Dagens ridning

Åkte till stallet vid halv tre, mockade och gjorde klart i stallet innan jag tog in Bisse och gjorde iordning honom. Han var väldigt pigg och pillrig, han hade nog mycket spring i benen. Dock var det inga större bekymmer med vattenpölen utanför stalldörren idag, tittade lite sen gick han direkt över/igenom den. Red i ridhuset väldigt basic, alla gångarter på rakt och böjt spår, var extra noga i vänster varv då han gärna slängde in bogen och gick mer rak på det börja spåret men i slutet släppte det riktigt bra! Han var mycket piggare idag, så fort jag brutit av från galopp till trav ville han galoppera igen, men när jag bara tog tillbaka honom lite lite till så fick han jättehärlig och energisk trav! Även galoppen var han pigg och framåt i, redan stor skillnad! Blev lite segare när jag travade av honom i en ännu lägre form men han kämpade på bra! Efter ridpasset gick vi ett varv runt stallet och han brydde sig inte ens om den orange soptunnan, ännu mer framsteg, guldstjärna till lilla bus idag! :)  

Ikväll har jag varit med älsklingen, lika mysigt som alltid! <3




Film från igår - Trav och galopp, basic ridning


Byt till 720p HD för bättre bild.

Onsdag 26 Februari 2014

Sitter på mattelektionen och försöker koncentrera mig men det går inge vidare... Kan inte sluta längta till Göteborg och sen nästa vecka är det ju sportlov plus att jag är ledig i övermorgon på fredag för att jag och mamma flyger redan på morgonen. Kommer bli en grym helg, hoppas bara jag får må bra, mådde skit när jag var i Falsterbo 2012, kunde inte sova och var typ magsjuk på nätterna. Men nu jävlar, ingen ska få förstöra min helg! 

Ikväll ska jag rida Bisse, får se om jag kanske vågar rida ut en sväng, beror på om jag hittar någon som vill följa med, annars blir det liknande som igår. 


Dog lite, så himla söt! :')



Morgontrim

Började halv ett idag så bestämde mig för att åka till stallet innan skolan så jag skulle få kvällen fri. Bisse hade ätit upp frukosten när vi kom till stallet så mockade och gjorde klart allt i stallet innan vi tog in Bisse. Red fram i nya manegen först, skrittade på fyra serpentiner och travade på en åttvolt och på diagonalerna för att länga traven och rakrikta honom. Han kom fram till handen mer och mer för varje längning på diagonalerna, duktig liten häst! Sen galopperade jag på fyrkanten och la någon stor volt då och då bara för att böja honom lite. Han orkar inte galoppera så länge så gav mig direkt det kändes bra. Gick ut och avslutade på hoppbanan på en stor volt i alla gångarter, jisses vilken annan motor han får utomhus än inne, men kändes att han tyckte att det vart lite tugnt så gav mig ganska fort. Red kanske 40min med många skrittpauser. :)

Mamma fotade lite och filmade även när vi var i ridhuset, filmen får ni senare! :)

B r i t i s h B l i s s

 

Du är det enda jag tänker på.



1 7 m å n a d e r . . .

 
Saknar dig varje dag, världens finaste ängel. ♥

Vore guld om ni ville rösta på mig. :)


Gå in på länken för att rösta: http://apps.facebook.com/1427165050856448/?app_data=18481

5 dagar kvar till Göteborg!

Är så himla taggad och det finns så sjukt mycket jag vill köpa på mässan, men plånboken är ju inte ens nästan så stor. Men en sak som jag i alla fall tänkt kika på är ett träns från PS of Sweden. Sen skulle det vara kul att komma hem med något schabrak eller liknande. Är sugen på ett svart med någon brun kant. Sen är det lite småsaker jag också skulle vela ha men ett PS träns står högst upp på listan, vet dock inte vilken modell får känna mig för på plats. Ska någon av er läsare dit och vad vill ni köpa för något? :)

 

Söndag 23 Februari 2014

Blev ingen mer uppdatering igår då det var full rulle hela dagen och mobilen åt upp all ström när jag väl kom hem hade jag 1%, puh! Jag var grymt nervös innan Kajsa skulle hoppa, haha, men det gick hur bra som helst, dom blev felfria i 90 och hamnade som andra utanför placering. Himla bra ridet för att vara Kajsas första lokala tävling och dessutom borta, en himla fin ponny har hon också! Skönt för henne att få en sån bra start!

