❤️
















Umeå Dressyrryttarsällskap

I söndags fick jag och Bisse äntligen åka på vår årsdebut tillsammans. Åh så himla fin han var alltså!! Första tävlingen där vi dessutom åkte bara över dagen utan uppstallning också. Han är ju ganska pillrig och otålig, skulle säga att han har stark adhd om han var människa. Så man blev lite less på honom ett tag att han aldrig kan stå stilla, speciellt när man ska göra i ordning. Däremot gjorde han det faktiskt bättre än vad jag trodde han skulle göra om jag ska vara ärligt, så ett litet pluss får han i alla fall! :)

På framridningen var han en riktigt stjärna inne i deras svala ridhus, han var nästan för ambitiös men bättre det än åt andra hålet. Han gjorde fantastiska förvända galopper så man börjar ju bli lite sugen på att rida LA snart. Måste bara få sidvärts att bli lika bra på banan som ute i skogen och lära in rygga, han ryggar fint när han blir rädd för något och inte vill gå framåt, men han ska ju kunna när man ber om det också. ;)

Dressyrbanan var utomhus i gassande sol så både jag och häst blev rätt tagna av att komma ut från det svala ridhuset. Men förutom att vi båda blev lite mattare så gjorde han ett riktigt bra travprogram och större delar av galoppen var också bra. Men övergångarna i galopp på diagonalerna blev han otroligt slamsig, han har lärt sig att det ska komma en ny galopp där så då fattar han ny direkt när jag mjuknat efter övergången till trav och då blir det inte alltid rätt galopp heller för det är inte på min hjälp. Men men, om vi hade fått 6:or på dom momenten istället för 3 och 4,5 så hade vi kommit trea, det är inte så tokigt!

Men med tre 8:or och ett i övrigt väldigt bra program så landade vi på 66,167% och slutade på en delad femteplats. Riktigt bra tycker jag trots missar och väldigt bra konkurenter! Domaren sa till och med under prisutdelningen att hon aldrig dömt en LB med såhär starkt och jämt startfält. Vann gjorde min klubbkamrat Petra och hennes fina häst Santorini by Parangons på 69,667%, dom gjorde ett rusktigt fint och jämt program så dom förtjänar verkligen den vinsten.

Nu är jag sååå otroligt taggad till Kågedalen faktiskt, nu vet jag vad han har för dagsform men ska ändå gå in med väldigt låga krav och bara ha kul, för det är ju roligt det ska vara. :D


Äntligen passar dom igen!!!

Många av er vet att jag mådde väldigt dåligt i skolan och valde tillslut att hoppa av gymnasiet pga inre stress. Sen dess har jag sakta men säkert börja må bättre och med det mår även kroppen bra och jag har nu gått upp dryga tolv kilo på ett år!!! Jag kallar det självklart får hälsokilon, jag mår bra när min kropp mår bra och ingen har dött av lite kurvor! ;)

Men däremot är det inte lika kul när man har fina dressyrstövlar för fem tusen kronor... Mina XXS vader som var va 28cm i omkrets har nu omkretsen 33cm och det var omöjligt att dra igen dragkedjan, men idag hämtade jag dom äntligen hos Andrea på Wallers Sadelcentrum och dom satt som en smäck efter att hon värmt ut dom! Lycklig i hjärtat blev jag och alldeles lagomt till tävlingen på söndag. Ska bli underbart att få rida i dom igen. :D


Han är allt bra fin den där fyrbenta!

Moa har idag varit borta i fyra dagar och jag har haft Bisse lite för mig själv och jag har lagt fokuset lite mer på dressyren än vad jag brukar inför nästa helg. Jag har blivit lite av den bekväma skogsmänniskan sen vi flyttade till Innervik, inget jag klagar på då både jag och häst trivs bäst där. Bisse får en helt annan bjudning, vågar faktiskt skriva nu att han går av sig själv i skogen. Jag kan nästan bara sitta där och han tar minsta lilla signal, förutom när han ser spöken som stenar, stubbar och svanar, haha...

I lördags fick han vila för jag åkte iväg och fotade Mattias mamma och hennes nya man som gift sig, sen blev jag bjuden på middag och tårta, mycket trevligt. Förväntade mig en tickande bomb i söndags men WOW vad fin han var!! Red först ut runt udden ett varv och sedan red jag lite på ridbanan och kände lite på momenten i programmet vi ska rida till helgen och han gjorde allt, brukar alltid vara något som han ska tjafsa med men icket. Formen är ju alltid ett problem med honom men det får man lägga lite åt sidan om man vill att det andra ska fungera.

Igår red vi bara ut en sväng och idag ska jag ta med honom till ridhuset så ska han få vara med på min lektion istället för någon ridskolehäst. Ska bli spännande, förut gick det inte alls att rida honom på en övning tillsammans med massa andra hästar men han har blivit betydligt starkare och mognat något fruktanvärt sen dess, vi får hålla tummarna att han sköter sig! ;)

Börjar blir nervös och otroligt taggad inför söndag, ska försöka bara se det som en träning då både jag och speciellt Bisse har rätt bra med nerver redan. Tänk om jag kunde plocka med skogen in på banan, då ni! Då skulle man få passa sig för den lilla ponnykorsningen, jag vet att han kan vara otroligt fin men då ska man kunna plocka fram det vid rätt tillfällen också! 

 

Preliminär startlista och 7 dagar kvar

Nu är det bara att ta sig i kragen och åka till stallet för att träna lite på riktigt och inte bara åka runt i skogen med lång och låg form. Idag åker dressyrsadeln på för nu finns det ingen återvändo längre!




Bästa Moa & Bisse

Så himla stolt över Moa & Bisse på våra hemmatävlingarna i helgen, fyra av fyra möjliga nollor!! Team Innervik och vildhästarna på lösdriften har gjort succé med rosetter från 10/11 starter! Kan säga att det har varit en nervös dressyrryttare som stått på backen hela helgen. :D


Foto: Anneli Jonsson


Lillskrutt❤️




❤️




Rent och fint

Se och njut, för ni lär nog aldrig mer få se mitt rum såhär städat. I två dagars tid har jag slitit ut allt från lådor och hyllor, för att sedan dammsuga och torka rent enda in i vartenda hörn. Såhär rent har det nog aldrig varit sen jag flyttade in i detta rum om jag ska vara ärlig. Men nu ska jag verkligen försöka hålla det städat, brukar aldrig lyckas men jag ska försöka i alla fall. :)








Fyra år...

...sen vi startade vår sista dressyrtävling tillsammans. Jag och världens finaste ponny! ❤️






Hög på livet skulle jag säga

Igår var en smärtsam dag, men nu är det en ny dag! Jobbade ett sjukt bra pass nu till 03:00, väldigt lite folk, två som jobbar vilket innebar att vi hann med saker man inte brukar. Köpte med mig en nybakad bulle och varm choklad till kvällsfika och bläddrar igenom instagram och ser att Maggio precis släppt sin nya skiva på Spotify!!! Och sedan helg på det! Ska bara försöka leva livet och bara lägga energi på positiva grejer i helgen, och umgås med mina käraste då kan detta bli otroligt bra!

Nu ska jag sova till Maggios nya skiva, godnatt! :)




Räven och ponnyn




Valborgshelgen









RSS 2.0