Han är fantastisk!

Bisse har levererat nu i två dagar för AM, han slutar seriöst aldrig förvåna mig! Nu ska vi lägga upp träningen ännu ett snäpp och träna stenhårt i vinter, jag längtar just mycket till vad framtiden har att bjuda på. :D





Hästhelg

Vilken hästhelg detta har varit och jag klagar inte direkt! Fredag var det vilodag för mig men det var även 3år sedan världens finaste ängel fick galoppera vidare till dom evigt gröna ängarna, saknar henne så otroligt mycket...

Igår däremot klav jag upp tidigt och gjorde stallet och red Bisse på morgonen. Inget höjdarpass då B var spänd som en fiolsträng, travade mest bara luft och försökte skala av mig på en gran... Suck! Som tur var gav han med sig på hemvägen och kunde äntligen slappna av och röra sig som vanligt. 

På eftermiddagen åkte jag, Josse, Amme och Linnea till Umeå för att kika på elithoppning, Wolkswagen Grand Prix! Härlig inspiration av att titta på fina hästar och fin ridning. Blev även besök på Donken och Hööks, så lilla E fick sig ett vintertäcke när det ändå var 15% rabatt! :)

Idag var det äntligen dags för dressyrkurs!! Har inte tränat/ridit för någon med Bisse sen i mars så var faktiskt lite nervös när jag skulle rida för AM idag. Men Bisse skötte sig exemplariskt och jag svävar på moln såhär i efterhand. Känslan var riktigt bra och AM tyckte att han var riktigt fin, men efter jag tittat på filmerna känns det rent ut sagt SUPER!!! Jag kan äntligen börja rida och inte bara åka, all väntan på att han ska stärka och ändra sig har äntligen börjat ge resultat. Fått så otroligt många tips på hur jag ska ta honom vidare nu. Längtar tills imorgon då vi ska rida ännu ett pass och jag hoppas verkligen han kan leverera ett bra pass även imorgon.





Saknaden är för stor för att kunna beskriva, finaste Baronessa...

Onsdag och hoppning

Hör och häpna, jag har hoppat två dagar i rad nu! Igår hoppade jag RS hästen Max på ridlektionen och idag har jag hoppat Vardo. Jag förvånar mig själv hela tiden, känslan sitter fortfarande kvar sen den tiden när jag hoppade varje vecka och Vardo är en himla bra häst att få tillbaka förtroendet på. Han kanske inte är den mest försiktiga hästen men han är himla klok och man känner verkligen när man gör rätt och fel. Alla tjatar på mig om att tävla på hemmatävlingen nästa månad och jag blir mer och mer sugen på att starta en klass faktiskt, vore faktiskt lite kul! :D

Annars har jag bara tagit det lugnt idag, vann stort över Mattias i monopol och det kändes faktiskt bra att han fick sura lite, han som alltid tror att han vet och kan allt bäst. Fick även känningar av urinvägsinfektion innan jag skulle gå ut med E, hoppas bara det var tillfälligt...




Veckans om var och denna vecka i hästväg

Bisse har haft en liten lugn vecka förra veckan. Anna kikade ju på honom i tisdags sen fick han ta det lugn med nytt stretchingschema. Satt i alla fall upp idag igen och han var inte alls rolig till en början, springig, spänd och rädd för allt och lyssnade inte alls speciellt mycket på mig. Brukar alltid jogga fram utan krav, att han får springa lite som han vill men det fick han inte göra speciellt länge idag. Ruskade tag i honom och sen var det noll tolerans! Tillslut blev han rätt fin faktiskt, sökte sig fram till bettet i en lång och låg form på slutet och då gav jag mig för att skritta av en lång sväng. 

När Bisse har tagit det lugnt har jag ridit Vardo lite mer. Hoppade honom för Erica i onsdags, lägg märke till att jag skrev hoppade. ;) Haha, men det gick faktiskt bra, över förväntan. Har skuttat lite på honom tidigare men inte alls på samma sätt som i onsdags så jag var nöjd och det verkade som Evve och Erica var det också.

Torsdag red jag ut med Emilia barbacka i skritt och trav, Vardo var huuur fin som helst, jag bara satt där! Haha. Han tyckte nog det var skönt att komma ut en sväng utan några krav. Ridit han barbacka två gånger nu och han jobbar på ett helt annat sätt då. Lär bli fler sånna pass!

