Lördagens stallaktiviteter...

Igår vart det en tidig morgon, steg upp för att hjälpa Moa med stalljouren. Jobbig men härlig dag med många fina ljusglimtar! Eftersom RS-hästarna varit på utflykt i veckan så var den här stalljouren lite annorlunda. Hästarna skulle gå ute i två grupper så de var mockning två ggr och många hästbyten. Men det flöt på bra och gulle Cirruz kom skrittandes rakt mot mig med spetsade öron när vi skulle ta in dom när jag egentligen skulle hämta en som stod närmre. ♥

Var min dag att ta hand om Bisse men eftersom Moa också var där hjälptes vi åt. Moas mamma var snäll som mockade och gjorde hö så det var i stort sätt bara maten kvar och pyssla med Bisse kvar. Vi började med att släppa honom i korallen men han var lat av värmen så det blev inte så länge. Vi gick en lite promenad efteråt innan vi gick in för att premiärduscha honom. För någon månad sedan gick han inte ens in i vattenspiltan och när vi väl börjat få in honom i vattenspiltan vart han helt hysterisk av lite vatten på benen. Men igår gick han rakt in i vattenspiltan, sen stod han helt stilla när man spolade honom på halsen, tror han tyckte det var ganska skönt för att jag fick spola nära öronen och på ganasherna också utan att han brydde sig. Bak på rumpan var det lite obehagligt men han skötte sig tusen ggr bätte än vad vi trodde.

När vi ändå skulle vara i stallet hela dagen bestämde vi oss för att lastträna också och som pricken över i:et stannade han bara på rampen någon sekund sen gick han rakt in!!! Vi har gjort så att vi alltid åker en sväng när vi lastat honom så vi åkte och köpte hamburgare och tillbaka i stallet för att sitta vad hagen i solen och äta maten. Nöjd var Bisse som fick rulla i hagen nyduschad så nu är han väl lika skitig igen... ;)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0