Så fort jag kom hem duschade jag sen gick jag till Mattias och sov där, sjukt trött var jag så somnade typ direkt kändes det som. Hihi, kom ganska nyss hem och ska ta och försöka äta något innan jag ska till stallet för att representera US på årsmötet. :)

- Kajsa & Totte igår, sjukt fina! - Foto: Victoria Wirth

Lördag 22 februari 2014

Haft en skön frånvaro ett par dagar, har helt enkelt inte orkat med att blogga så det var skönt med en liten paus! I torsdags hade vi uteridning med ridskolehästarna, red Browny, stackarn var alldeles blöt i svett efter 25min, men han fick röra lite på fläsket i alla fall lilla latmasken! Dock var han faktiskt riktigt fin stundvis, behövde typ bara åka häst ett tag, älskar känslan!

Igår mådde jag inte så bra, värst mådde jag när jag åt... Frossa och illamående = ingen aptit. Åkte till stallet på kvällen för att hjälpa Moa med utfodringen och hade dessutom Bisse. Men han fick tid för vaccination igår på dagen så han ska ta det lugnt ett par dagar. Vi busade lite i manegen så han fick röra lite på sig så ev. träningsvärk efter onsdagen skulle försvinna. Himla mysig och lugn var han! 

Idag ska jag åka med Kajsa och Totte till Umeå för deras första tävling tillsammans, spännande! Ska försöka hålla er uppdaterade under dagen! Ni får ha det bra så hörs vi snart igen. :)

 

FILM - Första ridpasset hemma!



Kravlöst pass joggade mest runt i alla gångarter då vi provade sadlar. Men himla fin är han! Nu ska vi rulla i ett friskt tempo så han jobbar genom hela kroppen och börja stärka honom så kommer nog det här bli super. :)

Tjuriga lilla häst, tur du är söt!

Eftersom det var så fint vänder idag bestämde jag mig för att skritta utvi skogen istället för runt stallet. Bisse skötte sig super, tills vi nästan var hemma då han fick syn på ett badkar i en hage bredvid hagen och vägrade gå förbi, efter ett antal minuter fick jag äntligen förbi honom. Väl vid stallet tänkte jag skritta ett varv runt bara för att han inte gjort det tidigare, dåligt val! Av någon anledning tyckte både Nessa och Wendy att det var äckligt att gå utanför gäststallarna mest troligt för att de hör hur bäcken forsar i skogen bredvid. Även Bisse hade inte tänkt gå där och vi blev stående länge! Jag tänkte inte ge mig, bättre att ta striden nu än att det ska vara värre nästa gång. Så jag hade inte tänkt hoppa av och leda honom! Marre och Mia var vid gäststallarna så efter ett bra tag kom dom och gick bredvid, då gick han men tyckte fortfarande att det var väldigt äckligt där. Längsta skritturen runt stallet någonsin haha. 

Väl tillbaka i stallet var han sur på mig, hahaha, mig ska man inte leka med! Men efter att jag kliat honom ett tag och borstat så vart han nöjd igen, lilla bus! Sen var jag kvar i stallet när de skulle in så jag gick ut och ropade på honom och då spetsade han direkt öronen och började gå mot mig, gullponny! Tror han börjar förstå vem som bestämmer nu. :) 




Bästa Bisse

Jag glömde berätta vilken guldklimp Bisse var igår. Först fick han ju skor bak och snösulor på alla fyra, direkt efter det kom Andrea och provade sadlarna. När vi var i ridhuset hoppade jag av och på tre ggr när vi skulle prova något nytt och han stog snällt som ett ljus! Sen när jag borstade honom efteråt var han hur mysig och snäll som helst, bara stod med öronen framåt och tuggade, skrapade inte en ända gång. Fina häst! 

Idag ska vi ta oss en skrittur så han får sträcka på sig, tänkte kanske en sväng runt stallet så han får vara lite utomhus. Har varit hemma från skolan idag då magen värker... Tur man kan vila när det behövs i stallet, har jag tur kanske det släpper innan jag åker dit också för just nu gör det ganska ont. Aja, vi får höras senare idag! :) 




Gladast är jag!

