Galoppbild från förförra veckan...

Kom igen magen, kämpa med mig...

Jag mådde verkligen uselt inatt... Jag visste knappt var jag skulle ta vägen och tårarna bara sprutade, dom gick inte att hejda... En timme efter jag tagit två stycken alvedon släppte allt, hela kroppen slappnade av och magen började kurra, hur skönt som helst och jag somnade rätt fort igen.

Var helt knäckt när väckaren ringde och det värkte fortfarande med jämna mellanrum i magen, försökte snooza men ingen skillnad så stannade hemma. Mattias sov här och han började vid tolv så steg upp och åt lunch när han for. Sen har jag bara suttit nerbäddad i soffan hela dagen, kramperna har nästan avtagit helt nu och jag hoppas jag slipper dom på ett bra tag...

Stannade även hemma från träningen, känns bättre att vara hemma och vila än att det kanske blir värre. Jag vill va frisk och pigg i helgen då Bisse ska ridas lördag, mamma är hemma, vi har öppethus på skolan, jag har stalljour söndag och det är AM kurs på måndag. Hoppas magen kämpar med mig och inte mot mig.

- Saknar finaste fuxen...

Detta beskriver min natt lite kortfattat...

Jag har fan gaskolik och då skämtar jag inte... Vaknade av den sjukaste magsmärtan jag varit med om på höger sida, var precis som någon tog ett grepp, vred till och höll kvar, samtidigt som jag började må sjukt illa. Gick upp och frågade min bror om han kom ihåg hur det kändes när han fick operera bort blindtarmen men icket, pappa tänkte gallsten och jag grät som aldrig förr. Ringde akuten och medan jag gick runt i lägenheten släppte den vridande smärtan. Just nu är jag sjukt svullen om magen och den kurrar sjukt mycket. Återkommer det ska jag åka in, men jag hoppas och ber att jag slipper känna den smärtan igen... Jag har haft ont i magen många gånger och sjukaste mensvärkarna men det här var tammetusan en 9/10...


Nu skulle jag haft en liten gullig mysig valp som skulle kunna stötta mig och som kunde ligga och värma min mage....




Måndag igen då

Jag bokstavligt talat hatar måndagar, men ska jag vara ärlig så hatar jag tisdagar ännu mer... Mitt schema på skolan på tisdagar är rena mardrömmen... Korta raster, jättekort lunch, idrott och bara jobbiga ämnen... Måndagar har jag ändå sovmorgon varannan vecka till klockan ett och design ämnen efter lunch så det gillas! Men det är sjukt trögt med måndagar hur som...

Igår kom hjärtat hem från Sundsvall så åkte till honom och sov där igår, jag var dock på väldigt dåligt humör, mådde illa och kunde inte sova... Tycker synd om han då det går lätt ut över honom när jag är sådär grinig... Har saknat honom så sjukt mycket i helgen så trots allt negativt var jag glad över att få känna hans närvaro och trygghet!♥

Ikväll är det PH och ska försöka läsa lite fysik innan, inte mycket som går in i huvudet en måndag som denna, längtar till imorgon då jag äntligen ska få ha finaste Bisse igen, hoppas han är på samma positiva humör som han va i helgen! Sen om en vecka ska vi rida för AM igen, längtar!!

- Halterna blir bättre och bättre också, fina ormen!

Alla borde få ha en Bisse

Bra känsla idag igen! Tog hoppsadeln idag för att mer jogga runt honom och redan från början var han rätt lösgjord och det gick bara bättre och bättre hela ridpasset, blev mest trav då han tycker att det är sååå jobbigt att galoppera på framåt i gamla manegen, den skulle ha varit någon meter bredare och han skulle behövt vara ute i skogen och galoppera på framåt på raka spår och i backar, men underlaget tillåter ju inte det nu... På slutet travade han på riktigt bra, han tog skänkeln och jag såg hans framknän framför mig när vi längde på långsidorna, ojoj, jag längtar tills han blir ännu starkare, då kommer det bli ännu roligare att rida!!


Han kan nog vara världens finaste!



Godmorgon, goddag!

Så himla skönt, jag har sovit hela natten utan att vakna en enda gång, undra när det hände sist och sova så länge kroppen behöver utan att behöva väckas av väckarklockan, underbart!

