Det här med rubrik är inte min grej.

Händer mycket nu, eller igentligen inte, men det finns ingen energi över till datorn och bloggen. Bisse trivs fantastiskt bra av att gå ute dygnet runt, han är en pärla att hantera nu. Även ridningen känns bättre och bättre, vi har börjat med lite samling i tempoväxlingarna och det går bättre för varje ridpass som går. Både jag och Moa tycker att det känns som vi står och stampar på samma ställe hela tiden, men det är en stor häst i den där lilla kroppen och det tar tid! Bara att ge honom tid att stärka sig och hitta sin egna balans så tror jag att det kommer bli super. Han har knappt kunnat fatta galopp från trav, men sist gjorde han det från skritt flera gånger i båda varv och samlade sig med lätthet, det var ett bra ridpass! Ikväll ska vi åka till Hjoggböle med honom och rida på en riktig ridbana, går det bra så kanske jag anmäler mig till KDRFs pay and ride på söndag. Känns som vi kanske kan börja visa oss ute igen. :)

Ridit Vardo ca. två gånger i veckan och även på han så känns det bättre och bättre. Sist hade han väldigt bra egen balans, låg inte alls på i handen som vanligt och kämpade på riktigt bra. Red med en pisk för första gången på honom och använde den lite när jag tränade lite sidvärts. Han har inte riktigt förstått sig på det, men då kunde jag peta lite på bakbenen och han korsade riskt bra!! Han blev betydligt mer lösgjord när man fick igenom det, men styrkan saknas, vill att han ska kunna gå mer av sig själv så jag slipper vara på honom hela tiden. Men ska ha honom i 6 dagar medan Evve är i Göteborg från och med torsdag, så då ska vi trimma. Vi får se om han kanske också får åka på pay and ride, beror helt och hållet på hur det ser ut med uppstallning. Han har även fått låna Nessas gamla "solskyddsnät" då han flagnat lite på mulen... Vi ser väl om det fungerar på honom som det gjorde på N.

Förutom det håller min bror på att flytta ut, känns lite konstigt faktiskt, men han är ju trots allt 22år nu så det är väl dags. Eddie äter metacam... Vi har varit hos veterinären och dom har konstaterat att han har grad 2 av patella luxation i båda bakknäna. Väldigt tråkigt då det lär bli operation till hösten. Han har i alla fall fortfarande lika mycket spring i benen och är lika positiv till allt och alla. Men man får vara mer försiktig, men hur svårt är det inte att hålla en snart 8 månaders gammal valp stilla? Tur han är en riktig sömntuta i alla fall. Eddie älskar förövrigt utelivet, när man ska gå in efter promenaden lägger han sig i gräset och bara blänger på en, haha, en riktig livsnjutare det där! Min nya matta som jag köpte för några dagar sen ogillar han inte heller. :D

Vad mer händer? Jag vill ha mer värme och sol, det regnar för mycket och myggen äter upp mig. Kliar över hela kroppen, har myggbett över allt, hittar något nytt varenda dag känns det som. Ska försöka få med mig kameran till Bisse ikväll så kanske Moa kan knäppa några bilder på oss. Vore kul med något nytt och fräscht, kanske en ny design också. :)

Sen får jag inte glömma att berätta att jag hittade kattungar! Vi lånade Idas stall när vi skulle sko hästarna och när jag letade lampknappen så var det kattungar bakom dörren, dog söthetsdöden för stunden.
 














Städa städa städa




!!!



Hästskrällen

Bisse och Toffan har varit på äventyr idag utanför hagen hos grannarna och snälla Hera hade stannat kvar. Dom har sjukt stor hage med massor av gräs, undra vad det är som lockar på andra sidan? Ska i alla fall dit snart och sätta upp en undertråd, har räckt med en tråd tidigare år men icket. Stängslet var helt efter upptäcktsfärden i alla fall.


Vilken fantastisk helg!

Midsommar, min nittonde födelsedag, fest, fina vänner, skoning av Bisse och avslutade helgen med ett fantastiskt pass på Vardo!