Får kramp i mungiporna snart efter att ha ridit Bisse idag, för första gången hemma dessutom! Andrea kom och provade sadlarna och Moa ville kika och lära sig så jag fick rida. Shit vad jag tycker om den här hästen alltså! Första gången jag galopperade på honom och jag var såld efter bara de första sprången. Åh jag kan inte beskriva! Ännu bättre var till och med att hoppsadeln passade riktigt bra! Dressyrsadeln kunde han ha men så fort han blir lite mer musklad skulle den nog bli för liten. Men vad spelar det för roll när hästen är fin? :')

Mamma har både filmat lite och fotat, bjuder på några bilder nu i alla fall!

Något som gjorde mig lite extra glad idag var att jag fick höra att Andrea sadelutprovaren berömde mig för min ridning och sagt att sånna här medryttare växer inte på träd, hur glad blir man inte? :') Nu kan jag lätt säga att jag är motiverad och ännu mer taggad på att utvecklas, den där bekräftelsen behövde jag!

Godmorgon!




Cooler täcke storlek 145 - SÄLJES!

Nästan precis lika som Bucas cooler täcken fast en billigare modell! Marinblått m fleece aktig insida och slät utsida så mindre smuts fastnar. Släng på hästen direkt efter träning och det transporterar bort fukten, ska hästen ut i hagen är det bara att slänga på det under det vanliga utetäcket. Perfekt om hästen ofta blir svettig efter ridpasset! Använt kanske max 10ggr, nyskick! Nypris var kring 600kr om jag minns rätt.
Mitt pris: 250kr elr bud + ev. frakt!
 

Treadstone stövlar storlek 38 - SÄLJES!

 

Måndag 17 februari 2014

Blev hemma från skolan idag, varit lite halvdålig hela helgen var förkyld hela förra veckan och avslutade det med magont igår vilket även gick över till ryggen idag. Legat som en boll i sängen ända fram till lunch och nu har jag bänkat mig i soffan med os på tvn. Hoppas verkligen att kroppen repar sid tills imorgon då jag planerat att åka till stallet efter skolan då både hovslagaren och sadelutprovaren kommer. Fick några bilder av Kajsa på Bisse igår, tokhäst! 

2011 - Svårt att inte fälla en tår


Skrittäcke storlek 145 - SÄLJES!


Skrittäcke från Exklusiv Horse Wear storlek 145!
Säljes pga att jag inte har någon häst som kan ha det...
Säljes för 150kr + ev. frakt!

Sittbåge från PS of Sweden SÄLJES!

Mamma vill sälja sin sittbåge från PS of Sweden då hon aldrig använder den, använd några få ggr, nyskick!
Ny pris: 599kr - Vårat pris: 250kr elr bud! Köparen står för ev. frakt!

 

Söndag 16 februari 2014

Försov mig i morse, slängde på mig kläderna fort för att Moa var påväg att plocka upp mig. I stallet släppte vi ut hästarna och gjorde klart allt åt Bisse innan vi rastade honom lite i manegen. Först longerade jag honom lite i båda varv sen fick han leka lite själv, men han skrittade bara runt i manegen och luktade på allt och lekte med synket! Däremot var det ganska roligt att leka med Moa, haha, bus Bisse!

När jag kom hem vid lunch somnade jag direkt typ, sov fram till middagen och var fortfarande sjukt trött? Har ändå sovit mycket i helgen.... Nu ikväll har jag bara suttit hemma vid datorn och ska mest troligt göra en tidig kväll om jag lyckas somna, återstår att se! Nu lite bilder från idag! :)


Dör vad söt han är!



Har massor med gulliga bilder från idag, de kommer upp senare ikväll!

Morgonmys!




Lördag 15 februari 2014

Vaknade bredvid älsklingen i morse efter en perfekt alla hjärtans dag! Vi låg och drog oss väldigt länge innan vi gick upp och åt. Sen låg vi i sängen och bara såg på tv en stund, jobbigt att cykla hem sen då jag gärna stannat några timmar till, men kände mig för pigg för att ligga och mysa hela dagen. 