Åt precis brunch, skinkomelett och nu ska jag snart ta och hoppa i stallkläderna för att åka till stallet och kika när Matilda rider för Carre, sen ska jag rida Bissebus också. Läste igår att det inte blir någon lagtävling nästa helg, tråkigt men ändå skönt då man ska sluta på topp och Bisse var ju bara bäst i Umeå sist. Speciellt nu när han är lite trotsig känns det lika bra att det blev inställt. :)

Sammanfattar tävlingsåret lite snabbt, Bisse komma till oss i Februari, vi har varit på sex lokala tävlingar, vi har startat tio klasser, vi har fått sju rosetter varav en är lagrosett och vinst två gånger! Helt sjukt då han aldrig ens startat en dressyrtävling innan han kom till oss, världens finaste Bissebus! Nu ska vi träna, träna och träna!!! Stärka den lilla kroppen och framför allt galoppen, det finns inga gränser för den där lilla hästen! ♥

Från vänster: Clearround KDRF, Fyra KDRF, Trea klubbdressyr, Trea Lycksele, Tvåa Umeå, Vinst Umeå, Vinst Nordmaling och sist men inte minst... Vinst med laget omg.1 div.2!

Tur jag har Bissebus när pojkvännen är borta!

Mattias är i Sundsvall i helgen så Bisse fick bli min myskompis ikväll!

Ursäkta röran!

Håller på att göra om bloggdesignen lite så jag ber om ursäkt om det är lite konstiga färger eller om bilderna sitter lite här och där, ska försöka fixa allt så fort jag kan! :)

Fredagsmys med min prins!

Fredag idag och jag mår betydligt bättre, haft lite ont i magen hela dagen och huvudet har haft stigande huvudvärk fram till middagen. Tvingade mig till skolan andra lektionen då jag kände att jag behövde vara med på matten och även lämna in matteläxan. Sen på lunchen åkte jag och hämtade ut min jacka som äntligen kommit! Efter det gick jag och Matilda ut och åt lunch, gott som bara den! Sen sista lektionen som var engelska, behövde bara sitta och titta på dom övriga i klassen som spelade upp pjäser, tur det för jag var inte pigg och det började knyta sig i magen...

Efter jag legat i soffan och vilat mig stoppade jag lite mat i magen innan jag åkte till stallet. Gullebus kom travandes när han såg att jag parkerade bilen, hur glad blir man inte? Tog in honom, mockade, fyllde en hel stor kärra med nytt spån, han måste ju också få fredagsmys! Sen gjorde jag hö och kraft innan jag gjorde iordning honom för ett dressyrpass. Han var riktigt trevlig faktiskt, ända som saknades var styrkan i galoppen men den ska vi träna hela vintern! Annars var han himla duktig, ska bli spännande och känna hur han känns imorgon, då tänkte jag rida lite inne sen gå ut en sväng. Stenhårt ute nu så går knappt göra något annat än skritta... En halvmeter pudersnö hade inte suttit fel!

Som pricken över i:et kom Olivia in i ridhuset när jag skrittade fram och med sig hade hon finaste Hannah! Blir så himla glad av att se henne, speciellt nu när det är så sällan då hon flyttat till Piteå... Hon var i alla fall snäll och knäppte några bilder på mig och Bisse, länge sen någon fotade mig när jag bara red hemma så tänkte bjuda på några vettiga där jag inte sitter som en kråka! ;)

- Konstigt nog går det alltid bra när jag rider med mina älskade De Niro stövlar! 

Ett år sedan...

Som grädden på moset på allt illamående är det idag ett år sedan Wendy var i Timrå på återbesök. Vi fick veta att hon mest troligt aldrig skulle bli bra igen då hon svarat ytterst lite på behandligen... Det var både skönt och oerhört jobbigt eftersom vi samtidigt fick svar på alla frågor varför hon var som hon var. Världens finaste Wendy... 

Det blir en tung dag idag, stressen, illamående, mamma åkte till Härnösand och jobbiga minnen på det. Jag ska försöka bita ihop och åka till stallet ikväll för att få tänka på lite annat...



Bloppis - Häst

Alla grejer finns i Skellefteå och kan tas till Skellefteå Ridklubb.
Hämtas helst men kan ev. skickas vid överenskommelse.
 
• Ljusrosa dressyrschabrak från Jacson + matchande benlindor, storlek full, 300kr


• Svart kavaj från Jacson, fint skick, storlek 36, 100kr


• Treadstone träns ink tyglar, svart, storlek full, mycket fint läder! 500kr
  

• Remontträns från Lyckås, svart storlek full, 150kr
 
 
Bilder kan fixas vid intresse av:
• Treadstone träns m. klinker, svart storlek full, 400kr
• Brunt träns med vitfodring och strass, storlek cob, 100kr
• Brun pullarnosgrimma storlek cob, 50kr
• Svart pullarnosgrimma storlek full, 50kr
• Cooler täcke med helahals, storlek 145, 400kr
• Schockemöhle luva, svart, storlek full, 150kr
• Luva från hööks, brun, storlek full, 50kr
• Vita 50/50 lindor, 50kr
• Beiga 50/50 lindor, Jacson, 50kr
• Vita elastiska benlindor, 50kr

Illamående och hemma från skolan...