Fredag drog jag och mamma in honom på ridhuset, inget toppenpass men ändå inte katastrof. La mycket fokus på den lätta kontakten mellan handen och bettet, han bjuder gärna in till att man ska hålla lite hårdare i honom pga hans otroligt dåliga balans, men det har blivit sjukt mycket bättre! Förut stannade han så fort man gjorde en överstrykning eller om man lättade i innerhanden för att klappa honom. Eller om man försökte ta tillbaka honom så drog han en ut sadeln, så en hel del framsteg ändå!

Lördag blev det en spontan trip till Sandgärdan för dressyrtävling. Startade LB:2 med Vardo och jag hade en rätt dålig känsla faktiskt... Han stod emot hela travmomenten och satt inte alls ihop i övergångarna. Blev väldigt chockad när jag fick procenten 63,50% och slutade på plats 4 av 12 just utanför placering. Tittade på filmen när jag väl kommit hem och det såg faktiskt hel okej ut, men känslan var över tygel, sänkt rygg och långsamma bakben. Haha... Som grädden på moset stod han emot för skänkeln och kändes som ett segt tuggummi i munnen.

Imorgon blir det hoppning på RS häst, sen på onsdag ska jag hoppa Vardo igen. Sen lördag ska jag rida Bisse och sen på söndag och måndag är det äntligen dags för kurs!!!! Jag ska rida Bisse för Ann-Margreth, har inte ridit för någon med honom sen jag red för henne innan vi upptäckte Bisses hovbensfraktur. Så det ska bli sjukt kul, längtar riktigt mycket! :)

 

Eddie





Min torsdag i bilder







Höst och häst

Full rulle idag, klev upp "tidigt" och red Bisse innan lunch då Anna Dahlberg kom och skulle kika på honom. Det var riktigt kul för hon tyckte han såg jämn och fin ut i musklerna, men lite sne och någon spänning här och där. Nu ska han få en lugn vecka och sen börjar vi träna som vanligt igen tillsammans med stretchövningar som vi fick!

Eftersom Bisse ska ta det lugn så ska han inte hoppa med Moa för Erica imorgon, så istället ska jag hoppa Vardo! Vet inte riktigt vad som flugit i mig men det ska bli kul! Har dessutom lite spontant anmält oss till LB:2 i Sandgärdan på lördag, haha... Spontanare när det är som bäst. :D

Har dessutom hunnit med att rida ut på Eloise med Josse och Schatz innan middagen. Riktigt mysigt! Har även hållit Amme sällskap medan hon red Caramell och tillslut tvingade hon även upp mig en sväng, kändes annorlunda men väldigt trevlig häst!

Som pricken över i:et på en hästig dag så har jag fått en spark just ovanför knäet, blå och svullen, det hade kunnat vara värre. Hästar är levande djur och det kan hända vem som helst, när som helst. Hoppas jag inte blir allt för mör kommande dagar. ;)





Måste bjuda på en Eddie bild också, lillen har börjat kunna sitta fint... 

ATM




Alltså TACK!!

Jag vet inte var jag ska börja, finns inga ord förutom TACK!! Jag har fått så himla många fina kommentarer om min ridning i helgen och att jag förtjärnade mer poäng osv. Jag har sjukt dåligt självförtroende, har lätt för att peppa andra men inte mig själv. Fast den här helgen har gett mig en riktigt skjuts och det är tack vare era fina ord. Även om det kanske inte märks att jag tar åt mig det ni säger så värmer det så fruktansvärt mycket inne i mig. Jag är faktiskt väldigt nöjd över min egen prestation och med era fina ord känns det verkligen som ett kvitto på att jag har bra ridning. Jag behövde det här, tusen tack!!

Foto: Josefin Carlsson

Gårdagens dressyrtävling

Ofta på tävling känner jag att jag tappar känslan lite, glömmer liksom bort att rida, hästarna spänner till och det känns inte helt hundra. Men igår var det andra puckar, två felfria program och två mycket fina hästar. Jag är till och med nöjd över min egna ridning vilket jag aldrig brukar vara, klandrar alltid mig själv.

Först ut var Vardo som inte hade dom bästa förutsättningarna, hade absolut inga krav på honom och han dansade på framridningen! Så himla fin han var alltså, så fin har han inte varit på flera veckor. Inne på banan kröp han upp lite i formen men gjorde det jag bad om. Han är ju fortfarande väldigt svag och har börjat bära sig på ett helt annat sätt, men domaren tyckte han gick för mycket bakom lod vilket drog ner poängen rätt mycket, tycker ändå han förtjärnade mer än 57% då han gick stadigt och gjorde ett felfritt program. Han slutade på plats 16 av 28 startande.

