Uteritt i onsdags

Jag har en rätt tung period nu, känner mig ganska nere och svag. Tror det beror mycket på min förkyldning, den tar kål på mig... Sen i onsdags var det två år sen Nessa for och allt är bara allmänt tungt.

Jag var och red Bisse i onsdags, red ut en sväng när jag ändå var där när det fortfarande var ljust och sol ute, mamma följde med och promenerade och tog lite bilder på oss, det var verkligen jättehärligt! Bisse har varit rätt spänd och springig ibland när man ridit ut men i onsdags var han så fruktansvärt fin, han var lite springig i början men det var jag nogrann att han lyssnade tillbaka direkt med små förhållningar och efter en halvhalt spände han av direkt och han var så himla ridbar och fin. Kunde växla tempot både fram och tillbaka utan att han spände till, blev stark eller gick upp i formen, det var så himla kul!

Jag fick verkligen känna på hans kvalitér också, allt påskjut kom bakifrån och han var så himla luftig och lätt, jag säger bara att dressyrmupparna får passa sig när han har växt klart och blivit stark, är han såhär bra nu när han fortfarande är såhär valpig så vet jag inte var han kommer att sluta! :D

Den här uteritten var precis vad jag behövde, nya batterier!

 

Bilder från Kågedalen!

Foto: Maja Jonsson

 

Världens bästa Bissebus!

Igår styrde jag transporten själv utan vuxen för första gången på tävling. Hade med mig Nelly och Klara som stöd som tur var då det var lite nervöst till en början! Men Bisse gick på transporten själv och vi kom till Kågedalen helskinnade allihopa! 

Jag var bara anmäld till en klass och vi hade gott om tid på oss så jag gav Bisse hö och vatten innan jag stoppade i mig några mackor, sen var det dags att göra iordning Bus!

På framridningen var allt lite si och så, han var fortfarande irriterad på något även fast jag inte hade pannluggsknopp och bytt pannband... Började fundera om det kan vara tränset eftersom han fortfarande ruskade på huvudet även fast vi bara gick med honom och han reagerade inte när Moa red med det andra PS-tränset i veckan. Svårt att säga. Han var ändå helt okej vad det gäller ridmässigt, jag är fortfarande lite sjuk och motivationen var inte på topp men jag kämpade på! 

På förbanan var Bisse galen, haha, allt var läskigt och han drog till och med iväg någon gång... Men som tur fick vi vara där rätt länge och han hann tagga ner innan det var dags att rida runt banan och jag valde att skritta honom runt och få honom så avspänd som möjligt, berömde honom hela tiden och tillslut kändes det som han tyckte det var helt okej, inte alls lika brydd om allt runt omkring som han brukar vara.

Vi fick startsignal och jag tänkte hela ritten att jag tar allt som det kommer bara han håller sig i skinnet! Han var faktiskt helt okej den här gången, betydligt mer ridbar inne på banan än han brukar vara och han gick på framåt när jag bad om det och tog förhållningarna när jag ville ta tillbaka. I mellangångarterna tryckte han på riktigt bra bakifrån, han brukar springa mer på fart utan att ta i, men nu kändes det riktigt bra trots jag vet att han kan mer men det kommer med mer styrka! Inga missar och vi skarapade ihop en procent på 63,66 vilket gjorde att vi slutade på en fjärdeplacering bara 2% från vinnaren!

Så himla stolt över honom och nöjd över min egen insats trots kroppen inte är helt hundra. Men nu laddar vi om för Umeå Ryttarförening om fyra veckor, sista tävlingen för i år! :)

 

Film & protokoll





Bilder från tävlingen!

Foto: Nelly Borgström

 

Händer mycket nu!

Som ni vet fick Bissebus grönt ljus från kliniken i måndags för en vecka sen. Vi red igång honom direkt eftersom han aldrig varit halt och det fanns ingen skada på senan eller liknande. Moa red honom tisdag och onsdag, sen fick han vila torsdag och jag red fredag. Snacka om att hästen vilar sig i form, ruskigt fin var han, så lite spontant efteranmälde jag mig till LC:2an hemma i lördags. Hade inga höga förväntningar och vi skrapade ihop 59,82% och inlädde programmet med 6,5 och 7or! Sen i galoppen vart han arg på pannluggsknoppen igen även fast jag flätade löst så resterande delen av programmet låg mest på 5or och någon 6a. Men men, ruskigt nöjd ändå då han bara blivit riden tre gånger på tre veckor! :)