Självförtroendet stiger en aning

Dom senaste månaderna har jag fått höra mycket positivt om min ridning. Speciellt efter att jag tävlat Vardo i Kågedalen. Det var inte bara en som kan fram utan ett flertal om uppskattade min ridning. Det glädjer mig verkligen då jag haft en ganska ordentlig svacka innan det, det kändes knappt kul att rida längre. 

Men nu under våren har tre personer frågat om jag vill hjälpa till med deras hästar. Evve är den ena, och jag rider ju fortfarande Vardo någon dag då och då. Sen hörde Elin av sig då hon kommer behöva hjälp med Pelle, så jag har varit och ridit honom två gånger. Inte varje dag man får rida en häst som går MSVB. Ingen enkel häst, han kan mer än vad jag kan och mina brister kommer fram. Men jag har sagt att jag kan hjälpa även henne nu när jag ändå inte ska gå skola. Men det blir styrketräning och jobba på att få kvicka hjälper om jag ska orka rida honom! Sen är det en till som jag tackade nej till, men det var innan jag bestämt mig hur jag ska göra med skolan.

Sen får jag inte glömma att jag har väldens bästa bus, vi släppte honom på bete i söndags så nu ska vi påbörja galopp-/styrketräning. Han blir bättre och bättre nu och jag längtar tills vi är tillbaka på tävlingsbanan. :)

Att även få högsta betyg på specialidrotten kändes inte helt fel heller, men nu ska jag bli ännu bättre! 

Pelle


Bissebus

Knäckt Vardo i lördags...

Vilken fantastiskt fin kväll!




Nu sätter jag punkt och vänder blad.

Nu är det dags att börja om på ny kula. Sitter just nu och tömmer skoldatorn för snart ska jag åka till skolan, visa upp min sista uppgift och även lämna in skoldatorn. Känns lite tungt men samtidigt, NU börjar det, nu kan jag gå vidare, nu ska jag fokusera på mig själv och jag tror att det kan bara bli bättre nu. Nu ska jag börja leva! 

Allt känns hundratio procent rätt nu, det här är min väg att gå.

 

Skrapar ihop några sista betyg




Snart slut...




Du saknas här.

 

Jag vill inte...

Det enda negativa med att äta medicin...


Igår blev det barbackamys




Farväl gymnasiet.

Jag har inte skrivit ut detta än men jag kommer inte gå tredje året på teknik. Jag orkar inte kämpa längre, jag mår alldeles för dåligt och det finns ingen chans att jag ska börja må bra igen om jag fortsätter på teknikprogrammet. Jag ska nu vila, göra några sista uppgifter, försöka hitta något jobb och sedan fortsätta plugga på folkhögskola när det känns som jag fått koll på allt igen. Det är fruktansvärt tungt men det känns ändå som en lättnad att jag kan släppa skolan nu ett tag.

Men just idag brast allt. Alla mina vänner tar studenten, min gamla klass, min pojkvän. Jag kommer själv aldrig få ta studenten på samma sätt som dom. Det gör ondare än vad man tror. 

Åkte till stallet klockan åtta ikväll och for ut en sväng på Bisse som inte var den mest samarbetsvilliga men det kändes ändå som att vi behövde få komma ut tillsammans.




Jag är så himla glad för din skull!



Långkallingar, vinterjacka och "mössa" i Juni?




Snutte blir hela sju månader idag!



Hemma och återförenad med mitt hjärta

Haft en riktig toppenhelg med älskling och fina vänner. Bott på hotel, festat, varit på yran, ätit på donken och bara njutit av att vara borta ett tag. Men två dygn räcker gott och väl att vara ifrån mitt älskade lilla hjärta.



En riktig mysmorgon blev det idag...


Och inget att glömma, det var morsdag igår och mamma har varit hundvakt åt E hela helgen så passade på att köpa en present i Umeå. En bodymist och bodylotion med mangolukt. Kändes somrig och fräscht! Några rosor på det och mamma verkade glad! ❤️

RSS 2.0