Jag trodde jag hade gråtit färdigt...

...men icke det... Mamma såg en film när jag kom hem från jobbet som rev upp många minnen och öppnade tårkanalen så den flödade. Gick direkt ut med Eddie efter filmen och lät tårarna fortsätta rinna, hur kan man ens älska någon så mycket som jag älskar dig? Framför allt, hur kommer jag någonsin kunna gå vidare om det är såhär lätt att riva upp ett gammalt sår? Du saknas i mitt liv varje dag även om vi pratar som vänner nu. Din närhet är som en sällsynt diamant och jag har hört att tjejer gillar diamanter, i alla fall jag... Förhoppningsvis finns det fler sällsynta diamanter här i världen, för jag behöver en sån, en sån som du.


Jag bara älskar det här bordet!

Jag berättade ju tidigare att jag hittade ett bord i farmors källare som jag bara var tvungen att ha. Jag bara älskar det!!! Så himla finr och jag hoppas verkligen det passar ihop med min blivande soffa. Sen om jag målar det eller inte det återstår att se. Tänkte prova ställa in det i lägenheten innan jag bestämmer mig. Så himla fint, unikt och målar man det vitt blir det ju nästan modernt också.


Måndag 17 Oktober 2016

Måste bara börja med att ge mig själv en stor guldstjärna faktiskt, för första gången på väldigt länge känner jag mig nöjd med min ridning efter ett ridpass. Idag och igår har vi tränat för AM och känslorna har varit lite blandade, Bisse har varit jättefin men samtidigt väldigt slamsig, man kan nästan inte göra en övning två gånger för andra gången tror han att han kan själv och bara kör sitt eget race. Blir sjukt svårt då och det känns så skönt när AM säger att han bara är ambitiös och att han inte gör det för att vara dum även om det känns som att han bara leker med mig ibland.

Jag fick mycket beröm för min ridning, att jag är duktig på att hålla lugnet och bara sitta stilla när han ger sig iväg och kastar upp huvudet. Ibland måste jag ju ta i honom och stanna för att han ska komma ner på jorden igen, men oftast går det lösa på annat sätt. Fick tipset av AM att tänka bogen in och sätta honom i arbete, inte bara rida rakt fram. Blir lätt att man bara släpper allt och åker med när han blir sådär och nu känns det lite som han har lärt sig att man kan komma undan om man gör så. Men vi ska nog även kolla honom i munnen för det blir mest dramatiskt när jag vill ta i vänstertygeln, han har alltid varit lite "stelare" åt vänster men inte såhär. Annars känns han väldigt fin och fräsch.

Dags att höja mål och krav! Dom här dagarna har jag fått hjälp med mycket, framför allt bakdelsvändningarna, genom att endast mjukna lite i yttertygeln så funkade dom riktigt bra, han har ju fortfarande lite jobbigt att sätta sig och korta steget men ändå behålla aktiviteten, men det kommer! Vi tittade mycket på formen som vanligt då det är våran största svaghet, att han ska komma fram till kontakten och acceptera stödet. Det är så svååååårt!!!! Speciellt nu när jag faktiskt börjar ha honom i handen att jag inte håller honom för kort så att man häver rörelserna i framdelen.

Det mer nya var att börja med skolorna, öppna och sluta. Vi började på raka spår och rida bogen in och sedan gick vi in på volt och red bogen in, även lite tagen bakdel. Vilket gick förvånadsvärt bra! Små och fina hjälper och han gjorde det bra! Sedan idag provade vi öppna och sluta efter väggen. Först gjorde jag en högeröppna och AM frågade mig vad jag trodde att jag skulle få för poäng på den. Jag svarade 6,5 för att jag tyckte den var bra och jämn, men vi har ju typ aldrig ridit en öppna så jag tänkte väl att det kan bli mycket bättre. Men AM sa att hon skulle sätta en 8:a på den!!! Vi alla blev nog förvånade över hur bra den faktiskt var. Vänster är dock otroligt mycket svårare... Fick inte alls igenom vänstersidan och han föll mot innerskänkeln, men jag var ändå så nöjd över hur bra han faktiskt gjorde det!

Så slutsatsen är att vi ska börja träna mot MSVC nu, börja rida skolor och fortsätta stärka honom i formen och när jag har honom stadig även prova lite åt samling för att han ska börja sätta sig lite, men bara lite och korta sekvenser. Känns så himla kul inför framtiden även om allt känns väldigt svårt nu. Bara att vrida om mina händer så tummen är högsta punkt och sluta handen om tygeln efter att ha ridit med cykelstyre hela mitt liv är nog svårt. Tur världens bästa AM kommer hit och tjatar på oss med jämna mellanrum.


Lördag 15 Oktober 2016

Torsdagsträningen har jag glömt skriva om, men den gick över förväntan, Bisse var riktigt fin och jag känner faktiskt att det här kommer vara nyttigt för oss. Rider ju i LA-MSVC grupp och från början när vi fick veta vad vi skulle göra tänkte jag bara hur ska det här gå... Men han gjorde det och riktigt bra faktiskt! Vi flyttade undan skänken i både trav och galopp, red volter och förvänd galopp. Samtidigt som jag skulle dämpa honom i takten och samtidigt rida upp honom i formen lite. Sååå svårt men härligkänsla när det funkade!

