Ledig

Jag bara njuuuter av att vara ledig, Eddie sover som en stock i soffan medan jag sitter och knappar på datorn som jag inte suttit vid på evigheter. Blir så sällan när man kan surfa på mobilen. Passade på att fräscha upp bloggens design lite också, var ett tag sedan nu, hehe.

Har varit väldigt dålig på att använda kameran också, vill kunna bjuda er på finare bilder än mobilbilder men det går lite trögt tyvärr. Ska försöka ta mig i kragen någon dag, kanske i helgen och fixa lite bilder på både hund och häst. Kanske ska bli mitt nyårslöfte att bli mer aktiv på bloggen med både mer text och bilder.

Julen är i alla fall över för i år och mina julklappar blev två par ridbyxor, en eltandborste, sängkläder och pengar typ. För pengarna köpte jag faktiskt nya ridskor och chaps för igår hos Andrea när jag och mamma var dit. I brunt läder dessutom. Hoppsadeln är ju brun och jag har allt annat i svart så tänkte att jag kunde invenstera något i en annan färg. Men vi får se om jag behåller dom eller inte, chapsen var gränsfall stora för mina smala ben, trots det var storlek XS... Ska prova vandra runt med dom här hemma lite mer innan jag bestämmer mig.

Ikväll blir det nyårs middag med familjen, eftersom både jag och mamma jobbar imorgon på riktiga nyår så tänkte vi lyxa till det med plankstek ikväll, jag klagar inte! Men innan det ska jag på hemligt uppdrag och leka tomte, haha, det är inte så spännande som det låter men, kanske avslöjar med en bild senare när jag lekt klart. ;)

 

Min finaste myskille❤️





Juldagen

Tanken var att inviga mina nya ridbyxor idag men varken jag eller B uppskattade vädret idag... Så istället för att rida tog jag in honom och gav honom en ordentlig borstning och smörjde alla tränsen medan han fick stå inne och tugga lite hö. Hittade även en liten julklapp från Moa på tränshängarna, något som verkligen fick mungiporna att mjukna efter en tung dag, tack!<3

Älskar verkligen mina nya ridbyxor, färgen är sååå fin!! 






Bra dag

Uteritt barbacka på världens finaste Bissebus med sällskap av Karro/Lucky och Lina/Roddy. Bisse skötte sig superbra och var riktigt nöjd med att få komma ut barbacka, frustade hela tiden! :')

Ikväll har vi kört julklappsspelet med kusinerna och tillslut hade vi typ allt vi ville ha när spelet var slut! Mattias vann en selfiestick, haha, lite kul ändå! Jag vann en ljusslinga och en maskara, min är typ slut så det var bra! 

Nu ska jag äntligen få sova efter en hel kväll med onyktra personer som chaufför, imorgon blir det en sväng till stallet innan lunch för att se på när julgrisarna och dess ägare ska hoppa, ska även prova sitta på Lucky, spännande!




Två år.

Tiden går så himla fort men samtidigt så långsamt, känns som att det var en evighet sedan men samtidigt känns två år mycket... Men idag är det hela två år sedan min soulmate lämnade gjorden, hon passade mig så himla bra... Världens finaste Wendy!

Vi kämpade med hältor och frågetecken väldigt länge och tillslut fick vi veta att hon hade en kronisk inflammation i vänster bakknä... Hon skulle mest troligt inte svara på behandling vilket hon inte gjorde och blev därmed utdömd... Jag har aldrig känt en sån lättnad av att få ett sådant beslut, men hon hade lidit så länge... Hon ville alltid göra rätt och älskade att arbeta vilket gjorde att hon avbelastade v.bak hela tiden så hon istället visade hältor på andra ställen när hon väl visade något, om hon visade något. Jag kommer sakna henne hela mitt liv, hon var speciell på alla sett...

Hoppas du har det bäst där du är nu, fina underbara W. ❤️















Bilder från Luciashowen

Foto: Lotta Höglund






Man ska aldrig ropa hej förtidigt...

