Årsresumé

Kort årsresumé av 2013...
Januari - Wendy hade stått på ridhuset i en månad nu, träningarna började sitta, hittade fler knappar och hon började äntligen gå ordentligt på tygel i alla gångarter.

Februari - Åkte till Luleå för våran första tävling där vi red båda klasserna på 63%! Var på västerbottens ridsportsgala.


Mars - Behandlad båda framkoter, vila & skritt i drygt en månad. Cirruz flyttade till ridskolan! Började övrningsköra.


April - Friskförklarad, vi satte igång henne! Red Cirruz för första gången. Tog fram moppen. SM-guld!


Maj - Kom igång ruskigt bra, hon var helt enkelt bättre än någonsin. Startade i Kågedalen, utgick på egen bergäran. Startade klubbdressyr med bästa känslan någonsin! Var även med me Cirruz! Var på brännbollsyran med fina människor.

Juni - Hoppade ett kryss för första gången, tävlade i Umeå med blandade resultat, betessläpp, red för Anna Baker och fick nya knappar hittade. Skolavslutning och träffade Mattias för första gången på ett halvår. Fyllde 17år! Var på stadsfesten.

Juli - Hon fick en sårskada i hagen, blev en aning stel. Någon vecka senare fick hon sparken på v.bakknä och blev ordentligt halt. Skritt var det som gällde. Sommarjobbade på Rönnskär! Skaffade min iphone 5. Sen vare ju trästocks också! 

Augusti - Fortfarande skritt och lite trav, vi la in galopp i slutet på månaden. Skaffade mig en TV. 10 Augusti 2013, jag älskar dig Mattias!♥

September - Lokal dressyr i kågedalen, gick inge vidare. Klubbdressyr utan en enda miss! Lokal dressyr hemma med fjärdeplacering i LC och en fin häst i LB!

Oktober - Allt rullade på, tills vi kollade upp henne igen, det var inte bra. Besök i Timrå, hittade pålagringar i v.bakknä med kronisk inflamation, behandlades, skritt åter igen. Moppeolyckan.

November - Skritt och återbesök... Dåligt besked. Satt på W´s rygg för sista gången. Hjälpt Olivia litegrann med Sorino.

December - 19 December tog W sina sista andetag. Möte hos rektorn där det blev beslutat att jag ska gå om ett år pga att jag mått så dåligt. Startade Cirruz i glögghoppet med bästa känslan och felfri ritt! Blev årets lucia på klubben och visade även upp Cirruz i nya hästar som my little pony.

Snälla låt 2014 bli ett bättre år...

Dags att hitta gnistan.

Helt sjukt vad jag vill träna... Minns fortfarande känslan från detta pass, ännu en sten lossnade och hon flög fram i galoppen, jag hade hela hästen framför mig och allt kändes så rätt. Hon var inte bara en häst, hon var den perfekta läromästaren för mig. Så mycket hon lärt mig, så många nya känslor som jag inte vetat fanns tidigare. Något som dock gjort mig ännu mer kräsen, det där lilla extra.

Att hitta något som kommer ersätta henne kommer ta tid. Släppa taget och lita på att det blir bra. Känns som jag bara vill att det ska vara där nu, men ändå vet jag att det är en lång väg att gå ännu en gång. Bara det jobbiga kvar, att gå vidare, jag har gjort det förr och då går det att göra igen. En dag ska jag vara där igen, med den gnistan, gäller bara att hitta den.


Thanks for everything.


Älskar dig mer än du anar!


Munsboro Macintosh

Glömt berätta att jag var i stallet i onsdags! Följde med Kajsa dit och hjälpte henne att raka Totte. Gick riktigt bra förutom att han är så sjukt öronskygg så det blev kvar ganska mycket just vid öronen. Sen fotade jag Kajsa lite när hon red och efter hon hade ridit tvingade hon upp mig. Himla kul, red kanske 10min men ändå. Riktigt fin men ganska svag, bra med egen motor osv. En ponny som alla borde ha! :)

Kajsa tog några bilder medans jag red så får väl bjuda på några...
 