Laget vann andra omgången i division 2, var tyvärr inte med denna gång men ändå, himla kul att det går så bra för våran klubb! Nu är det bara en omgång kvar som går i Umeå om en månad, spännande! :D

Har även dragit på mig en hemsk förkyldning så ligger hemma med älsklingen idag som är ledig. Han bor hos mig nu i en vecka när hans föräldrar är utomlands, himla mysigt måste jag säga. Han hade gärna fått bo här jämt, finns seriöst inget bättre när man kommer hem sent en kväll från stallet, tar en snabbdusch och sen krypa ner i sängen med den man älskar mest av allt, klagar inte! Men som sagt, rusktigt sjuk och jag minns ärligt inte när jag var såhär dålig sist, kunde knappt andas när jag vaknade i morse...

Är även anmäld en klass i Kågedalen nu i helgen, rider bara LB:2, känns väldigt skönt faktiskt. Väldigt enkelt med bara en klass. Hoppas bara jag har blivit friskare och piggnat till innan dess!


Andas ut!

Bisse har varit ner till umeå och besökt kliniken för ultraljud på senan och kolla hälta men prinsen är fri från allt och fick grönt ljus!! Så himla skönt att få sätta igång honom nu igen! Hela dagen har jag känt mig som en spänd fiolsträng och varit så himla nervös när mamma och Moa åkte iväg med honom, men nu kan jag äntligen andas ut och känna att livet tuffar på! :)

Missar tävlingarna hemma i helgen men kanske startar en klass hos grannklubben nästa helg, beror helt och hållet på hur mycket han tappat på två veckor och hur formen känns, han var ju bättre än någonsin efter han vilat tre veckor i somras, återstår att se helt enkelt! :)

 
Foto: Mikaela Frohm

Hatten av för Allen Bartram


18år, felfri och snabbast igår, fyra fel idag på VMet i Normandie, stort!!

Någon som aldrig kommer gå att ersätta.

 

Nu är det officiellt höst!

Första september, sommarhagen nerplockad, solen ligger lågt och träden börjar få härliga höstfärger. Efter middagen tog jag en snabb sväng till Royal för att kolla in deras rea och fick med mig ett par nya bruna ridbyxor för 300kr, kostade vanligtvis hela 1199kr, värt! Hem igen och bytte om innan det var dags för att plocka ner sommarhagen, snabba ryck då det tog ca. en och en halv timme. Hann precis klart när solen försvann helt och satte oss och fikade innan vi lämnade fina Sidbergsliden för i sommar.

Blev en omväg förbi stallet på vägen hem för att titta till Bissebus som verkade lagomt uttråkad av att bara vila och ta det lugnt. Pillerpojken som annars faktiskt var rätt mysig och verkade rätt bra i benet. Håller alla tummar och tår att det ger med sig nu...


Efter motgångar kommer framgångar, efter framgångar kommer motgångar...

Är så himla ledsen över hästarna nu... Efter tävlingen tänkte vi att Bisse skulle få ta det lugnt och bara gå på promenader måndag och tisdag. Oturligt nog trampade han i ett getingbo på tisdagen, han blev helt hysterisk, kom lös och fick massor med getingar efter sig... Han blev stucken på halsen, under magen och på höger bakben vad man kunde se i alla fall. Vi har ju aldrig turen på våran sida så han blev tjock i höger bak, inte halt men ändå tjock, så vi gick på säkra sidan och tog ut veterinären i torsdags och han råder vila i två veckor så stilla som möjligt i fall det skulle vara något som ligger och spökar.

Känns himla tråkigt då vi verkligen är på g nu och det är klubbdressyr i helgen och vi skulle träna för AM på måndag nästa vecka vilket jag aldrig gjort förut. Plus att jag fick avanmäla mig från hemmatävlingen nästa vecka då även andra lagomgången skulle gå. Moa skulle även hoppat för A-tänaren Pontus Westergren i helgen men det blev ju inte heller. Man ska aldrig säga att det börjar gå bra för då får man direkt motgångar efter sig... :(

Jag hoppas verkligen att han är bra på torsdag nästa vecka då han har vilat i två veckor för om han inte tappat allt för mycket kan vi förhoppningsvis starta en klass i Kågedalen den 20 September. Håller alla tummar och tår att han blir bra nu våran fina prins...
 

Ovisade bilder från Lappmarksryttarna...

Foto: Mikaela Frohm

RSS 2.0