Väl hemma stannade jag inte så länge, åkte till stallet för att kika på Carre kursen en stund och sedan mysa lite med Bisse. Borstade honom ett tag sedan gick vi till manegen en liten stund. Han är så rolig att jobba med, han vill verkligen göra rätt! Gick lite start, stopp, backa och att han skulle akta sig för mig om jag gick mot honom vilket gick superbra. Mest bara för att visa vem som bestämmer och lära känna honom.

Tycker verkligen om den här hästen även om jag bara träffat honom tre ggr och hanterat honom en vilket var idag. Märks att han är en liten bäbis, väldigt vaken och brydd om omgivningen, kolla vad alla gör och vill ha uppmärksamhet, sen är det lite jobbigt att stå still länge också, hihi. Men himla söt är han!

Snart kommer Agnes och umgås med mig ett tag, tjocka oss osv, haha. Sen imorgon ska jag åkta med Moa till stallet tidigt, nästan så att man vill vara där varje dag nu, hihi! :D

 

Alla hjärtans dag




Torsdag 13 februari 2014

Igår innan Bisse kom hade vi hoppträning, tog förgivet att jag skulle ha Cirruz eftersom vi ska tävla om 4 veckor, men icket... Stackarna har hosta, en annan ridskolehäst som har det också men som är typ frisk nu, så Cirruz har vilat måndag-torsdag och vet inte riktigt när han är tillbaka, mest troligt nästa vecka i alla fall!

Istället för Cirruz fick jag rida Lady Melodie, shit alltså! Har inte hoppat henne sen jag red henne för typ 1,5år sedan om inte mer... Däremellan har hon varit skadad och sist jag red henne var luciaveckan och på luciashowen och innan det var det typ ett år sedan! Märks att hon varit skadad tyvärr, inte alls lika rund och fin längre men hoppglad är hon! Vi hoppade en bana på typ 70 men några språng på 80, shit hon hoppade mig typ ur sadeln två ggr, haha! Jag som brukar ha lätt att följa med i sprången även om de hoppar från stillastående! Annars gick det riktigt bra faktiskt, hon skulle gå på fyra galoppsprång men då gick hon på tre, samma som storhästarna, galna ponny! Kändes ändå kul eftersom jag vet hur hon är sen förut, dock blir man lite ringrostig med ett sånt här uppehåll ifrån varandra! Även om jag väldigt gärna vill rida Cirruz och träna så blev det bra ändå med Lady också. :)

- Jag och Lady Melodie, 22 december 2012

Välkommen hem!

Igår kväll kring klockan 21:00 anlände Moas nya häst British Bliss! Han var sist kvar i Grens lastbil när han kom fram och man såg endast hans små öron sticka upp när de fällde ner rampen, hur snällt som helst gick han försiktigt ner för rampen, tittade sig omkring men var hur hur lugn som helst. Väl inne i boxen åt han direkt och drack lite innan vi borstade av honom och tog han på lina en stund. Han har ju trots allt stått i lastbilen rätt många timmar så det var nog ganska skönt att röra på benen, han började frusta nästan direkt.

Bisse som han kallas är en valack född 2008, hur snäll som helst, väldigt aktiv och glad, han har ett helt annat huvud än Wendy, hur cool och lugn som helst! Han råkade röra/rubba en av bokstäverna på manegeväggen så att det rasslade till, då tog han ett steg bakåt och sen gick han fram igen för att leka med den, hihi! Innan han kom hit till norrland så har han mest bara gått pay and jumps, hoppat 1m på träning och mest grundriden. Ska bli kul då han är så pass positiv till arbete och vill göra rätt, ett riktigt charmtroll också. :)

 

Skurat och spånat, nu är det bara hästen kvar!

Jag och Moa har varit på båda hästbutikerna, köpt foder och läderbalsam, även tagit hem täcken för att prova! Stannade och köpte mat påvägen till stallet. Väl i stallet skurade vi boxen och la in nytt spån, hängde fram täcken som möjligtvis kan passa, satte upp skyltar osv. Nu väntar vi bara in den nya hästen som kommer imorgon!!! Wiiiie, läs mer om honom under fliken hästar! :)




:D

Nu släppte den tunga stenen, fy tusan va skönt! :D

B a r o n e s s a




Söndag 9 Februari 2014

Vaknade bredvid hjärtat i morse och jag kom hem strax efter lunch. Efter det satt jag bara hemma och kollade på lite bilder som jag tog på Lotta kursen igår och tittade på lite världscuphoppning innan det var dags att åka och äta med haggruppen. Det blev en mättande pizza och massor med hästsnack, hur mysigt som helst!