Men ursch vad jag har tappat sitsen när jag inte rider lika ofta längre... Sen red jag lätt hela tiden också och då blir den ännu värre, skäms nästan ju. Haha, sen kan jag inte påstå att jag passar i Lamicell hjälmen heller, jag som hade tänkt köpa en sån, tur jag inte gjorde det. :$

26 December 2013

Igår kom finaste hit, vi bara tog det lugnt, följde och hjälpte pappa när han skulle handla, sen på kvällen såg vi bara på film och hade det mysigt. Mattias somnade hur tidigt som helst medans jag såg klart filmen, blev väckt av honom vid 1 då han var pigg och hungrig, haha... Somnade om halv 3...

Blev en rätt tidig morgon då vi åkte med mamma till elgiganten för att köpa en ny filmkamera då min är alldeles prickig... Blev ett bra val och längtar tills jag får inviga den i stallet då det är där den kommer användas mest troligtvis. Sen gick vi även på stan en sväng, blev några välbehövliga saker till mig och Mattias köpte lite nya kläder.

Ikväll har jag varit hos storkusinerna och spelat julklappspelet, vann ett par doftljus och ett ängla spel? Sen fick jag en förpackning med smartis av Johan, mums! :)

Varit sjukt trött hela dagen, haft ont i magen och kroppen för första gången på en vecka typ känns det som... Ska ta och bädda ner mig i sängen och se om jag lyckas somna. Det är väl en av de största svårigheterna jag har, sömnen... Aja, vi ses!

 

Julafton 2013

Nu är julafton 2013 över och den blev riktigt bra faktiskt! Igår hade vi lilla julafton och uppesittarkväll med farmor. Av henne fick jag pengar, hud och duschsaker. Fick även några julklappar av mamma och pappa då pappa jobbade hela dagen idag. Av dom fick jag den älskade Spooks västen som jag drömt om ett bra tag, en mixer som jag kan göra smoothies med och bara plocka loss och ta med om jag ska någon stans, en ljuslykta och en klubbmössa. ;)

När vi skjutsade hem farmor lämnade mamma av mig hos Mattias, bytte julklappar med honom och sov där. Fick en parfym, hud- och duschkräm som luktar jättegott och ett par örhängen. Han själv vart överlycklig av sin present. Sov där tills idag, finns det något bättre än att vakna bredvid den man älskar mest av allt? Nej skulle inte tro det, så dagen började bra! 

Ikväll har vi varit hos kusinerna, träffat tomten, ätit julbord och öppnat de sista julklapparna. Nu fick jag ett par nya Happy Plugs i färgen silver, turkosa ljus som matchar mina gardiner, ett skärp från Bocaj som tyvärr va för litet, Spotify premium ett år till, 500kr till Göteborg, lite mer pengar och två fina lampetter! Har säkert glömt något. Nu är det bara att tagga om till nyårs! :)


Bästa julklappen, nu kan det inte bli så mkt sämre!




Favoritbilder - Baronessa 2012

 

Mitt rum

Fortfarande inte helt klart, ska in med mer kuddar och filtar sen ska det skruvas upp tavlor och hyllor, sen ska det framkallas mer bilder osv. Blir nog bra tillslut! Men såhär ser det ut nu. :)

 

Gula ponnysar!


Snodde en bild av Kajsa från gårdagens avslutning på torsdagsträningarna. Vi hade stafett där vi var RS-ryttarna mot privatryttarna. RS-ryttarna vann såklart, haha, nä men det var jämt där ett tag! Vi körde först 5ggr med "våra" hästar, sen skulle vi byta med andra laget. Jag och Kajsa bytte gul mot gul, alltså att hon tog Cirruz och jag Totte. Himla fin ponny hon har alltså, hade kunnat ta med honom hem!

Kajsa fick sin ponny för ungefär en månad sedan och jag tycker ni ska ta och följa deras utveckling på Kajsas och Nellys blogg! Båda två är grymt duktiga och två av mina vänner i stallet, så kolla in deras blogg i alla fall, de är värda ett besök! :)

Haha Cirruz är fortfarande rosa sen luciashowen, hihihi. My little ponyn har blivit poppis i stallet kan jag lova, varje gång jag gått förbi står någon och tittar på honom, hihi!

Fredag & jullov

Ajajaj... Fixade ryggen i Tisdags, red igår(torsdag) och idag värker ryggen mer än någonsin... Känns som det bara är musklerna som tur är. Legat på spikmattan en stund idag och ska mest troligt bara ta det lugnt till på söndag då jag och Moa ska på upptäcksfärd. Blir spännande!