Startade Bisse två timmar senare, på framridningen hade han räven bakom örat, gick lite mot skänkeln och var rädd för allt runt omkring. Släppte mer och mer ju längre tiden gick och inne på banan var han riktigt bra! Han gjorde allt jag bad om och dansade fram genom programmet, vilken känsla alltså! Han är så himla fin när han ger med sig och går av sig själv. Jag var nöjd med allt, exakt allt! Domaren tyckte dock att även han kröp mycket bakom lod och vi fick endast 61,5%... Himla tråkigt att domaren dömmer lågt när det äntligen går bra. Hade varit kul att se vad han hade kunnat få för poäng när han är som bäst. Ändå slutade vi på plats 7 av 28 som sista placerad, så en vit rosett fick följa med oss hem. Han följer sin trend med minst en rosett med sig hem från varje tävling, han slutar aldrig förvåna mig.

Det här är en bedömningssport och procenten är bara en siffra, nog hade det varit kul med högre poäng men jag är så himla nöjd över våran insats ändå. Jag har så himla tur som får rida och tävla dom här två superfina pojkarna. I höst ska vi jobba vidare på styrkan, när dom blivit starkare kan man börja plocka upp dom mer i formen och rida dom mer bakifrån och fram. Bisse kommer bli grym när han blir stadigare i den högre formen, han tappar fortfarande takten och balansen hemma, men när den sitter, wow säger jag bara. Jag är peppad på framtiden! :D

Tycker synd om er som läser detta på mobilen, lång text, men nu ska jag bjuda på lite fina bilder som jag hunnit få. Fler lär nog dyka upp eftersom! 

Vardo DH Z
 
 
British Bliss - Foto: Fanny Nilsson
 

Dagen före tävling

"Går det dåligt dagen före tävling, så går det bra på tävlingen. Går det bra dagen före tävling, så går det dåligt på tävlingen."

Man kan ju nästan hoppas att det stämmer imorgon i alla fall... Började dagen med att fånga Vardo i fel hage... Han hade rymt in till Honey för andra dagen i rad? Han brukar aldrig göra något sånt... Men Honey är inte den snällaste mot andra hästar så Vardo har fått smaka på några smällar, han var inte helt hundra när jag longerade honom så lät honom så. Evve och hennes mamma kikade på honom senare och då såg han bra ut. Så håller tummarna att han inte blivit stelare till imorgon, skulle vara kul att starta två hästar.

Bisse var i alla fall okej, het men samtidigt bekväm. Till en början var han rätt spring och när jag tog ihop honom mer så vart han tjurig, skithäst. Fick några riktigt fina fattningar, men även några katastrofala när han bara studsade på stället. Det kan gå hur som imorgon... Håller tummarna att han kan visa upp lite av sin fina sida i alla fall.

Bisse fick sig en dusch och ett regntäcke på innan han fick gå ut i hagen igen, som tur var då han rullade det första han gjorde när han kom ut. 








Jag vill åka dit i år igen...

Bästa och roligaste tävlingshelgen någonsin... Bisse gick bra och det gav två rosetter av två möjliga! Vill så gärna åka dit i år igen men det är mycket som kostar nu... Hade varit himla kul att åka på ett meeting i år i alla fall.








Startlistan inför lördag är publicerad





Vilken stjärna!

Idag var han den där drömhästen jag alltid önskat mig, lätt och kvick för hjälperna, positiv till arbete och världens snällaste på marken. Vem hade kunnat tro att det skulle bli såhär bra? Peppar peppar men det känns som att vi är på G på riktigt nu, tagga tävling på lördag! 😍




Två stall avklarade, två stall kvar




Powernap




Eddie vill också ha bling bling✨



Bra kväll

Det känns helt okej med halsont efter ett riktigt bra ridpass på Vardo ikväll. En kopp te, youtube klipp och en utslagen mysig hund bredvid får toppa kvällen. Bara älsklingen som saknas nu, kom hem! 




Nytt till hästgarderoben




Eddie börjar vara stor nu☺️






























Och en bild från idag... 😍



Jag saknar min prins...


RSS 2.0