Älskade lilla vän...

Det gör så ont i hjärtat att se dom man älskar mest lida, Eddie har verkligen gått igenom så himla mycket och han förtjänar verkligen att må bra nu. Han blir 1år och 4månader på onsdag och han har opererats tre gånger, fyra om man räknar med när han drog ut tänderna. Sen en massa veterinärbesök på det.

Idag är han sämre i sitt högra ben, vill inte alls gå på det som igår och tidigare. Tårarna börjar tränga direkt, mitt lilla hjärta, han förtjänar inte det här...


Tretton timmar stall en lördag

Ponnytävlingar på klubben och då är det ideellt arbete som gäller, stalljour, banchef, intag, utfodring och åskådare har jag varit och gjort idag. Hela tretton timmar spenderades i stallet! Nu ska jag krypa intill världens finaste pojkvän och drömma om småkryp jag mött, godnatt!




Där rök lönen på mindre än ett dygn

Lillvovven är dyr och omtyckt här hemma... Idag har jag köpt en Novafon åt honom som vi ska använda istället för massagen nu under hans rehab. Sen var jag in på Arken Zoo och en bilbur till finaste vovven blev det, sen var lönen borta... Men vad gör man inte för dom små liven? Nu blir det shoppingförbud ett tag framöver!





Fantastiskt väder!




Jag träffade finaste ängeln i min dröm inatt❤️

Jag saknar henne varenda dag...







Halva priset är inte bra, men jag är glad!

Royal Hästsport hade 50% på valfritt plagg idag, jag har länga suktat efter en svart kavaj och speciellt Spooks. Såklart hängde det en svart Spooks storlek S där bland kavajerna. I dagsläget sitter nog en XS bättre på mig men jag lär växa lite till på bredden och storlek small satt inte jättetokigt ändå, sen halva priset på det, jaa tack! 

Sen precis när vi skulle betala typ såg jag en jättegullig hundjacka från equiline som faktiskt hängde på ett ställ med 50%, så även den på halva priset, så lilla Skalbaggen fick också ett plagg. Tror inte Eddie blev så glad men jag blev, hehe! :D





Terapi för själen

Det här är något jag mår bra av, barbacka ute i skogen på världens finaste häst. ❤️




Inget toppenpass

Red dressyr med Bisse på ridbanan igår. Dålig framåtbjudning men det berodde mest troligt på underlaget. Han hade inte det bästa greppet och halkade till ordentligt en gång... Bitvis gick han helt okej men kunde som inte kräva det där lilla extra när han inte vågar ta för sig. Galoppen var sämst, där fanns det tendens till gamla dåliga vanor när han bara stannade och tjurade ihop. Men det enda positiva är att han valde en samlad galopp när han väl gick fram, det som brukar vanligtvis vara jobbigt. Så passade även på att träna lite övergångar, lyckades nästan göra ett enkelt byte, men det är såå svårt att bryta av till skritt, till och med bara till trav när han är riktigt på hugget. Men han tog kanske ett travsteg gången det gick som bäst, så vart riktigt förvånad faktiskt! 

Bästa Nelly följde med till stallet och knäppte lite bilder på mig och djuren. Bjuder på mina två favoriter. :)




Blåser

Lilleman tycker inte om när det blåser, inte jag heller för den delen... Men då är det tur att jag köpte en overall till honom när det var som kallast. Han darrade inte en enda gång när vi var ut och tuffade på som vilken hund som helst. Om han skulle få välja själv skulle det vara full rulle hela dagarna. Men någon månad till måste han hålla sig på mattan! :)


Hjärtat stannade för en sekund

Ångest... Det som inte får hända hände idag, Bisse fastnade med stiglädret i handtaget på dörren... Han höll sig lugn tills jag skulle backa honom för att lossa honom från dörren, men då greps han av paniken, reste sig och kastade sig åt sidan, det bara knakade till och dörren föll till backen, jag tappade Bisse som bockade iväg pga att sadeln hängde på sniskan, som tur var stannade han bara några meter bort, oskadd. Gick snällt in i stallet efteråt, förhoppningsvis blev han inte skrämd.