Nu ikväll har jag slagit in Wendys tagel och imorgon ska mamma posta det, så om några dagar kommer förhoppningsvis ett fint tagelarmband hem till mig. Även kollat in vilka träningar jag kan vara med på nu i vår tillsammans med Cirruz. Nu ska jag snabbt kolla igenom lite engelska sen hoppa in i duschen innan det är dags för sängen. Morgondagen består med massor av mys tillsammans med Mattias, men vi hörs! :)

 


Bild på mig och W i somras.





Smakprov från gårdagens fotografering på Lotta kursen!


Lördag 8 Februari 2014

Det är lördag idag och jag vaknade ganska nydligen. Ska ta och se om jag hittar någon lunch och ladda kameran för idag hade jag tänkt åka till KDRF och kika på Lotta träningarna. Agnes ska vara med så jag åker mest troligt med henne dit och hem. Kommer bli himla hoppsugen skulle jag tro, undra om vi har hoppning eller dressyr på torsdag! Hoppas på hoppning faktiskt! ;)

3 dagar kvar till veterinärbesiktning, 5 dagar kvar tills hästen kanske landar i Skellefteå och 20 dagar kvar till GHS! Kan inte tiden gå liiite fortare nu tack! :)

- Saknar den här ponnyn, bäst var hon!

En fredagkväll i stallet!

Red Totte idag igen ju och det blev rätt sent i stallet så jag slängde på honom benskydd och träns sen gick vi till manegen och guud så fin han var! Red barbacka och vi bara joggade en kvart ungefär i trav och avslutade i en jättelång och låg form, flyttade lite sidvärts för att få honom ännu lite mjukare, han är så himla go den där ponnyn! Både jag och han var jättenöjda när vi var klara, tror det var skönt för honom att bara sträcka ut och jogga lite! :)

- Snyggt med smuts på mulen från sin slicksten... 

Fredag 7 Februari 2014

Bara för att gårdagen var så pass bra så börjar denna med illamående... Mattias åkte till skolan tidigt i morse och jag fortsatte sova fram till lunch. När jag vaknade försökte jag stoppa i mig lite mat, men slutade med ett glas vatten och någon enstaka riskaka för ju mer jag åt ju sämre mådde jag... Illamåendet har avtagit nästan helt nu så ska försöka stoppa i mig något mer så jag orkar åka till stallet sen och jogga Totte ifall han har lite träningsvärk från gårdagen, han ska ju faktiskt åka och hoppa för Lotta imorgon så då måste han vara i toppskick!

Har även lovat att hjälpa Agnes att raka Vannis, även hon ska hoppa för Lotta i helgen. Sen ska jag även träffa Maria halv sju för att skriva US verksamhetsberättelse! Verkar bli mycket stall för mig idag också, hihi!

- Världens finaste ponny, Maj 2012...

Perfekt kväll igår!

Red ju lektion för Hanna med Totte som skötte sig riktigt bra! Dock var han lite trött innan vi ens börjat galoppera så det vart lite jobbigt för honom. Men i travarbetet var han jättefin, vi red delar ur LA:1, så i traven red vi skänkelvikningen. Från början var han rätt vinglig men det blev bättre och bättre för varje gång och han vart riktigt mjuk i sidorna. Jag fick till och med börja driva mer för att jag kom åt honom så bra så han blev nästan seg. ;)

Efter skänkelvikningarna galopperade vi först på volterna i båda varven och efter det provade vi på den förvända galoppen och ursch vad jobbigt han tyckte det var men han kämpade på bra! Han är så himla rolig att rida och träna med för man får verkligen respons tillbaka när man gör rätt själv! :)

Moa kom till stallet och kikade när jag red och sen var hon kvar i stallet rätt länge och vi putsade träns och sadlarna så nu är allt i lite fäschare skick! Jag hade även utfodring efter det sen kom mamma och hämtade mig.

