Kan jag bara då sova...

Slutade jobba 23:15, klockan är nu 02:29 och jag har ännu inte fått någon ro i kroppen... Ledig imorgon men ändå har jag massor med saker att göra, så jag kan inte direkt sova bort dagen heller. Sen är helgen överbokad, vet inte hur jag ska hinna med allt... Ge mig mer timmar på dygnet!!!

Red Bisse "idag" ordentligt för första gången sen han fick en spark på vänstra hasen. Lite stel och bekväm, kanske inte så konstigt med den lårkakan han har. Men svullnanden hade nästan gått ner helt efter att jag ridit med back on track paddarna på bakbenen. Peppar peppar, det är på rätt väg nu!! Han skötte sig i alla fall exemplariskt, jag behövde verkligen ett bra ridpass och det fick jag. Han kan verkligen bjuda på en härlig känsla när han är på rätt humör, finaste hästen!❤️



Nu lättar det äntligen upp!

Eddie hade var i sitt sår efter operationen igår... All energi sögs ut mig... Idag ser det betydligt bättre ut, tog en bild och skickade till Töre där han opererades, dom ringde upp och tyckte det såg fint ut, vilken lättnad!! Även att det går bra att han börjar gå utan bandage nu bara han tar det väldigt försiktigt, puh! Ett steg närmre frisk hund.

Även Bisse blir bättre och bättre, sist jag var där gick jag med honom i 50min och travade honom på lina och han ser sjukt mycket bättre ut nu och det blir bara bättre av rörelse, så vi ska rida honom i alla gångarter hela veckan sen ska jag förhoppningsvis kunna rida för AM söndag och måndag!

Håller alla tummar att allt fortsätter flyta på nu, klarar inte av många fler motgångar nu!





Panik!

Vaknade hos Mattias av en stressad Eddie som höll på att tappa gipset = öppet kliande sår, paniken! På med tratten, av med gipset så inte kanten ska skava mot såret och skrev till mamma att hon skulle ringa när hon vaknade. Nån minut gick och mamma var på G för att hämta oss. 

Nu är klockan 06:52 och vi har precis lagt oss i soffan hemma efter vi lindat om Eddies ben och stoppat en macka i magen på mig själv. Den icke morgonmänniska jag är ska ta och blunda en stund till, förhoppningsvis sitter Eddies bandage kvar när jag vaknar...




Mitt hjärta blöder

Jag är så nere som man kan bli vad det gäller på djurfronten... Bisse har blivit ordentligt sparkad och Eddie läker inte som planerat och hade otroligt med smärta igår... Mitt hjärta slits i tusen bitar av att se djuren lida på det här sättet, det är inte kul nån stans... Jag brukar kunna hantera det när en av dom är skadad, men båda... Det är som att ingen av dom ger någon tröst... När det varit tungt med E har alltid Bisse varit min utväg, jag har alltid blivit på bra humör i stallet... Och när B har varit dålig har E alltid funnits där hemma. Det är ju så nu också men jag mår så dåligt av alla skador nu, mitt hjärta blöder helt enkelt... Jag vill bara dra täcket över huvudet och vakna när allt är bra igen, det finns inte mycket energi kvar nu...




Det gör ont i mammahjärtat

Eddie opererades ju i tisdags, förhoppningsvis hans sista operation. Han har varit rätt hängig dom senaste dagarna och det har gjort så otroligt ont i mammahjärtat... Ingen feber, han äter, bajsar och kissar så mest troligt har han bara lite ont eller är deprimerad för gipset... Vi spenderar massor med timmar i soffan och bara myser. Snart är det över, en sväng till Töre igen på tisdag för nytt gips sen ska vi påbörja rehab igen om två veckor, förhoppningsvis är han fit for fight till sommaren, vi hoppas!❤️








Han gör mig lycklig

Jag riktigt njöt på hästryggen nu ikväll, trodde aldrig att jag skulle lita såhär mycket på Bisse som jag gör nu. Idag red jag en hel uteritt barbacka själv ute i mörkret och han tuffade på som vilken häst som helst med öronen framåt.