Men annars red vi dressyr hemma för första gången på länge, Matilda följde med och knäppte några bilder. Inget toppenpass vad det gäller känslan, men på bilderna ser han rätt fin ut ändå. Knäppte av lite i nacken men inte så konstigt då han inte riktigt gick fram pga av underlaget. Ridbanan är i alla fall skottad nu och vi kan äntligen trimma mer ordentligt hemma igen. Bjuder på några bilder i alla fall. :)

 

Massor med snö

Jag tycker verkligen att det har snöat klart nu även om det är himla fint och mysigt. Tanken var att åka till ridhuset idag men jag slår vad om att vi skulle ha kört fast om jag körde dit med hästtransport. Istället for vi ut och plumsade i den nya snön som kommit senaste dygnet. Vissa ställen hade det drivit så mycket att snön var upp till magen på Bissebus. Bra träning trots inte så långt ridpass!








Världens finaste lilla Eddie

Bestämde mig för att damma av kameran som legat väldigt länge och samlat damm nu. Lilla Eddie fick agera modell. Lyckades ta en riktigt fin bild på honom med mobilen igår som jag la ut i förra inlägget, så tänkte att jag skulle ta några med kameran också så man får bättre kvalité på bilderna och kanske framkalla någon dessutom. Skulle vela ha en stor kanvastavla på honom.

Liten börjar vara stor nu, men här har ni några bilder från idag, nytt photoshop och länge sedan jag använde kameran, men någon fin blev det i alla fall. :)

 

Ingen ostabil knäskål

Jag är så otroligt glad och lättad efter dagens rehab på Djurkliniken. Det var första besöket efter den senaste operationen för en månad sedan så var sjukt nervös vad han skulle säga om knäet. Men vet ni vad, båda knäskålarna kändes stabila och låg på sin plats, var svårt att hålla inne lyckotårarna. Laser för en lite svullnad där han är sydd och även på tassen och trampdynan där han har såret. Förutom det fick han massage med en djupvågsapparat som Eddie uppskattade väldigt mycket! Han låg avslappnad och blundade hela tiden och började gäspa mot slutet. Funderar på om man skulle införskaffa en sån själv då Tomas fysioterapeuten är återförsäljare av dom och pratade bara gott om dom, att dom till och med togs fram för häst men fungerar väldigt bra på hundar.

Eddie är inte speciellt förtjust av massage, man måste ju vara så hårdhänt om det ska ge något. Jag uppskattar det inte direkt heller då det känns som att jag ska förstöra honom även om jag inte gör det. Men med djupvågsapparaten behöver man bara hålla den lite lätt mot muskeln så gör den jobbet i stort sätt och när Eddie tyckte om det så mycket så känns det värt istället för att tvinga honom att ligga still vid massagen. Jag kan ju dessutom använda den på mig själv och hästen. Tror den kostade 2400kr vilket är en saftig summa, men det känns värt det och det är ju faktiskt något man kan fortsätta använda sen när han blivit återställd också. Mår Eddie bra så mår jag bra! ❤️


Bortskämda lillskrutt

Regn och rusk ute + liten ljus långhårig hund = behöver ett ordentligt regntäcke! Så sagt som det blev gjort, besök på Granngården där det var 30% på Hurttas regntäcken vilket gjorde att matte inte kunde låta bli. Även ett nytt halsband från Djurens Värld och en massa hundgodis från Björkis. Pluss en massa räkningar från operation och veterinärbesök som ska betalas, nu har jag allt varit snäll!




Magkatarr?...

Som vanligt känner jag mig väldigt sällan stressad, men är istället drabbad av inre stress vilket påverkar min kropp istället. Vaknade med halsbränna, suruppstötningar på jobbet och magknip nu ikväll... Längesen nu men det är lätt att falla tillbaka i onda cirklar. Längtar tills bättre tider med friska djur och glada djur så man slipper detta medlidande och ständig oro... Du är inte speciellt välkommen tillbaka magkatarr.