Sov hos älsklingen inatt och har bara myst med honom hela morgonen/dagen. Behövde verkligen en sån här morgon med honom, kan inte bli så mycket bättre.


Vila i frid.

Igår kväll tog jag ett sista farväl av min fina vän och i morse tog hon sina allra sista andetag. Jag varken gråter eller skrattar längre, är helt tom, samtidigt som jag är oerhört lättad av att veta att hon inte har ont längre. Men nu är det över, bara det jobbigaste kvar... Att gå vidare. Wendy var så speciell på alla sätt, oerhört känslig, samtidigt som hon var väldigt samarbetsvillig och ville alltid vara med. Mockade man hagen fick man inte en sekund i fred. Hon följde alltid efter en som en hund, buffade på en om hon ville ha uppmärksamhet osv. Ett år lite drygt fick jag lära känna henne och inte ens jag själv förstår hur mycket hon lärt mig, tagit mig ut på storhäst banorna, trots allt känns meningslöst att fortsätta kämpa. Jag kan inget annat än att tacka denna häst för allt hon gett mig. Vila i frid finaste Wendy.


#shopping



Lucia show och bästa ponnyn!

Idag var det lucia show, rullat på bra, vissa saker kunde gått lite bättre som strul med musik osv. Av någon anledning hade båda hästarna jag red damp i andra showen, haha... Brukar vara tvärt om för då har de ju varit inne en gång. Lady bockade både när jag satt på och sprang bredvid, sen reste hon sig rätt ordentligt under presentationen i slutet. Cirruz var lite överladdad och slog till med ett bocksprång i galoppfattningen, haha. Dessa ponnyer alltså! Förutom att Cirruz skulle behövt lite mer framridning skötte han sig över förväntan. Han ska han en stooor guldstjärna då han även ryckte in som luciahäst till mig, finaste killen som aldrig varit med förut skötte sig exemplariskt att gå först och stå längst fram själv, fina ponny!!

 

Throwback... ♥



 


Vad är det riktigt som händer?

Hade ett möte idag på skolan om min utbildning, mående och frånvaro... Mest troligt ska vi pausa där jag är nu, gå matematik 2c och fysik med ettorna efter jul och jobba ikapp det jag fått F på och missat. Förhoppningsvis få högre betyg än E. Sen även fortsätta med stöd engelskan så jag får godkänt i åtminstonde engelska 5.

Sedan har jag massa alternativ. Ett är att börja om tvåan då till hösten när ettorna börjar. Vilket känns lite tungt då jag inte alls är sugen på teknikprogrammet just nu, och jag är verkligen inte sugen att börja om på nytt med en helt ny klass osv.

Sen började de prata om folkskola, att jag kunde börja på t.ex. Solvik och gå mer media inriktat då det är lite lägre tempo och man får jobba mer i egen takt. Dock känns det lite jobbigt att pendla till Frostkåge varje dag. Det var i alla fall ett förslag.

Jag bröt ihop rätt ordentligt, bara av tanken börjar jag gråta. Att hamna ett år efter alla mina kompisar känns mest, det är otroligt jobbigt. Jag har svårt att ta mig in i nya grupper så en ny klass kändes mest meningslöst. Sen när man gått halva tiden på gymnasiet känns det rent ut av piss om jag ska gå om ett år. När jag nu har 1,5år kvar blir det helt plötsligt som att börja om ettan igen...

Resten av dagen har bestått av huvudvärk, massor med tårar och sömn. Blir så himla trött av allt. Men mitt i allt vände det. Jag hittade en egen lösning, om det skulle gå skulle jag få en helt annan glöd. Dock finns det en ganska stor jobbig broms i det hela.

Sveriges största ridgymnasium, Strömsholm! Ville söka i nian men kände att jag inte ville flytta hemifrån som 16åring. Men jag fyller 18år i sommar och känner mig mer motiverad att komma bort och få en nystart. Kollat lite på gymnasieprogrammet och det verkar rätt vettigt. Matematik 1a t.ex. känns som man ska kunna det bakvägen. Sen är det bara engelska 5 inte engelska 6, dock lite samhälls osv men det kan man ju leva med och massor med hästkunskap! Men min broms mamma, pappa, storbror, Mattias och alla kompisar... Vet att de skulle stötta mig för att jag ska må bra, men det känns ändå oerhört tungt att inte ha dom i närheten.