Allt kändes så himla bra igår, vaknade upp bredvid hjärtat som låg och höll om mig hela morgonen tills han skulle på praktiken. Ville bara att tiden skulle stanna då han nu är i Sundsvall hela helgen... Tungt att veta att han är så långt borta.

Skolan gick riktigt bra för en gångs skull, allt flöt på och det kändes lätt och enkelt trots vi hade derivatorer på matten och att jag varit borta en lång tid och missat många genomgångar. Hade lite ont i halsen på eftermiddagen men det gick och leva med.

När jag kom hem var Annie hemma hos oss, Carolines hund. Hon har varit hos oss två gånger nu och det är så himla mysigt att ha hund. Dom förmedlar en sån bra och positiv energi. Jag kan säga att det inte ens var jobbigt att gå ut och gå 3km med henne, mamma och pappa trots att det faktiskt var ganska kallt ute.

Torsdagsträningen blev inställd så jag var hemma hela kvällen rätt skönt då jag ändå kände mig lite trött i kroppen.

Idag är jag hemma... Somnade med magvärk och vaknade med den också... Ställde mig i duschen och kunde bara hur illamåendet steg och kroppen sa ifrån. Var nog bra att jag inte åkte till stallet igår trots allt. Blir nog liggandes i soffan hela dagen då jag börjar kallsvettas bara av att jag sätter mig upp...

Lite gladare blir jag i alla fall när jag vet att den här är påväg hem till mig...

Om någon bara förstod hur det känns.




Finns det ens sånna som du?



Fina underbara lilla häst!

 

Sista dagen på 2014´s höstlov...

Helt knäckt sitter jag nu hemma efter att ha bott hos Mattias sen i torsdags, varit i stallet varje dag i veckan och haft stalljour med Jossan i morse. Puh, det tar på krafterna kan jag lova...

Ridit Bisse måndag, fredag och lördag den här veckan och han är i världens trotsperiod nu... Han är sjukt pigg så man vill bara ut och bränna i skogen med honom så han taggar ner lite, men då vägrar han gå istället... I måndags fick Moa komma och hämta oss för att han vägrade gå hem!!!! Jag var ute i ca. tre timmar när vi tillslut äntligen kunde trava fram och tillbaka på mina bestämmelser trots han fortfarande var rätt spänd.

Red ut igen i fredags, han var himla pigg och travade med sin korta snabba ponnytrav och spänd som en fiolsträng... Kom hela vägen in på förbjudna och red lite på ängarna och han var himla fin faktiskt! Frustade och slappnade av riktigt bra och jag kunde mest bara sitta där och njuta. Men på hemvägen tog det stopp igen!! Den här gången vart jag riktigt förbannad, han hade ju redan gått den vägen en gång och nu var det helt plötsligt jätteläskigt där, stod en stund innan jag ringde Moa och frågade om jag skulle ta striden eller fortsätta vänta ut honom. Men det är ju "belöning" för honom att slippa gå förbi där det är "läskigt" så jag tog striden och han travde baklänges till en början och backade ner i diket tills han tog min hjälp och gick förbi den där ruskigt hemska stenen som kanske är två decimeter hög... *suck* Han fortsatte takta hela vägen hem och var så sjukt spänd och rädd för allt så jag gick in i ridhuset och avslutade där men en helt okej känsla, om han bara kunde fatta att det blir så mycket enklare att lyda hjälperna...

Hade tänkt rida ut igår också, men det var minusgrader och stenhårt i backen... Bisse var ännu piggare när jag tog in honom från hagen så jag bestämde mig för att rida inne istället. Väldigt basic, han skulle ta hjälperna och gå fram för skänkeln och jag fick några ruskigt bra mellangångarter, speciellt i högergaloppen, mums!! Kändes bra med ett rätt kravlöst pass då vi mest bara bråkat i veckan när han vägrat gå framåt... Jag hoppas han ger sig snart, blir så mycket enklare och roligare för oss båda då.

Man får tänka tillbaka på fina minnen och tänka, efter motgångar kommer framgångar...
- Umeå Ryttarförening 18-19 Oktober 2014 - Foto: Nelly Borgström

RSS 2.0