Påvägen hem plockade vi upp Mattias och väl hemma gick vi typ och la oss direkt och såg på tv, en lång dag med det mest perfekta avslutet! Sovit som en stock i natt, hur skönt som helst!

Fick några bilder från träningen också, men shit vad jag måste träna på att bli starkare i min sits! Tur ponnyn är fin så ni får titta på honom och ignorera mig, behöver en häst att rida oftare nuuu...

- Foto: Lotta Höglund

Torsdag 6 Februari 2014

Shit vilken bra dag! Fick en ny sömntablett igår och kände mig verkligen sömning när jag skulle sova! Vaknade med lite huvudvärk och något trött men har varit med om betydligt värre. Duschade, åt lunch och cyklade till skolan för att prata med skolsyster innan första lektionen. Allt kändes postivit, hon sa att jag såg mycket piggare och gladare ut och nästa vecka får vi veta om jag kan få göra en kartläggning så vi kan reda ut om jag har några konsentrationssvårigheter. Hade efter det matte och fick veta att vi inte har någon matte imorgon vilket innebär att jag är ledig då!! Sen fysiken gick ruksigt snabbt så jag cyklade hem.

Kajsa ligger hemma och är sjuk så hon skrev och frågade om jag ville rida Totte idag också, och hon sa att jag kunde rida i deras grupp klockan 17:40, spännande! Har där efter intag av deras hästar och utfodring av hela stallet. Så blir en del häst ikväll! Efter det ska jag vara med Mattias så det blir väl ett toppen avslut på dagen!

Men varför så glad? Joo, jag fick ett meddelande av Moa idag där det stod att veterinärbesiktningen är framflyttad till nu på tisdag och om hästen går igenom har vi förhoppningsvis en häst i boxen torsdagkväll om bara 7 dagar!! Jag tror jag sprängs av lycka! Hoppas bara hundra gånger om att den här fina hästen går igenom besiktningen nu, för då kan jag säga att 2014 kommer blir ett galet bra år, jag längtar redan nu! :')

Så jag ber er, håll alla tummar och tår nu på tisdag klockan 14:00 för då är det dags!


Det här är en sjukt bra dag!!




Sista avsnittet

Vill inte att det ska ta slut, buhuhuu... :(

Uteritt med Agnes och Vannis

Red ut med Agnes och Vannis runt soptippen, redan från början kände jag att Totte var ganska pigg, taktade hela tiden, travade en stund vilket gick bra, fortfarande väldigt pigg, galopperade bakom Agnes upp för skjutbanebacken vilket han tyckte var jobbigt, han bröt av rätt många gånger men fattade snabbt igen bara av en lätt smackning. Efter det var han en helt annan häst, väldigt pigg och hängde sig i handen en del men ändå riktigt fin i skritten så länge han inte taktade. Gick bra och trava en stund men han hängde sig mer och mer i handen ju längre man travade, så fort han gjorde det bröt vi av och började om. Hittade även ett ställe där vi kunde rida lite på volt vid soptippen och då var han jättefin och det bromsade ju som upp när man svängde, han slappnade av och frustade riktigt mycket.

Vi skrittade förbi soptippen och maxi sen när vi kom till raksträckan där vi typ alltid galopperar vart han ännu mer laddad. Vi fortsatte skritta och tillslut vart jag less och tänkte att vi stannar en stund så kanske han lugnar ner sig vilket många hästar gör, så de inte taggar ännu mer. Första gången vi skulle stanna reste han sig från ingen stans? Vet inte om det var en protest för att han ville gå på framåt men jag sa att han inte fick? Men fortsatte stanna några gånger tills han förstod vad jag menade, berömde och fortsatte skritta. 

Det blev lite bättre och han blev mindre hängig i handen och lyssnade bättre på mina halvhalter, tillslut kunde vi trava längre stäckor men tycker fortfarande att han låg på mycket mer än tidigare gånger då jag ridit själv. Men det spelade inte så stor roll om jag red före, bakom eller bredvid, när vi red först var han nästan värre för då hade han inget som bromsade upp honom.