Igår hade vi invigning av stationen på kågevägen för att nu är vi Circle K på riktigt! Jobbade 9-18 och stod mest ute och lät folk snurra på vårt lyckohjul. Lyckad dag och många glada och trevliga kunder. :)

Idag är det lördag och jag och mamma åkte till rusta innan lunch för att titta på gardiner som vi sett i reklambladet men det var inget för mig. Jag har ju glömt berätta kom jag på... Men den första december flyttar jag hemifrån!!! Jag hittade i alla fallen jättefin ljusstake som jag fick av mamma. ❤️

Sen åkte vi för att byta däck på bilarna och gissa vem som nu kan byta däck, joo jag! Bytte helt själv på alla däck förutom det första när dom skulle visa hur man gjorde. Känner mig sjukt stolt faktiskt! Efter det blev det fika uppe hos mormor och morfar innan vi åkte tillbaka till farmor där vi förvarar däcken vi inte använder.

Medan mamma och Tim bar däck hos farmor så kollade jag runt i hennes källare och hittade världens finaste bord!!! Perfekt som soffbord och sjukt fint om man målar det vitt, så jag plockade med mig det hem. Tycker om det mer och mer varje gång jag ser det här hemma i mitt rum nu, börjar nästan gilla det i den färgen, även om jag bara vill ha ljusa färger i mitt vardagsrum. Är ju ett tag kvar så jag hinner fundera.

Imorgon kommer AM igen och ännu mer dressyrtrim för Bissebus, så nu ska jag släcka ner och sova så jag orkar rida imorgon. Vilket inte lär vara några problem när världens bästa AM kommer hit och drillar oss sön-mån!


Torsdag 13 Oktober 2016

Jag kände mig verkligen duktig igår, även fast jag sov rätt länge så hann jag med mycket. Gick broarna runt med Eddie, exakt 4km visade Runkeeper. Blev bra längd på promenaden för han hade gått 2,5km i skogen med mamma på morgonen. Han får fortfarande bar gå som längst 5km typ varannan dag och övriga promenader kortare.

Reklamerade även ett par jeans som jag hade köpt som släppte i en söm innan jag ens tvättat dom. Så jag fick ett par nya, hoppas dom håller för jag älskar dom. Super flex från Bikbok i en mörkblå färg, me like!

Sen hela kvällen städade jag mitt rum, det har jag inte gjort sen jag var med Mattias så jag kan säga att det behövdes... Är nästan helt klar, har ganska mycket grejer på skrivbordet som jag inge vet vars jag ska lägga undan dom. Borde städa alla lådor i skrivbordet så jag bara har grejer som jag använder. För just nu är lådorna fulla men jag använder inget i lådorna, hehe...

Ikväll är det äntligen dags för första veckoträningen i dressyr för privatryttare, har varit hoppträningar i flera år och nu äntligen är det dressyr. Jag hamnade i LA-MSVC gruppen så Bisse kommer få jobba stenhårt i vinter tror jag. Lite över vår utbildningståndpunkt men vi kanske måste börja steppa upp träningen lite nu så det blir bra.

Nu på dagen har jag bara tagit det lugnt legat i sängen och tittat på youtube med min trogna följeslagare Eddie. ❤️


Helgens tävling

I helgen var det tävling på hemmaklubben, vilket ni kanske såg på bilderna i förra inlägget. Är så otroligt nöjd såhär i efterhan när jag sett filmerna och läst protokollen. Lördag säger jag bara wow, allt stämde även om jag önskat att han var lite mer kvick, han blir lite som tuggummi när han går som bäst för att han tycker att ser ät så jobbigt. Men han blir samtidigt så fin när jag måste rida lite mer med benen och inte bara åka med som när han går av sig själv. Känslan var inte på topp under söndagen men ändå väldigt godkända procent. Han var faktiskt finast på film när det kändes som sämst och det var i LA:4.

Vi blev i alla fall placerade i både LB:2 och LB:3, på lördagen kom vi på plats 2 av 27!!! Kändes helt sjukt samtidigt när det var så många andra bra med i klassen också. Söndag kom vi på plats 5 av 17 startande, men här var ju känslan sämre också. Fick många kommentarer om att han är en fin häst och att jag ska träna på längningarna och förvända mer. Så fortsatt träning med tempoväxlingar för att träna påskjutet och mer halvhalter för att han ska komma upp mer i formen och sätta sig mer på bakdelen. Sedan bakdelsvändningarna har vi ju aldrig tränat på så det är ett måste, haha.

Imorgon börjar äntligen veckoträningar i dressyr, varannan vecka för Hanna och Petra. Ska bli kul, sen kommer ju AM på söndag och måndag igen. Hårdträning för Bissebus!

För er som vill se på filmer få kan ni gå in på min kanal på youtube, sök på "Tove Söderström" eller klicka HÄR! Har lagt ut alla klasser, LB:2 , LB:3 och LA:4!

 

Foto Anneli Jonsson


Kanelbullens dag

Hejhej vill jag säga, jobbade några timmar idag vid lunch och vi har bakat massor med bullar idag. Luktade sjukt gott i hela butiken må jag säga, nybakat hela tiden och hur hungrig blir man inte då? En kanelbulle slank ner i alla fall, alldeles nygräddad och fortfarande varm, mums!

Efter jobbet kom jag hem till finaste lilleman och sedan hämtade vi halta Nelly då jag skulle få röra på hennes fina pärla då hon inte skälv bör rida. Sjukt kul att sitta på någon ny häst men jag kände mig som världens nybörjare, haha... Tur Nelly kunde guida mig genom ridpasset och att Bea är snällast i världen. Jag tror jag kommer ha träningsvärk imorgon faktiskt, hehe... Men tack för förtroendet Nelly för att jag fick prova din guldklimp!


L O V E


RSS 2.0