Film från måndagens dressyr

Vi tränade i stort sätt bara på våra svagheter och allt var ändå väldigt bra för att bara Bisse i ridhus. Men man ser verkligen hur mycket han ändrats, han börjar bli så fin nu våran fina prins! Nu är det dags att börja sikta högre och rida LA i år, vi ser väl hur det går, jag ställer inga jättekrav på honom, gör han allt jag ber om så är jag otroligt nöjd bara för det. Han kommer bli otroligt bra om det fortsätter såhär! :D


Lillskrutt❤️

Vi var och besökte veterinären i stan igår pga ett stort sår på Eddies trampdyna... En större tratt och proteinsalva fick följa med oss hem och förhoppningsvis har det läkt om 1-2 veckor. Kan inte lillskrutt bara få vara problemfri nu, det tror jag han skulle uppskatta. ❤️




Hälsat på en fin vän nu på morgon❤️

Bestämde mig för att ta en sväng och hälsa på finaste Vardo nu på morgonen, har inte ens varit där sen snön kom, blir typ ledsen bara av tanken... Men en halv påse morötter till mannen i brun päls så kändes det lite bättre. Snart ska jag ta mig tid och låna honom igen en sväng, tror vi båda skulle uppskatta det!❤️




Dressyrkurs för AM i dagarna två

Jag valde lite motigt att rida för AM i söndags ändå, även fast jag tyckte att Bisse kändes ofrsäch... Men jag ångrar verkligen inte det!! Han är fortfarande stel och svullen efter sparken han fick på hasen, men fan så fin han är, ursäkta språket. Men alltså wow, trots alla motgångar så blir han bara bättre och bättre.

I söndags la vi mycket fokus på mig, att jag skulle komma ner mer i sadeln, vinkla om händerna och sluta handen om tygeln. Det är svårt när man ridit på ett sätt i 13år och sen ska man ändra sig, svårt men fruktansvärt kul när man känner skillnad. Bisse började röra sig mer fritt och jag kände verkligen hur jag hade honom framför mig, det var verkligen en riktig "ahaa"-upplevelse. AM tyckte även att det var stor skillnad på Bisse, trots han varit skadad två gånger sen jag red för henne sist. En helt annan framåtbjudning och ork!

Igår måndag gick vi steget längre till min läxa som jag fick av AM sist jag red för henne. Förvänd och skänkelvikning, jag vet inte vad som hände, men allt som inte brukar funka i ridhus fungerade. Han var uppe i formen, framme till handen, nästan lite för pigg och på, men när han är så kan man plocka fram det där lilla extra. Vänster förvänd och skänkelvikning undan höger var jobbigt men höger förvänd och undan vänster var klockrent!! Hade en helt ny känsla i allt, en positiv känsla som gav mig hopp inför framtiden. Trots att vi stått och tampat på LB nivå i två års tid så har det äntligen börjat släppa. Nu siktar vi mot att starta LA iår och det känns faktiskt inte omöjligt.

När jag hade ridit klart igår och när vi skulle prata om hur passen varit osv så bara öste AM beröm över oss, hon sa: "Kanon, det kan inte vara så mycket bättre än såhär i dagsläget!" och sedan sa hon till dom på läktaren "Såg ni så bra det där var." Jag är så otroligt självkritisk, men när självaste AM som är utsedd till Svensk fellow säger ska ta åt sig när hon säger att man är duktig, så kanske man ska göra det. Jag är så sjukt dålig på att ta åt mig beröm, men jag var faktiskt nöjd själv igår.

Läxa till nästa gång: Rida dressyrprogram(LA) så ofta som möjligt, börja känna lite på öppna/sluta med låga krav, nöja mig när han förstår vad jag ber om och fortsätta jobba med förvänd och sidvärts. Även jobba med min egen sits.

Himla rörig text, men alltså wow vilken häst vi hittat, allt slit börjar kännas värt. Världens finaste Bissebus!



RSS 2.0