Så det blev mycket skritt med fokus att han skulle skritta på framåt och ta jämt stöd i handen och det gick riktigt bra, traven ville jag inte få någon dragkamp och därför valde jag att bryta av när han blev piggare och låg på mer. Så i övrigt var han ändå rätt duktigt, känns som jag skrev ner mest negativt om honom men förutom att han var alldeles för överladdad för att bli avspänd och vila på steget så skötte han sig bra.

Tycker om den här ponnyn mer och mer för varje dag då han verkligen börjar lite på en. Idag när jag skulle bosta hans huvud och tvätta ögonen så la han huvudet i min famn och höll kvar det jättelänge. Gulle!

Har honom på fredag också, ska nog rida ut en sväng först som uppvärming, typ lolita eller något som är lite kortare sen avsluta i manegen och hoppas på att han ska vara lite lugnare då. Har fått så bra känsla de gånger jag ridit honom tidigare men idag var han helt enkelt bara en växel för mycket, går nog bätte på fredag.

 

Visste ni att...?

• Visste ni att Baronessa, ponnyn jag hade på foder hade storlek 145 på täcken och full på allt utom grimmor? Jag kunde alltså använda allt jag hade på Wendy.

• Visste ni att jag blev skjuten med ett soft air gun i ögat i låg/mellanstadiet? Har sedan dess varit svagare på höger öga vilket leder till att ögat är mer stängt än det vänstra...

• Visste ni att Wendy var väldigt ljudkänslig och när vi tävlade i Umeå så landade det ett flygplan på en flygplats i närheten och det dånade hur mycket som helst och W fick frispel. Dagen efter satt det kvar och vi red på 39%.

• Visste ni att jag är hopprädd? Speciellt när det gäller längdhinder och tripplar.

• Visste ni att jag är kallad perfektionist i stallet och i skolan? Matchar jämt, hästarna är välfriserade, kan helt plötsligt sopa stallet för att jag tycker det är skitigt... Hemma är det däremot kaos!


Onsdag 5 februari 2014

Har precis kommit till skolan efter ett läkarbesök på barnmottagningen, känns mer positivt nu och det känns som det faktiskt kan gå mer framåt nu. Ett till prov ska mest troligt lämnas in, en starkare insomningstablett ska skrivas ut och vi ska försöka göra en utredning på konsentrationsproblem och se var det leder! 
 
Idag ska jag ta hand om Kajsas ponny Totte igen, ska rida ut med Agnes och Vannis är det tänkt. Blir säkert kul! Ska rida honom på fredag också.
 
Nu ska jag ha matte, vi hör senare förhoppningsvis! :) 
 

@ Barnmottagningen




Hästkunskap och terminsplanering!

Efter skolan idag åkte jag hem och bara tog det lugnt en stund, sen ikväll har jag varit på stallet, haft hästkunskap och pratat lite om terminen som kommer, fått datum på träningar osv. 15-16 Mars är det tänkt att jag ska tävla Cirruz i hoppning hemma! Så fått några extra veckoträningar som jag får vara med på, så ska se vad jag har råd med och vilka jag vill vara med på. Hade tidigare fått höra att jag skulle få vara med i Kåge på en dressyr också men vet inte riktigt vad som hände med det. Går han bra på programträningarna kanske jag får åka dit.

På hästkunskapen hade vi i alla fall lite teori om bedömning i stilhoppning och på dressyrprotokoll, så vi fick se när andra red och döma i par och sedan diskutera hela gruppen, mycket intressant och lärorikt men samtidigt rätt svårt, är hellre skrivare än domare kan jag lova! ;)

Hoppas träningarna med Cirruz går bra hädan efter, i torsdags hade vi ett litet bakslag, fick inte riktigt in något flyt, det var som av och på... Det är ingen ridning på torsdag heller så det blir en vecka till nästa gång jag ska rida honom, tur det kommer mer träningar hädan efter för känns det inte bättre än så här vet jag inte om jag vill tävla. Vill hellre ha en bra känsla, så det känns som att det kommer gå bra, än att det känns sådär halv bra då man inte riktigt vet hur det kommer gå. Eftersom han har varit lite av och på så vill jag att han ska få en bra upplevelse av det hela och att han ska tycka att det är roligt. Men vi ser väl, det är ju ändå ett tag kvar!