Gårdagen var en sååå bra dag, somnar med lite magvärk och vaknar fyra timmar senare med magkramper... Ätit värktabletter och tömt magen framifrån, hoppas verkligen det ger med sig snart... Vad har jag gjort för att förtjäna det här? 😔

En riktig stjärna!

Idag var en sån dag när man förstår varför man fortsätter med ridningen fast det känns som det mest bara är motgångar hela tiden. Bisse var en dröm idag, förväntade mig en bomb eftersom jag rakade honom igår men vi skrittade på lång tygel ut från gården, träffade fem stycken rådjur, två gånger dessutom! Han frös fast första gången vi såg dom men när dom sprang iväg knallade han på framåt som om inget hade hänt. Red tre varv runt udden, han var jättetrevlig redan från början, lite stark första galoppen men tog ner honom till skritt och gjorde en ny galoppfattning, WOW! Bärig, jättelätt i handen och supertrevligt samlat tempo! Han frustade massor och vädret var på topp, jag kunde inte sluta le! Efter man galopperat honom så brukar han jämt bli springig i traven efteråt, men inte idag trots det var på hemvägen vilade han på steget med lagomt påskjut, jag bara njöt av att bara kunna åka utan att behöva bromsa hela tiden, gjorde överstrykningar med båda tyglarna och han låg kvar hela tiden och bara väntade på mina hjälper. En helt ny häst är vad han är och världens finaste dessutom! ❤️


Kolla bara så snäll och tillfreds han ser ut i blicken!


Stallet från rakbanan, ridbanan ser ni till höger framför ladan på första bilden sen så är Bisses lösdrift i skogsdungen till vänster om stallet, vi stortrivs här!



Ont i hela kroppen

Jag känner mig nästan bakis idag... Luciashowen igår tog slut på mig... Idag har jag ont i hela kroppen och förkyldningen tränger sig på igen, i morse hade jag ingen röst när Mattias åkte på jobbet... Huvudet värker och värk i käken på det... Ååh... Skulle egentligen rida Bisse idag men gör jag det kommer jag aldrig orka jobba ikväll till 23... Ska lägga huvudet på kudden och blunda en stund innan jag tar tag i dagen. Skulle helst bara vilka dra täcket över huvudet idag och vakna upp imorgon istället...

Hästarna skötte sig exemplariskt!

Himlen var rosa

Istället för att sväva på rosa moln, så svävade vi fram i skogen under rosa moln! ☺️




Fredag

Idag tog vi en lååång sovmorgon och nu myser vi i soffan innan jag ska ta och åka till stallet och rida ut i den nya snön som kom igår ikväll. Sen hade jag tänkt sova en stund innan jag jobbar kväll, sen hem och sova igen innan genrep imorgon inför luciashowen på söndag! Passar på att njuta av den lilla lugna stund jag får!





Onsdag

Jobb, stall, naken häst, slaktat täcke, bra ridpass, julmys, klubbkväll på royal, nytt täcke till Eddie, myskväll och Big Brother med världens finaste pojkvän, det är min onsdag!












Slut för idag

Fantastiskt skönt att sluta jobba 12, man har ju verkligen hela dagen framför sig när man slutat. Jobbar 7-12 måndag till fredag i veckan, alldeles lagomt tycker jag!

Lilla E har fått vara ensam hemma i två och en halv timme då mamma började 10, blir hårdträning för lilleman nu. Han har ju inte fått vara ensam efter alla operationer, så vi har helt enkelt fått börja om med vara ensam träningen. Stackars liten som är så mammakär... Sjukt glad blev han när jag kom hem i alla fall!

Ikväll har vi först möte med Utbildningssektionen sen har jag dressyr 20:30 ikväll... Blir snabba puckar hem, duscha och sova så jag orkar stiga upp imorgon! 

Nu ska jag ut en sväng med E hade jag tänkt sen ska vi bara ligga i soffan fram till kvällen hade jag tänkt. Dock måste vi köra hans rehab med cavaletti och massage först! Eddies bommar är i alla fall betydligt lättare än hästarnas, haha! :'D




RSS 2.0