Förut var det till och med jobbigt att sitta upp när man skulle rida ut för han kunde bocka iväg så fort man satt foten i stigbygeln. Men nu står han nästan jämt still, kan ta något steg framåt men han gör aldrig något dumt. Tjafsa ute kan han göra någon gång men sjukt mycket bättre i alla lägen har han blivit! Fina Bisse, tycker om honom mer och mer för varje dag!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen hoppa i säng, blir en tidig morgon imorgon...




Dagen innan operation

Imorgon ska Eddie operera sitt högra bakknä... Det är så himla påfrestande att vara ägare under operation även om jag vet att han är i fantastiska händer. Han har ju trots allt redan klarat av två operationer i vänstra knäet. Men det finns ju alltid en risk med att söva dom små liven...

Så idag tar vi vara på tiden tillsammans, vi har tagit oss en sväng till en av Eddies favoritställen, vitberget, sen har vi bara myst massor i soffan nu på morgonen och sen ska han få en ordentlig dusch så han är ren och fin imorgon när vi lämnar in honom.

Nu väntas några tunga veckor till och snart kanske vi kan återgå till ett vanligt liv, jag hoppas detta blir bra nu. ❤️




Ridhuset

Igår var det en heldag på ridhuset för mig. Lastade Bisse på morgonen och tog med honom till ridhuset och lånade en hage där över dagen, han tyckte det var lajbans, det var inte bara en brall han drog. ;)

Amme hade massa aktiviteter får våra yngre hjälpledare på klubben så jag hjälpte henne med det. Ångrar inte en sekund av det, vi hade så himla kul tillsammans med barnen, jag mådde verkligen bra i själen efteråt.

Sen red jag Bisse, inget toppenpass direkt. Red i gamla ridhuset och han går inte fram där lika bra som i nya, vet inte om han tycker det är trångt eller kanske halkigt... Red lite övergångar, förvänd och provade lite sidvärts. Sen fick Amme sitta upp och prova honom. Det såg riktigt bra ut! Tyckte typ hon red honom bättre än mig som ridit honom i två år snart. Det var kul att se honom med någon annan på ryggen än mig och Moa. Amme blev positivt i alla fall överraskad över hur han kändes så det var kul.

Var inte hemma förän efter åtta på kvällen så snacka om heldag i stallet!





Fryser man så köper matte kläder

Inte direkt nöjd men man slipper frysa! ;)





2 0 1 6

Det som är bra med att bo nära jobbet är att jag hann hem och kyssa världens finaste kille på tolvslaget, komma hem till världens finaste hund som skötte sig exemplariskt trots vi bor väldigt centralt med massor av raketer, jag är så himla stolt över honom!

Nu är det ett nytt år, känns faktiskt lite konstigt att det står 1 Januari på mobilen. Det betyder faktiskt att jag varit hundägare i ett helt år! För ett år sedan åkte jag till stallet tidigt på morgonen för att sedan åka och hämta en liten valp på 840g, min alldeles lilla egna Eddie. Han har varit den som funnits där i vått och torrt, vi båda har haft en tungt första år tillsammans. Jag har mått sjukt dåligt pga stress, hoppade av skolan innan allt gick för långt. Varit arbetslös till November och nu är jag timanställd vid behov på Statoil. Eddie har gått igenom två stora operationer för patella luxation, vänstra knäet är nu i stort sätt friskförklarat. Vi har gått igenom allt tillsammans, vi har klarat allt tillsammans. Nu har vi bara ett hinder kvar, förhoppningsvis Eddies sista operation. Den 12 Januari åker vi till Töre för att operera höger bakknä. Snart ser vi ljuset och snart kan vi börja vårt nya år, snart ser vi ljuset! 

Gott nytt år på er och njut av det ni har!❤️




RSS 2.0