Jag har tänkt vidare lite och om det går att söka ska jag göra det. Kommer jag in och får göra ridprovet skulle jag prova och klarar jag det får man väl avgöra det då. Just nu är det de ända som skulle kännas roligt. Vill bara bort från all den hemska matten och fysiken.

- Min lycka, min älskling, mitt allt! ♥

Jag vill ha lov nu...

Jag är så himla knäckt... Skulle kunna ligga i sängen hela dagarna. Sover till 2-3 om ingen ingen väcker mig. En lektion på skolan sen somnar jag typ på bänken. Jag har ingen aptit heller, är vaken sugen eller hungrig, mår bara illa av att titta i kylen... Nej, inte alls kul, vill ha lov nu....

Andra advent

Vaknade bredvid min allra finaste i morse. Ingen kan göra min dag så bra som han gör den, bara av att vakna bredvid honom förändras hela min dag till något helt annat, tänk om man kunnat göra det varenda dag? Vi har mest bara myst och sett på film, jag har sovit en del på dagen då jag är helt knäckt nu för tiden... Sov hela 15 timmar i fredags, inte okej! Hade dessutom sovit längre om inte mamma hade kommit och väckt mig. Längtar till tisdag då jag äntligen får träffa min älskling igen.

Ikväll har jag varit på US möte, blev lite pyssel inför luciashowen och pratat massa som vanligt. Rätt trött nu, ska bli spännande om jag kan somna. Det svåraste på hela dagarna...

Wendy är en levande bomb för tillfället, hon var mest i luften i lördags när jag hade henne. Tur hon håller sig på marken när man leder henne i alla fall, gruvade mig lite när jag skulle ta in henne. Friserade henne lite och pussade på henne innan hon fick gå in i boxen och äta sitt hö. Kommer sakna henne så mycket.

 

Bästa lilla gul!

 

Cirruz var helt enkelt bara bäst igår. Kändes meningslöst på framridningen, han kändes tråkig och sur. Men fick igång honom just innan vi skulle in och hoppa. Väl inne på banan blev han en helt annan häst, pigg och framåt, dock inte helt framme till handen. Men han tvekade inte en enda gång och allt flöt på hur bra så helst! Bästa lilla ponnyn! Vi nollade med bra poäng, red dock en dålig väg och fick avdrag på poängen, men skit samma! Känslan var kung!

Ponny hoppning imorgon!

Imorgon är det dags för det årliga Glögghoppet. Jag ska starta Cirruz en 60cm klass i hopp om att få in ett bra flyt med en bra känsla. Lyckas jag med det kommer jag vara galet nöjd. Första gången på över ett år som jag tävlar hoppning på ponny, sist var med Nessa så det blir spännande!

Igår (torsdag) var första gången jag red honom på typ en månad. Känns som vi glidit ifrån varandra lite då förtroendet inte var på topp som innan. Höll på att smaka grus en gång då han stannade mitt i studsen. Stoppen kommer när man minst anar det. Däremot hoppade vi vattenmatta för första gången och en banan på 70-80, så förhoppningsvis kommer det gå lite bättre imorgon. Ni får hålla tummarna på att vi tar oss runt utan några större bekymmer! :)

 

Det finaste jag vet ❤️




I miss her...

- Ingen kommer någonsin kunna ta din plats i mitt hjärta!

Nedräkningen börjar.

Helt knäckt efter första dagen i skolan efter allt illamående och infektioner. Hoppas jag lyckats nöta in något ändå, fysikprov imorgon... Vågar inte hoppas för mycket, huvva vad jag hatar det här. Snart är halva gymnasietiden över i alla fall! Längtar så grymt mycket till jullovet. 21 dagar kvar till julafton och 87 dagar kvar tills vi åker till Göteborg och Scandinavium!

 

Ingen tvekan...

...jag SKA till brännbollsyran i år igen!!






Nyårsklänning inhandlad!


Känns skönt att ha det bortgjort, får väl se om jag har den på julafton också, känns lite för fin dock. Skorna får vi väl se, orkar jag inte köpa några nya får det väl bli samma som jag hade förra året, sköna och lätta att gå i. Men skulle vara roligare med ett par nya, lite svårt att hitta ett par som jag tycker om som passar mina fötter för ett vettigt pris. :)

RSS 2.0