På luciashowen innan jul var han i alla fall bäst! Stått hos oss i drygt ett halvt år och gå in som täthäst i luciatåget och även vara coolast av alla i nya hästar som my little pony, fina lilla gula ponnyn!


Jag som inte skulle köpa något innan GHS...

Det sa jag senaste idag och sedan kommer bästa erbjudandet på dessa HV-polo unga för 300kr, ordinarie pris 1149kr på Royal! Jag är något less på mina andra vinterskor så tänkte att jag kunde slå till ändå, skulle ändå inte hitta de för något bättre pris på eurohorse. Nu ska jag se om jag hittar någon impregnering som jag kan spraya dom med så jag kan använda dom i stallet så fort som möjligt. Varma, sitter som en smäck och billiga, kan inte bli bättre! :) 



! ! !


Wanties från hööks

Jag har sagt till mig själv att jag inte ska köpa något innan vi fått hem den nya hästen och att jag vill spara alla pengar till Göteborg. Men det finns ändå flera grejer jag skulle vela ha från hööks, deras grejer blir bara bättre och bättre för varje gång dom släpper nya grejer! Men det här vill jag ha mest av allt...









Tack till er!



Så mycket roligare att blogga när man får såna här toppar i statistiken när man bloggar ordentligt. Ännu roligare är det gå det är drygt femtio stycken som tittar in varje dag även om jag inte bloggar! Ser fram emot att blogga då det snart kanske står en häst i den tomma boxen så då har jag mer att skriva om, sen kanske jag släpper ännu en rolig nyhet imorgon beroende på hur mycket jag får veta då, jag tror det kommer bli ett bra år i år! Hoppas ni ser fram emot att fortsätta läsa min blogg för jag ser fram emot att berätta mer för er vad som händer, hihi! :D

Bilder på stallet

Stallet när man kommer och kör runt ridskolehagen...

Paddock på "insidan"...


Privathästhagarna och närbild på "våran" hage och hölådan!


Privatstallet och vi har boxen längst in till höger på första bilden.


Skåpen, vattenspilta och ryktspiltor...


Foderladan...


Gamla manegen 20x80...

Nya ridhuset 70x24...


Liten bit av hoppbanan utomhus på baksidan som är 50x100...


Gamla ridskolestallet...


Privatboxar i ridskolestallet...
 
Nya ridskolestallet "Kulturstallet"...


Box och haggrannen "Palle" tillsammans med sin ägare....


Gäststallarna som används på tävling och medlemmar som kommer utifrån...


Lite gamla bilder så man ser mer av anläggningen:
- Terrängbanan


- Banken som man hoppar ut från stora hoppbanan till terrängbanan


- "Gropen" typ longeringsring där man kan låta hästarna springa själva.

Betet i Moas stuga!

Så sjukt fin!

Shit alltså, tycker om den här hästen mer och mer för varje gång jag tittar på filmerna.

Låt denna dag gå fort!

Sitter på skolan med huvudvärk och magkramperna kommer med jämna mellanrum. Haft engelska, varit in hos syon och nu matematik. Vill bara hem och lägga mig i sängen och äta kakor, sen ska jag drömma om den förhoppningsvis nya hästen. Låt oss ha lite tur nu! :)




Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen landat hemma u Skellefteå igen! Har precis visat mamma filmerna på den nya favoriten framför allt! Även mamma tyckte att han verkade bäst av alla kandidater. Jag ska ta och sova nu så jag orkar med skolan imorgon, kan inte sluta tänka på lilla hästen eller ponnyn kanske man får kalla honom, hihi, mer information kommer ju mer jag får höra hur det går. Vem hade kunnat tro att den här skulle vara den bästa? :') 




#1



Godmorgon bloggen!

Just nu sitter jag i bilen påväg till Jönköping för att titta på häst nummer fem! Alla hästar hitils har varit fina men vi har en favorit än så länge. Har inte så mycket mer vad jag ska säga, sovit som en stock inatt och flyget hem går klockan 21:10 om jag minns rätt. Ska försöka hinna uppdatera mer sen när vi har kollat på alla, vi hörs! :) 

- Påväg till Jönköping! 

- Häst nummer fyras stallkompisar! 

- Favoriten!

RSS 2.0